Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Βριλησσίων.

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης που προσέφερε και φέτος ο Δήμος Βριλησσίων, από τις 15 Ιουνίου ως τις 4 Αυγούστου 2017, για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών των κατοίκων της πόλης.
Στο Κλειστό Γυμναστήριο, στο Ανοιχτό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Βριλησσίων καθώς και στο κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α φιλοξενήθηκαν, από τις 7.30 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, περίπου 200 παιδιά τα οποία έπαιξαν, αθλήθηκαν, έμαθαν, έκαναν νέες φιλίες και ξεκουράστηκαν μετά τις χειμερινές σχολικές υποχρεώσεις τους.
Απασχολήθηκαν 20 καταξιωμένοι γυμναστές διαφόρων αθλητικών  ειδικοτήτων οι οποίοι δίδαξαν κολύμπι, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, ποδόσφαιρο, τέννις και πινγκπονγκ. Σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με αθλήματα όπως η ξιφασκία, το σκάκι, το καράτε, tae-kwon-do και τζούντο. Μέσα από τις δυνατότητες του θεατρικού παιχνιδιού, καλλιέργησαν τη δημιουργική τους φαντασία, ενθαρρύνθηκαν, ανακάλυψαν και πειραματίστηκαν με τη ζωγραφική, τη χειροτεχνία και τον πηλό. Για πρώτη φορά φέτος, υπήρξε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών μέσω του Προγράμματος ERASMUS+ όπου εκπαιδευτικοί από άλλες χώρες, ήρθαν σε επαφή με τα παιδιά και τους μετέδωσαν γνώσεις και εμπειρίες άλλων εθνών και πολιτισμών. Κάθε Παρασκευή, τα παιδιά έπαιρναν μέρος σε εκδρομές πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΗΒ) Ιωάννα Κυρίτση ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους οι οποίοι με σύνεση και υπευθυνότητα έφεραν εις πέρας το πρόγραμμα.
Ο Δήμαρχος Ξενοφών Μανιατογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του θεσμού και δήλωσε πως ‘η ασφάλεια και η ψυχική υγεία των παιδιών αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας ως δημοτική αρχή και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε άοκνα με συνείδηση και επαγγελματισμό’.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο