Ημερίδα με θέμα «εσωτερικός έλεγχος – πρόληψη της διαφθοράς – δεοντολογία και ηθική.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης στην Ημερίδα με θέμα «Εσωτερικός Έλεγχος – Πρόληψη της διαφθοράς – Δεοντολογία και Ηθική: Ένα τρίπτυχο για την αποτελεσματικότερη Δημόσια Διοίκηση 2020».

Ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Στεργίου – Καψάλης Δημήτριος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Λειτουργιών Πόλης κ. Ξανθάκο Ιωάννη, παρακολούθησε την ημερίδα με θέμα «Εσωτερικός Έλεγχος – Πρόληψη της διαφθοράς – Δεοντολογία και Ηθική: Ένα τρίπτυχο για την αποτελεσματικότερη Δημόσια Διοίκηση 2020».
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 και διοργανώθηκε από τη  Γενική Γραμματεία, για τη καταπολέμηση της διαφθοράς με τη στήριξη της Γαλλικής Τεχνικής βοήθειας Expertise France και σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Ο Δήμαρχος στη τοποθέτησή του εξήρε την πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τόνισε ότι εφαρμόζει τον εσωτερικό έλεγχο κατά την 20ετή θητεία του στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τόνισε επίσης ότι η διαδικασία εσωτερικού ελέγχου δεν θα πρέπει να αποτελέσει ένα επιπλέον ελεγκτικό μηχανισμό  στους ήδη υπάρχοντες, ούτε μια εφεύρεση για το μοίρασμα χρημάτων στις Εταιρείες Εσωτερικού Ελέγχου αλλά ένα εργαλείο Διοίκησης. Προς τούτο ο εσωτερικός έλεγχος πρέπει να συνδεθεί με διοίκηση στοχοποίησης με μετρήσιμα αποτελέσματα ώστε να είναι ένα ενεργητικό εργαλείο πρόληψης και όχι μια αμυντική διαδικασία ενός ακόμη ελέγχου.   

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο