ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
Από τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων με πρωτοβουλία του εφημέριου π. Ιωάννη Τσαπαρίκου
Με πρωτοβουλία του εφημέριου π. Ιωάννη Τσαπαρίκου πραγματοποιήθηκε από τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων της πόλης μας έκθεση έργων ζωγραφικής των μαθητών όλων των Δημοτικών μας Σχολείων.
Η έκθεση εγκαινιάστηκε και παρέμεινε στην πρώτη φάση της στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων και ολοκληρώθηκε με τη μεταφορά της και την παραμονή της στον υπόγειο Ιερό Ναό μέχρι και τις 31.1.2009.
Στην έκθεση συμμετείχε με έργα του το σύνολο των μαθητών των δημοτικών μας σχολείων.
Η διοργάνωση σημείωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες.
Οι γονείς των μικρών μαθητών απόλαυσαν και χάρηκαν τα έργα των παιδιών τους.
Συγχαρητήρια και στον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων π. Ιωάννη Τσαπαρίκο αλλά και σε όλους όσους μόχθησαν για την προσπάθεια αυτή.

-------------------------------------------------------------------------------





















ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Μικροκαταστροφές έλαβαν χώρα τις νυκτερινές ώρες των προηγούμενων ημερών στην πλατεία Ελευθερίας στα Βριλήσσια.
Άγνωστοι αποξήλωσαν τα παγκάκια και μάλιστα όπως βλέπετε και στις πιο πάνω φωτογραφίες τα μετέτρεψαν σε σιδερικά.
Τι να πει κανείς και για τιί να μιλήσει...
Για κοινωνική ευθύνη;
Για οικογενειακή αγωγή;
Για έλλειψη συνείδησης;
Τελικά δεν πάμε καλά ...

------------------------------------------------------

Αναδημοσιευση από το σάιτ της Δράσης.

Αποτράπηκε η υποβάθμιση των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου.

Μετά από μήνες αναστάτωσης, εντάσεων, απεργιών και αντιδράσεων προς την πολιτική της διοίκησης, έληξε με θετικό τρόπο το ζήτημα της απορρόφησης ΟΛΩΝ των εργαζομένων της δημοτικής επιχείρησης στο Δήμο Βριλησσίων, με ομόφωνη –αν και μετά από ακόμη μια «επεισοδιακή» συνεδρίαση, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.Το θέμα, στο οποίο έχουμε αναφερθεί εκτενώς στην εφημερίδα της «Δράσης», είχε προκύψει όταν η Διοίκηση αποφάσισε να εντάξει 8 εργαζόμενους των κοινωνικών προγραμμάτων στην Κοινωφελή Επιχείρηση Βριλησσίων, αν και μετέφερε όλους τους υπόλοιπους 41 υπαλλήλους της δημοτικής στο Δήμο. Η επιλογή αυτή συνιστούσε μια έντονη κοινωνική αδικία για τους εναπομείναντες εργαζόμενους, καθώς οι μισθοί τους θα καθηλώνονταν στα επίπεδα των 700€ έναντι των 1200€ αυτών που μεταφέρθηκαν στο Δήμο. Σημαντικότερη όμως συνέπεια θα ήταν η υποβάθμιση των κοινωνικών προγραμμάτων, καθώς αυτά θα παρέμεναν αποκλειστικά εξαρτώμενα από την ετήσια χρηματοδότηση της Ε.Ε., εκτός των δομών του Δήμου και θα ασκούνταν από ένα προσωπικό προκλητικά υποαμοιβόμενο και εργασιακά ανασφαλές. Η «Δράση» πρόκρινε σταθερά την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και συνέβαλε με προτάσεις και επαφές με παράγοντες των υπουργείων, ώστε να απεμπλακεί το ζήτημα από τα προσκόμματα που έφερνε η κεντρική διοίκηση λόγω της εφαρμογής νέων ρυθμίσεων και ευρωπαϊκών οδηγιών, προσχώματα που υιοθετούσε και συχνά εκμεταλλεύονταν η διοίκηση του Δήμου. Σε όλη αυτή την περίοδο και παρά την προφανή συνέπεια της υποβάθμισης του κοινωνικού ρόλου του Δήμου, η πλειοψηφία έδειξε ότι προκρίνει ανεξαρτήτως κόστους -για δικούς της λόγους, τη στήριξη μιας άνευ ουσιαστικού περιεχομένου ελεγχόμενης δημοτικής επιχείρησης, έναντι της εύρυθμης λειτουργίας των κοινωνικών προγραμμάτων. Για πρώτη φορά τελικά στη διάρκεια της θητείας της η διοίκηση εξαναγκάστηκε σε υπαναχώρηση, προφανώς αντιλαμβανόμενη το υψηλό πολιτικό κόστος της εμμονής της, αλλά και τη διογκούμενη αναστάτωση που προκάλεσε, ενώ η επιχειρηματολογία της ολοένα και κατέρρεε. Καταλυτική ήταν γι’ αυτό, η δραστηριοποίηση των εργαζόμενων στη δημοτική επιχείρηση, που με τη στήριξη των συναδέλφων τους στον Δήμο, συγκρότησαν με τόλμη, επιμονή και σοβαρότητα μια επιχειρηματολογία που αντίκρουε σταθερά τις απόψεις της διοίκησης. Με αφορμή τα γεγονότα, η «Δράση» ανέδειξε ως θεσμικό πρόβλημα, την επιλεκτική και κατά περίπτωση ενημέρωση προς το δημοτικό συμβούλιο, καθώς η πλειοψηφία έμοιαζε είτε να αγνοεί, είτε να χρησιμοποιεί τις υπουργικές οδηγίες, ανάλογα με το αν αυτές ενισχύουν τις επιλογές της ή όχι. Για τη «Δράση» τέλος, το όλο θέμα δεν «έκλεισε». Αποφεύχθηκε μεν η επιδείνωση στο χώρο των κοινωνικών προγραμμάτων, αλλά ένα καλύτερο αύριο προϋποθέτει τη συγκρότηση μιας κεντρικής Κοινωνικής Υπηρεσίας στο Δήμο -με ένταξη όλων των σχετικών δράσεων σ’ αυτή, ολοκληρωμένο σχεδιασμό παρεμβάσεων και πρωτίστως, ανάλογη πολιτική βούληση, προϋποθέσεις που προφανώς δεν ανταποκρίνονται στις δυνατότητες και τις επιλογές της σημερινής πλειοψηφίας του Δήμου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο