Νέο σοβαρότατο ατύχημα στην Αργυροκάστρου - Σε απόγνωση οι κάτοικοι.




Το Σάββατο πρωί 16/9, συνέβη σφοδρό ατύχημα στην οδό Αργυροκάστρου με εμπλοκή τεσσάρων οχημάτων. Μια οδηγός έχασε τον έλεγχο και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω σε σειρά σταθμευμένων αυτοκινήτων. Η κυκλοφορία στον δρόμο διακόπηκε για επτά ολόκληρες ώρες. Ήταν θαύμα που το ανεξέλεγκτο όχημα δεν χτύπησε κάποιον κάτοικο.
Σ' αυτό τον στενό δρόμο, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, περνούν χιλιάδες οχήματα καθημερινά, μέχρι φορτηγά και λεωφορεία, και συμβαίνουν συνεχώς ατυχήματα. Δυο βήματα παρακάτω, στα σταυροδρόμια Αργυροκάστρου-Ταϋγέτου και Ταϋγέτου-Δίρφης γίνεται πραγματικό μακελειό. Η Ταϋγέτου περνάει έξω από τέσσερα σχολεία και σε μερικές περιπτώσεις τα συγκρουόμενα αυτοκίνητα πέφτουν επάνω στον τοίχο του 2ου λυκείου.
Από τότε που αντιδρομήθηκε η οδός Εθνικής Αντιστάσεως πίσω, από το Jumbo, χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά κάνουν κύκλο μέσω των οδών Αργυροκάστρου και Ταϋγέτου. Η αντιδρόμηση της Εθνικής Αντιστάσεως στηρίχτηκε σε μια εικονική κυκλοφοριακή μελέτη του διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας Μαρτιγόπουλου.
Με ένα μπακαλόχαρτο μισής σελίδας, που δεν στηρίχτηκε σε καμία μέτρηση της κυκλοφορίας, μετετράπη σκανδαλωδώς η Εθνικής Αντιστάσεως σε ιδιωτικό δρόμο μηδενικής κυκλοφορίας, με ολέθριες συνέπειες για τους διπλανούς δρόμους.
Ο δήμαρχος Μανιατογιάννης στις παραμονές των δημοτικών εκλογών ξημεροβραδιαζόταν στην Αργυροκάστρου υποσχόμενος ότι θα καταργήσει το σκάνδαλο, αλλά μόλις πήρε την καρέκλα άλλαξε στάση. Παρόλο που το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την κατάργηση του σκανδάλου με συντριπτική πλειοψηφία 24 έναντι 4 ψήφων, ο δήμαρχος δεν εφαρμόζει την απόφαση γιατί, όπως λέει, δεν του δίνει την έγκριση ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας.
Τώρα εμείς τι πρέπει να κάνουμε, να παρακαλέσουμε τον Μαρτιγόπουλο να μας λυπηθεί, επειδή ο δήμαρχος τον έχει πάρει από φόβο; Γιατί δεν βάζουν μια ταμπελίτσα στην είσοδο του δημαρχείου να κατευθύνει τους δημότες κατευθείαν προς το γραφείο του Μαρτιγόπουλου, χωρίς να ανεβαίνει ο κόσμος άδικα στον δεύτερο όροφο που είναι το γραφείο του υποτιθέμενου δημάρχου;
Ούτε καν πεζοδρόμια δεν είναι σε θέση να φτιάξει ο Μανιατογιάννης στην Ταϋγέτου για να βαδίζουν οι μαθητές. Τον ικετεύουν χρόνια οι γονείς, αλλά αυτός επικαλείται μυστήριες δυνάμεις που απορρίπτουν τις προσπάθειές του. Ολόκληρος δήμαρχος επινοεί θεωρίες συνομωσίας για ένα κοινό πεζοδρόμιο.
Μετά από κάθε ατύχημα παίρνουμε τον Μανιατογιάννη τηλέφωνο να έρθει στην Αργυροκάστρου να δει επιτόπου τα διαλυμένα αμάξια και τους τραυματίες, αλλά ποτέ δεν ήρθε. Μετά το τελευταίο σοβαρό ατύχημα δεν τον πήραμε τηλέφωνο, ούτε θα τον ξαναπάρουμε στο μέλλον. Ούτε περιμένουμε απάντηση σ' αυτή τη διαμαρτυρία μας, γιατί ποτέ δεν απάντησε.
Υποτίθεται πως ο δήμαρχος έχει δρομολογήσει συνολική κυκλοφοριακή μελέτη των Βριλησσίων. Επί τρία χρόνια μας υπόσχεται ότι από στιγμή σε στιγμή θα τελειώσει η μελέτη. Στο μεταξύ έχουν συμβεί 60 ατυχήματα από τότε που αντιδρομήθηκε η Εθνικής Αντιστάσεως. Πόσα ακόμα πρέπει να γίνουν;
Δεν έχουμε το παραμικρό περιθώριο να περιμένουμε. Κάθε φορά που ακούμε τον κρότο ατυχήματος μας κόβεται η αναπνοή. Είμαστε, πλέον, αναγκασμένοι να βρούμε τρόπους αυτοάμυνας. Οι άνθρωποι που κινδυνεύουν έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους χρησιμοποιώντας κάθε μέσο.
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΤΑΫΓΕΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΑΣΗΜΟΥ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΙΧΑΛΙΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΩΤΣΑΚΗ
ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΜΠΟΥΡΛΗ ΒΑΣΩ
ΦΩΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΟΤΑΜΙΤΗ
ΚΑΜΑΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣΕ
ΕΥΗ ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΡΑ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΥΡΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΥΡΑ
ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΛΥΡΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΟΜΠΑΤΣΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΗ
ΚΑΡΑΦΩΤΙΑ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΑΦΩΤΙΑ ΕΦΘΑΛΙΑ
ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΣΤΑΥΡΙΝΑ
ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΠΕΝΥ
ΗΡΑ ΧΟΥΣΙΑΔΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΡΚΩΤΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΡΚΩΤΌΣ
ΕΦΗ ΖΑΡΚΩΤΟΥ
ΛΙΤΣΑ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ
ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΓΙΟΛΑ
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕΡΓΙΟΣ
ΚΑΜΑΡΑ ΚΛΕΟΝΙΚΗ
ΚΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο