Ήταν υπέροχο "το πρώτο μας πάρτι"!

Αξίζει τον κόπο να αναφερθούμε σε μια εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση που παρουσιάστηκε στην καλλιτεχνική Αθήνα και τον χειμώνα που μας πέρασε και τελείωσε την Κυριακή των Βαίων. Πρόκειται για "το πρώτο μου πάρτι" που ανέβηκε στο θέατρο "Κορονέτ" στο Παγκράτι, με πολύ μεγάλη επιτυχία, από τον Μάκη Δελαπόρτα. Ο Μ. Δελαπόρτας τόνισε ότι όταν κάτι δίνεται με ωραίο τρόπο, όπως "το πρώτο μου πάρτι", συναντά την αποδοχή και την αγάπη του κόσμου. Επίσης, με χαρά επισήμανε ότι "κατάφερε να ενώσει σε μια παράσταση τα είδωλα των εφηβικών μας χρόνων".
Πράγματι ένωσε τους κ.κ. Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Μπέσσυ Αργυράκη, Δάκη, Γιώργο Πολυχρονιάδη, Λάκη Τζορντανέλι, οι οποίοι προκάλεσαν ρίγη νοσταλγίας με την εξαιρετική καλλιτεχνική τους παρουσία. Το γεγονός μάλιστα ότι συνοδεύονταν από τους σημαντικούς σύγχρονους ερμηνευτές Εβελίνα Νικόλιζα και Δημήτρη Κοργιαλά, έδωσε στην παράσταση μια όμορφη επιπλέον χροιά. Η οποία συμπληρώθηκε και ολοκληρώθηκε από τους υπέροχους χορευτές και χορεύτριες αλλά και ερμηνευτές σκετς κ.κ. Διονύση Βάλμη, Στέφανο Κακαβούλη, Ηλία Ξένο, Μαριάννα Ρούσσου, Τζούλια Σπυροπούλου, Ασπασία Φραγκουλοπούλου.
     Η φαντασμαγορική μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα, είχε μία άκρως επιτυχημένη πορεία της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε μεγάλες σκηνές όλης της Ελλάδας, συνεχίστηκε τον χειμώνα που μας πέρασε στο ανακαινισμένο θέατρο «CORONET» σε παραγωγή θεατρικών επιχειρήσεων Μάρκου Σεφερλή.

Υπέροχες μελωδίες και νοσταλγικές εικόνες, που ο ίδιος ο Μάκης Δελαπόρτας αφηγείτο επί σκηνής, ταξίδεψαν το κοινό σ’ εκείνα τ’ αγαπημένα χρόνια, που ένα φορητό πικάπ, μερικά σαραπεντάρια και λίγο βερμούτ ήταν αρκετά για να στηθεί ένα πάρτυ με ξέφρενες χορευτικές φιγούρες «made in London», που κατέληγαν πάντα σ’ ένα απαλό, ερωτικό μπλουζ στο σαλόνι κάποιου σπιτιού, στην εξοχή ή σ’ ένα ήσυχο, ρομαντικό ακρογιάλι.

Τραγουδιστές - είδωλα μια ολόκληρης εποχής, όπως: ο Δάκης, η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο Γιώργος Πολυχρονιάδης και ο Λάκης Τζορντανέλλι, με την συμμετοχή του Δημήτρη Κοργιαλά και της Εβελίνας Νικόλιζα, ξαναζωντάνεψαν το «Πρώτο μας Πάρτι» και την υπέροχη ατμόσφαιρα των θρυλικών 60ς και 70ς, τότε που κάποιο «Τρελοκόριτσο» με μίνι-ζιπ, έφερνε «Τρικυμία» στην καρδιά ενός «Καζανόβα»!

«Ο Αλέξης», «Το κορίτσι του Μάη», «Ο τρόπος», «Είναι εννιά», «Μπάμπολα», «Apres toi», «Mammy Blue», «Απόψε σε θέλω», «A casa d’ Irene», «Τόσα καλοκαίρια», «Το κορίτσι του φίλου μου», «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο», «Σε συνάντησα στην πλαζ», «Αγόρι μου» και τόσα ακόμη τραγούδια, με την δύναμη της διαχρονικότητάς τους, συγκίνησαν για άλλη μία θεατρική χρονιά το κοινό στο «Πρώτο μας πάρτυ», στο θέατρο «CORONET», μια μουσικοθεατρική παράσταση που ολοκληρώθηκε την Κυριακή των Βαίων.

Σκηνοθεσία: Μάκης Δελαπόρτας

Κείμενα: Στέλιος Παπαδόπουλος, Μάκης Δελαπόρτας

Μουσική παραγωγή: Κλεάνθης Κωνσταντινίδης, Αλέξανδρος Ουίλιαμς

Χορογραφίες: Αντώνης Βλάσσης

Βοηθός χορογράφου: Μαριάννα Ρούσσου

Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη

Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο