«ΕΥ ΖΗΝ,ΥΓΕΙΑ & ΠΡΟΛΗΨΗ».

Πραγματοποιήθηκε η 3η θεματική ενότητα του θεματικού κύκλου «ΕΥ ΖΗΝ,ΥΓΕΙΑ & ΠΡΟΛΗΨΗ»
        Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Πεντέλης πραγματοποίησε τη 3η θεματική ενότητα «Διατροφική ευφυΐα, ο δεύτερος εγκέφαλος»  του θεματικού κύκλου «ΕΥ ΖΗΝ, ΥΓΕΙΑ & ΠΡΟΛΗΨΗ».
 
 Την εκδήλωση προλόγισε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Άντα Μπούσουλα η οποία επισήμανε  ότι η υγιεινή διατροφή προάγει καθοριστικά την  σωματική και πνευματική υγεία.
        Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Στεργίου Καψάλης ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη την επιτυχημένη πορεία του Θεματικού κύκλου, ευχαρίστησε την ομιλήτρια ιατρό για τη συμμετοχή της και τόνισε ότι η Μεσογειακή διατροφή  μπορεί να εξασφαλίσει τη μακροζωία, την υγεία και την ευεξία.
        Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν μία ποικιλία τροφών που συνθέτουν την υγιεινή διατροφή, χορηγία του καταστήματος «Πεντελικό» (Λεωφ. Πεντέλης 144).
         Η επόμενη θεματική ενότητα του ΕΥ ΖΗΝ, ΥΓΕΙΑ & ΠΡΟΛΗΨΗ με τίτλο «Το καλύτερο φάρμακο είναι ο εαυτός μας» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου  και ώρα 18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.
Η ιατρός Phd Παθολόγος-Ογκολόγος  κ. Ευαγγελία Σταθοπούλου,  ανέφερε τα στοιχεία που συνιστούν την υγιεινή διατροφή, εξήρε το μεσογειακό διατροφικό πρότυπο, παρουσίασε αναλυτικά τις τροφές που ενεργοποιούν τους μηχανισμούς καταστροφής των καρκινικών κυττάρων και μειώνουν την εμφάνιση νοσημάτων του εγκεφάλου και έδωσε συμβουλές για μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο