Έναρξη νέων θεματικών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βριλησσίων.

Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017.
‘’Αγωγή των πολιτών κυριώτατον και μέγιστον προς ευδαιμονίαν πόλεως’’- Πλούταρχος
H έναρξη της 1ης Θεματικής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου 2017-18 του Δήμου Βριλησσίωνθα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18.00, στην αίθουσα ‘Ν.Εγγονόπουλος στο Πάρκο ‘Μ.Θεοδωράκης’. Θέμα:‘Μεταφράσεις αρχαίων & κλασσικών κειμένων – Λογοτεχνία Α’ μέρος’ Η λειτουργία του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του  Δήμου Βριλησσίωναποτελεί ‘παρέμβαση’ παιδείας στην πνευματική ζωή των Βριλησσίων.
Τα τελευταία χρόνια της εφαρμογής του θεσμού στην πόλη μας, ως Αντιδημαρχία Παιδείας, έχουμε κατορθώσει το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο να καταστεί σημείο αναφοράς για τους δημότες και να εξελιχθεί σε μια ευρύτερη πνευματική, πολιτιστική και επιστημονική δραστηριότητα στην περιοχή, δίνοντας έτσιτην ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο- ασχέτως μορφωτικού επιπέδου, ηλικίας ή επαγγέλματος- να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες με σειρές μορφωτικών διαλέξεων επί διαφόρων θεματικών αντικειμένων.

Δεκάδες Πανεπιστημιακοί Καθηγητές αλλά και άλλοι διαπρεπείς στο χώρο τους ομιλητές, μέσα από τις διαλέξεις,έχουν προσφέρει στους συμμετέχοντες έγκυρες και κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και προβληματισμούς για κάθε αντικείμενο.

Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει προτάσεις φορέων της πόλης, σε μια προσπάθεια για το άνοιγμα του θεσμού στην τοπική κοινωνία.

Ευχόμαστε και φέτος οι συμμετέχοντες να έχουν μια χρονιά γεμάτη γνώση και νέες εμπειρίες!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο