ΞΕΙΝΑ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ.

«ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ»                                                                   
Αγαπητοί Γονείς,
Ευχόμαστε μια Καλύτερη Χρονιά με πολύ υγεία και πολύ αγάπη, υπομονή και εκπαίδευση στα θέματα που αφορούν τα παιδιά αλλά και μας τους ίδιους ως γονείς.
Ξεκινάμε λοιπόν τον Β΄ Κύκλο της νέας χρονιάς στη ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ και σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη την οποία έχετε δείξει στην σημαντική προσπάθεια που γίνεται στο Δήμο μας.
Την Παρασκευή 20/01/2018 και ώρα 18.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (οδός Κισσάβου 11, ισόγειο) θα ασχοληθούμε με το πολύ σοβαρό θέμα αυτό της: Αποδοχής της Διαφορετικότητας. Τα όρια μεταξύ συγχώνευσης και ακαμψίας.

Φιλοξενούμενη  η  συνεργάτης της Σχολής Γονέων κα  Μαρία Ζούμπα Κοινωνιολόγος και  Ειδ. Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια.
Έχει αποδειχθεί ότι  «Γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι..»
Υπό το πρίσμα αυτής της διαπίστωσης θα κινηθεί και η επόμενη συνάντηση.
Σκοπός της θα είναι οι συμμετέχοντες γονείς να εμπλουτίσουν και να ενισχύσουν τους τρόπους και τις δεξιότητές τους με κύριο θέμα την ευαισθητοποίηση στην αποδοχή της διαφορετικότητας.
Η ομάδα στόχευσης που είναι οι γονείς είναι καίρια στην κοινωνικοποίηση των παιδιών αρχής γενομένης από τους ίδιους.
Το πρωτογενές σύστημα σχέσης ‘γονιός- παιδί’ θα ιδωθεί ως η  βάση επεξεργασίας του θέματος "αποδοχή της διαφορετικότητας". Ο γονιός προσκαλείται να νοηματοδοτήσει τη διαφορετικότητα του Εαυτού του σε σχέση με το παιδί του. 
Διαφοροποίηση Εαυτού
Συγχώνευση
Τρίγωνα στα μέλη της οικογένειας
Διαγενεακή Μεταβίβαση 
Μέσα από την Συστημική οπτική, η ευαισθητοποίηση του γονιού στο θέμα «αποδοχή της διαφορετικότητας» μέσω της διεργασίας της σχέσης του με τον Εαυτό του και ταυτόχρονα με το παιδί του, γίνονται μοχλός διάχυσης  της αποδοχής της  διαφορετικότητας και σε ευρύτερα συστήματα.
Συγκεκριμένα θα αξιοποιηθούν μία ή περισσότερες μορφές Τέχνης  μέσω βιωματικής άσκησης σε συνδυασμό με μία εισαγωγή σε βασικές συστημικές έννοιες  με στόχο τη συνειδητοποίηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας.
Στην βιωματική άσκηση οι συμμετέχοντες γονείς, θα έχουν την ευκαιρία μέσα από  τον ασφαλή τρόπο , να εμπλουτίσουν την συνεχή ιχνηλάτηση των ορίων μεταξύ συγχώνευσης και ακαμψίας έτσι ώστε να γίνουν οι ίδιοι καταλύτες αυτής της ευαισθητοποίησης σε μία λειτουργική σχέση με τα παιδιά τους.

Βιογραφικό 
Η Μαρία Ζούμπα είναι Κοινωνιολόγος, Ειδ. Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια.
Είναι απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών σπουδών με κατεύθυνση την  Εγκληματολογία. Ολοκλήρωσε την πρακτική της στις τοξικοεξαρτήσεις στο τμήμα 18ΑΝΩ του ΨΝΑ , ασχολούμενη κυρίως με τις εξαρτημένες γυναίκες και μητέρες.
Ασχολήθηκε με τις πρακτικές της ψυχοθεραπείας μέσω τέχνης, παρακολουθώντας μονοετή σεμινάρια Δραματοθεραπείας και Θεραπείας μέσω του Παραμυθιού για ν’ ακολουθήσει η τετραετή ειδίκευσή της στην Οικογενειακή Θεραπεία.
Έχοντας ασχοληθεί αρκετά χρόνια με τον τομέα της οργάνωσης και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, πέρασε σταδιακά στον τομέα της Οικογενειακής Θεραπείας όπου και εργάστηκε σε Κέντρο Προσχολικής Αγωγής ως Οικογενειακή Σύμβουλος καθώς και σε ρόλο Ειδικευόμενης Ψυχοθεραπεύτριας σε θεραπευτική ομάδα.
Τα τελευταία τρία (3) χρόνια συμμετέχει στο συντονισμό της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων, αναλαμβάνει ατομικές συνεδρίες , συνεδρίες ζεύγους και οικογένειας στο Κοινωνικό Ιατρείο.
Είναι μέλος του δικτύου physio SOS24 ως σύμβουλος ψυχικής υγείας ατόμων σε αποκατάσταση.
Φροντίζει συνεχώς να εμπλουτίζει τις γνώσεις της συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, ημερίδες και διεθνή συνέδρια.

Ο κάθε ομιλητής πλαισιώνεται πάντα από την επιστημονική ομάδα του Τομέα Ψυχολογικής Διάγνωσης και Υποστήριξης του ΟΚΠΑΔΗΒ: κα Στάμου Πηνελόπη, κα Δήμητρα Κατσαφάνα, κα Παναγιώτα Σορρανίδου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο