Ο Αργύρης Ντινόπουλος αποδομεί πλήρως τον Κώστα Ιωαννίδη. ΤΟΠΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ.

Πολιτικός εμφύλιος ξέσπασε στην τοπική Νέα Δημοκρατία. Η νεοεκδοθείσα τοπική εφημερίδα ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ PRESS που φαίνεται να στηρίζει τον πρώην Δήμαρχο και αρχηγό της Νέας Πνοής Αργύρη Ντινόπουλο στράφηκε ανοιχτά και δημόσια κατά του πρώην Δημάρχου Κώστα Ιωαννίδη. Όλα δείχνουν ότι άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου στην τοπική Δεξιά όπου κονταροχτυπιούνται ωσάν σε άλλο Κολοσσαίο Ντινόπουλος και Ιωαννίδης. Αναδημοσιεύουμε από την ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ PRESS δύο θέματα. Την δημοσκόπηση της ALCO και το άρθρο "δεν άκουσε τις καμπάνες" που αποδομούν εντελώς τον Κώστα Ιωαννίδη και ανοίγουν τον δρόμο στον Αργύρη Ντινόπουλο.
1. "Δημοσκόπηση για τα Βριλήσσια

Ο Μανιατογιάννης προηγείται του Ιωαννίδη

Προβάδισμα (15 μονάδων) έχει ο Ξενοφών Μανιατογιάννης έναντι του αντιπάλου του (στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις) Κώστα Ιωαννίδη που καταγράφει αρνητικό ρεκόρ. Γιατί ο Κώστας Ιωαννίδης συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές γνώμες (46%) μεταξύ όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων τα ονόματα των οποίων (μαζί με αυτά των τριών τελευταίων δημάρχων) συμπεριελήφθησαν στο ερωτηματολόγιο της ALCO.

Διαχρονικά ευρήματα

Στόχος της ALCO ήταν να καταγράψει το διαχρονικό πολιτικό και αυτοδιοικητικό αποτύπωμα του Δήμου Βριλησσίων τις δύο τελευταίες δεκαετίες και γι’ αυτό διεξήχθη, όπως ακριβώς και σε άλλους Δήμους, σε πολιτικά ουδέτερο χρόνο, με ανάλογη διαμόρφωση του σχετικού ερωτηματολογίου.

Εκτός εάν..

Γι’ αυτόν το λόγο το όποιο προβάδισμα Μανιατογιάννη δημιουργεί μεν συνθήκες φαβορί για τις επόμενες δημοτικές εκλογές (εάν,βεβαίως,τεθεί «εκτός» η υποθετική, έτσι και αλλιώς,  παράμετρος Ντινόπουλου ο οποίος προηγείται και των δύο στην «καταλληλότητα» για δήμαρχος)  αλλά η μεγάλη χρονική απόσταση που μας χωρίζει από αυτές κάνει τα δημοσκοπικά ευρήματα ως προς το πρόσωπό του, επισφαλή.

Καθοριστικές οι αρνητικές γνώμες

Με την ίδια διαφορά (15 μονάδες) ακολουθεί τον Κώστα Ιωαννίδη, στην τέταρτη θέση, ο Ιωάννης Τσούτσιας. Αλλά έχει πολύ καλλίτερη επίδοση στις αρνητικές γνώμες αφού αυτές είναι κατά 16 μονάδες λιγότερες από τις αρνητικές γνώμες για τον Κώστα Ιωαννίδη, ο οποίος παγιώνει μια αρνητική εικόνα ακόμη και στους ψηφοφόρους της Ν.Δ

Double Score

Αλλά και στα επί μέρους χαρακτηριστικά ο Ξενοφών Μανιατογιάννης προηγείται του Κώστα Ιωαννίδη με την μεγαλύτερη διαφορά στο ερώτημα «Ποιος έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει για τον Δήμο» όπου καταγράφει double score έναντι του Κώστα Ιωαννίδη με 31% έναντι 16%.

Ταύτιση Μανιατογιάννη με ΣΥΡΙΖΑ

Ως προς τους ψηφοφόρους των δύο μεγάλων κομμάτων (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύουν με σαφήνεια την παγιωμένη,πλέον,κομματική ταυτότητα του Ξενοφώντα Μανιατογιάννη. Γιατί έχει συντριπτική υπεροχή μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στους οποίους διατηρεί εντυπωσιακά υψηλό ποσοστό «καταλληλότητας για δήμαρχος» που αγγίζει το 79% !

Αρνητικό ρεκόρ και στους νεοδημοκράτες

Το ακριβώς αντίθετο με τον Ξενοφώντα Μανιατογιάννη συμβαίνει με τον Κώστα Ιωαννίδη ο οποίος καταγράφει αρνητικές γνώμες στο 39% των νεοδημοκρατών, ποσοστό ιδιαιτέρως υψηλό για κάποιον ο οποίος εξελέγη δύο φορές δήμαρχος με την κομματική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Τα .. παράδοξα των Βριλησσίων

Τα αποτελέσματα της έρευνας, όμως, καταγράφουν και πολιτικά παράδοξα. Αναδεικνύουν ως φαβορί, θεωρητικό λόγω της συγκυρίας, τον Ξενοφώντα Μανιατογιάννη,ταυτισμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι λιγότεροι από 1 στους 3 βριλησσιώτες, δηλαδή ποσοστό μόλις 31%, επιθυμεί την επανεκλογή του!

Αυτό το πολιτικό παράδοξο που προφανώς οφείλεται στην δημοσκοπική κατάρρευση  Ιωαννίδη, ενισχύεται και από το γεγονός ότι στον Δήμο Βριλησσίων υπάρχει διαχρονική πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας η οποία ακόμη και στις τελευταίες εκλογές (Σεπτέμβριος 2015) προηγήθηκε κατά 9 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη για την έντυπη έκδοση της Vrilissia Press και τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας που κυκλοφορεί και διανέμεται δωρεάν στα Βριλήσσια".

2. Δεν άκουσε τις καμπάνες

Λάθη επί λαθών

Η αρνητική δημοσκοπική εικόνα  του Κώστα Ιωαννίδη μπορεί να δημιουργεί το πολιτικό παράδοξο ανάδειξης ως φαβορί, ευκαιριακού (λόγω της μεγάλης χρονικής απόστασης από τις εκλογές) ενός ΣΥΡΙΖΑιου δημάρχου στα Βριλήσσια αλλά, σε πολιτικό επίπεδο, δεν εκπλήσσει αφού αποτελεί κοινό μυστικό.
Οι καμπάνες είχαν ηχήσει για τον Κώστα Ιωαννίδη πολύ νωρίς, αλλά δεν θέλησε να τις ακούσει. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εξελέγη μεν στον δεύτερο γύρο, αλλά έλαβε λιγότερες ψήφους από όσες είχε λάβει στον πρώτο γύρο.

Αμεριμνησία

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός δεν τον προβλημάτισε, αλλά πορεύτηκε με την (κατά Θουκυδίδη)  «αμεριμνησία του νικητή» για μια τετραετία στο τέλος της οποίας οδήγησε την δημοτική παράταξη «Νέα Πνοή» διασπασμένη στις εκλογές του 2014.
Και σε αυτές τις εκλογές ο Κώστας Ιωαννίδης επανέλαβε το λάθος του 2010 και επαναπαύτηκε στο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου με αποτέλεσμα, αυτήν την φορά στον δεύτερο γύρο, να παραδώσει τον Δήμο Βριλησσίων στον (τότε ακόμη συγκεκαλυμένο) ΣΥΡΙΖΑ.

Τριάντα χρόνια

Τα λάθη, όμως, συνεχίστηκαν και μετά το 2014, όταν αντί να επιδοθεί στο έργο της αντιπολίτευσης, αναδεικνύοντας τα αρνητικά πεπραγμένα της νέας ΣΥΡΙΖΑικής διοίκησης, έσπευσε από την επαύριο των εκλογών να δηλώσει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2019. Όταν, δηλαδή, θα έχει συμπληρώσει 30 χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά των Βριλησσίων.

Μόνον ένας

Αυτό βύθισε την δημοτική παράταξη «Νέα Πνοή» σε φαύλο κύκλο εσωστρέφειας με αποτέλεσμα από την αρχική δημοτική ομάδα του 2002 να πορεύεται, πλέον, μαζί του μόνον ο Τάσος Δημητρίου".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο