Κοινωνική ενσωμάτωση μέσα από πρακτική και εθελοντική εργασία για σπουδαστές ΑμεΑ στον ΟΚΠΑ Δήμου Βριλησσίων.

Ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ), στο πλαίσιο της δράσης και της μέριμνας του για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προσφέρει την ευκαιρία για πρακτική άσκηση και εθελοντική εργασία σε δομές του.

Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει έμπρακτα στην κοινωνική ενσωμάτωση, γκρεμίζοντας αρνητικά στερεότυπα και προβάλλοντας το μοντέλο μιας τοπικής κοινωνίας που ενδιαφέρεται για όλους και δίνει ευκαιρίες χωρίς αποκλεισμούς.
Οι πολιτικές για την απασχόληση και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού αποκτούν ξεχωριστή σημασία όταν πρόκειται για πολίτες που ανήκουν στην κατηγορία των Ατόμων με Αναπηρία, καθώς ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία είναι η απασχόληση. Σε συνδυασμό με την εκπαίδευση, αποτελούν τους κύριους μοχλούς για την ενσωμάτωση των αναπήρων στην κοινωνία, ενώ, αντιθέτως, η έλλειψη ολοκληρωμένων πολιτικών παρέμβασης στους συγκεκριμένους τομείς αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες του κοινωνικού αποκλεισμού.
Στο πλαίσιο αυτών των πολιτικών εντάσσεται η συνεργασία, εδώ και τρία χρόνια, του Δήμου Βριλησσίων με το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», σπουδαστές του οποίου εντάσσονται σε θέσεις του ΟΚΠΑ και συνεργάζονται άψογα με το υπάρχον προσωπικό και τους πολίτες.
Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στα γραφεία του ΟΚΠΑ: 210-8100224.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο