Δήμος Βριλησσίων: ξεκίνησε η δράση "Ανακυκλώνω χαρτί γιατί μετράει".

Ούτε ένα χαρτί πεταμένο. Όλα στον Χαρτοφάγο.
Ξεκίνησεη δράση ‘Ανακυκλώνω Χαρτί γιατί μετράει’σεόλα τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βριλησσίων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.
Η δράση ‘Ανακυκλώνω χαρτί, γιατί μετράει’ υλοποιείται από τον Δήμο Βριλησσίων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen, σε συνεργασία με το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και της Περιφέρειας Αττικής.

Το Followgreen έχει ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση – ενημέρωση πολιτών για την ανακύκλωση, μέσω της δημοτικής ψηφιακής πλατφόρμας, όπου οι κάτοικοι Βριλησσίων έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν με τη διεύθυνσή τους και να:
•    συγκεντρώνουν πόντους επιβράβευσης,παρακολουθώντας ενημερωτικά σποτάκια και κάνοντας ανακύκλωση σε ειδικά σημεία του δήμου, όπως το κοινωνικό ανταλλακτήριο, κοινωνικό φαρμακείο κ.α.
•    χρησιμοποιούν τους πόντους επιβράβευσης για να λαμβάνουν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες των τοπικών και δημοτικών επιχειρήσεων.

Τι περιλαμβάνει η σχολική δράση;
Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους χαρτιού που έχουν τοποθετηθεί στο σχολείο. Όταν γεμίσουν οι κάδοι και τα υλικά πάνε για ανακύκλωση, το σχολείο λαμβάνει περίπου 5000 πόντους(το υλικό συλλέγεται και ζυγίζεται από τονΕιδικό Διαβαθμικό ΣύνδεσμοΝομού Αττικής -  ΕΔΣΝΑ).

⃰Οι γονείς εκφράζοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του σχολείου (έχοντας κάνει εγγραφή στο followgreen.gr), μπορούν να δωρίσουν έως και 150 πόντους στο σχολείο μηνιαίως.

Πώς παρακολουθούμε την επίδοση του σχολείου μας;
Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τις επιδόσεις του σχολείου αλλά και των άλλων σχολείων στο Δήμο Βριλησσίων, στη σελίδα www.followgreen.gr/vrilissia/school
Στην ίδια σελίδα μπορούν να κάνουν και τη δωρεά πόντων στο σχολείο.

Πώς επιβραβεύεται το σχολείο μας;
Στόχος του Δήμου είναι να επιβραβεύσει όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή, ενώ στα πρώτα θα δοθούν έπαθλα μεγαλύτερης αξίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο