13ο Athens AnimFest.

Για τρίτη  συνεχή χρονιά το Cine-Δράση βάζει την πόλη μας στο διεθνή Κινηματογραφικό Χάρτη
Tην Παρασκευή 16.3 και το Σάββατο 17.3.2018 θα πραγματοποιηθεί στα Βριλήσσια  μέρος των εκδηλώσεων του 13ου AthensAnimFest.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή θα προβληθούν διαγωνιζόμενες ταινίες. Το Σάββατο εκτός από το διαγωνιστικό πρόγραμμα θα προβληθούν 5 ταινίες   μικρού μήκους που συμμετέχουν στο αφιέρωμα «Κινούμενα Σχέδια και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση». Επίσης σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, θα παρουσιαστεί η μικρού μήκους ταινία κινούμενων σχεδίων «Τιτίβισμα», που δημιουργήθηκε στη δομή φιλοξενίας Σχιστού από παιδιά προσφύγων από το Αφγανιστάν, στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος του Δικτύου "Σημεία Επαφής".
 Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον  διεθνή clay-animator Ρόνυ Όρεν. Θα προβληθούν ταινίες του και ο   ίδιος  ο καλλιτέχνης θα συνομιλήσει για τη δουλειά του (ταινίες και βιβλία)  με τους θεατές.
Στη συνέχεια θα κλείσουμε τη βραδιά με το  νεανικό μουσικό σχήμα Whole Lotta Groove  και ένα ποτήρι κρασί.

Ο διεθνής animator Ρόνυ Όρεν (Rony Oren)
 Ο Ρόνυ Όρεν γεννήθηκε στο Ισραήλ το 1953.  Είναι claymator και καθηγητής στην Ακαδημία Τεχνών και Ντιζάιν Bezalel της Ιερουσαλήμ.  Είναι γνωστός για τις περισσότερο από 500 ταινίες μικρού μήκους του  και  τα   30 βιβλία του για παιδιά που εικονογραφεί ή γράφει και εικονογραφεί. Χρησιμοποιώντας μια εντελώς προσωπική, ιδιαίτερη και διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνική το «Clayground»,  δημιουργεί μοναδικής έκφρασης ταινίες κινουμένων σχεδίων(clayanimation)  από  πηλό και πλαστελίνη.
 Ώρα συζήτησης  με τον Ρόνυ Όρεν 9:15΄μμ
Το νεανικό μουσικό συγκρότημα Whole Lotta Groοve
Το νεανικό μουσικό σχήμα Whole Lotta Groοve ερμηνεύει γνωστές επιτυχίες από ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών και ρυθμών: φάνκυ, τζαζ, μπλουζ, ροκ, μπαλάντες κ.λπ.   θα  εμφανιστεί το Σάββατο 17.3.2018 και ώρα 22:30 στην Αίθουσα Νίκος Εγγονόπουλος. είναι δωρεάν για το κοινό.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό και θα γίνουν στην   Αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος» (Πάρκο Μ. Θεοδωράκης, πρώην ΤΥΠΕΤ, Πλαταιών και Υμηττού, Βριλήσσια) .
Ώρα έναρξης 8:15΄μμ
Η  πρόσβαση σε ΑΜΕΑ είναι εξασφαλισμένη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο