Πάμε σινεμά στα Βριλήσσια! Επειδή ξέρουμε να συνεργαζόμαστε!

Όλο το καλοκαίρι προβολές σε διαφορετικά σημεία των Βριλησσίων!
Για πρώτη φορά στα Βριλήσσια, είναι σε εξέλιξη μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, υπό την αιγίδα του Δήμου, για την προβολή ταινιών όλο το καλοκαίρι, (πέραν των σταθερών προβολών κάθε Πέμπτη του Cine - Δράση), σε τρία σημεία της πόλης , την πλατεία Ελευθερίας, το Πάρκο Ρεματιάς και το 3ο Γυμνάσιο στα Άνω Βριλήσσια. Η "Δράση" θα στηρίξει την κοινή προσπάθεια, που αποτελεί οδηγό, για το πόσο αποδοτικές μπορεί να είναι οι συνεργασίες, όχι τόσο των παρατάξεων, αλλά κυρίως όσων ενδιαφέρονται για κάποιο τομέα της κοινωνικής ζωής.
ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ

Ιδού και η ανακοίνωση του Δημάρχου:
Αγαπητοί συνδημότες,
Ο Δήμος Βριλησσίων, η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine - Δράση και το Εργαστήρι Κινηματογράφου του Δήμου «Κάνουμε Ταινία στα Βριλήσσια», οργανώνουν από κοινού υπαίθριες και δωρεάν προβολές για το φετινό καλοκαίρι σε μια προσπάθεια να βρούμε μια σταθερή λύση που θα φέρει μόνιμα κοντά στους φίλους του κινηματογράφου στην πόλη μας την αγαπημένη τους 7η Τέχνη.

Η ομάδα που ανάλαβε την οργάνωση των μικρών αυτών αφιερωμάτων - προβολών επέλεξε για αρχή ταινίες από εξαιρετικούς σκηνοθέτες όπως τον Φράνσις Φορντ Κόπολα, τους αδελφους Τζόελ και Ίθαν Κοέν και τον ταλαντούχο και ως ηθοποιό Γούντι Άλεν, με κριτήριο την ποιότητα τους.

Οι χώροι που επιλέχθηκαν δίνουν ένα άλλο χρώμα στην προβολή των ταινιών αλλά και σηματοδοτούν την ανάγκη για τη λειτουργία από τη νέα χρονιά ενός θερινού κινηματογράφου στην πόλη μας.

Θερμές ευχαριστίες στην κ. Παπαχριστοδούλου Μ., Σιπψίδη Α., Μαυραγάνη Α. και Πολίτη Κ. που αποτελούν την ομάδα πρωτοβουλίας για την οργάνωση και υλοποίηση των προβολών αυτών.

Σας καλούμε όλους να στηρίξετε αυτή την πολιτιστική πρωτοβουλία και να απολαύσετε τις κινηματογραφικές αυτές βραδιές στη πόλη μας.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων

Ξ. Μανιατογιάννης



Πάμε σινεμά στα Βριλήσσια!
Πρόγραμμα Προβολών

Με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα στην Πλατεία Ελευθερίας:
Παρασκευή 20 Ιουλίου Τίτλος Ταινίας: Αποκάλυψη Τώρα!
Σάββατο 21 Ιουλίου Τίτλος Ταινίας: Ο Αταίριαστος
Κυριακή 22 Ιουλίου Τίτλος Ταινίας: Επαναστάτες Χωρίς Αύριο
Δευτέρα 23 Ιουλίου Τίτλος Ταινίας: Η Συνομιλία


Με τους αδελφούς Τζόελ και Ίθαν Κοέν στο Πάρκο Ρεματιάς Βριλησσίων:
Παρασκευή 27 Ιουλίου Τίτλος Ταινίας: Φάργκο
Σάββατο 28 Ιουλίου Τίτλος Ταινίας: Ω αδελφέ, που είσαι
Κυριακή 29 Ιουλίου Τίτλος Ταινίας: Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι
Δευτέρα 30 Ιουλίου Τίτλος Ταινίας: Ο Άνθρωπος Που Δεν Ήταν Εκεί


Με τον Γούντι Άλεν στο 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων:
Σάββατο 25 Αυγούστου Τίτλος Ταινίας: Ματς Πόιντ
Κυριακή 26 Αυγούστου Τίτλος Ταινίας: Μανχάταν

Με το Cine-Δράση κάθε Πέμπτη στο 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, εκτός από 16 Αυγούστου.

Όλες οι προβολές είναι δωρεάν.
Ώρα έναρξης: 21.00

Ελάτε να απολάυσουμε την 7η τέχνη!!!


Με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα στην Πλατεία Ελευθερίας
Παρασκευή 20 Ιουλίου
Τίτλος Ταινίας: Αποκάλυψη Τώρα!/Apocalypse Now! ΗΠΑ, 1979. Διάρκεια: 153’.
Σενάριο: Τζον Μίλιους-Φράνσις Φορντ Κόπολα. Σκηνοθεσία: Φράνσις Φορντ Κόπολα. Πρωταγωνιστούν: Μάρλον Μπράντο, Μάρτιν Σιν, Χάρισον Φορντ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Ντένις Χόπερ, Φρέντερικ Φόρεστ, Λόρενς Φίσμπερν, Ορόρ Κλεμάν, Κριστιάν Μαρκάν, Σαμ Μπότομς, Άλμπερτ Χολ.
Υπόθεση: Ο λοχαγός Γουίλαρντ διεισδύει με μια άκατο και μια μικρή ομάδα ανδρών στα ενδότερα της ζούγκλας του Βιετνάμ, με αποστολή να βρει και να εξοντώσει τον συνταγματάρχη Κουρτζ, έναν χαρισματικό αξιωματικό ο οποίος όμως έχει παραφρονήσει και κάνει τον δικό του πόλεμο.
Σχόλιο: Το φιλμ αποτελεί ένα υπέροχο δείγμα γραφής ενός καταξιωμένου σκηνοθέτη και είναι ένας στοχασμός πάνω στον πόλεμο και στις επιπτώσεις του στον άνθρωπο. Επηρέασε το κοινό διαχρονικά, τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα, στο Φεστιβάλ Καννών και είχε εννέα υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Σάββατο 21 Ιουλίου
Τίτλος Ταινίας: Ο Αταίριαστος /Rumble Fish ΗΠΑ, 1983. Διάρκεια: 94'.
Σενάριο-Νουβέλα: Σούζαν Ελοίζ Χίντον. Σκηνοθεσία: Φράνσις Φορντ Κόπολα. Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντίλον, Μίκι Ρουρκ, Βίνσεντ Σπάνο, Ντένις Χόπερ.
Υπόθεση: Ο Ράστι Τζέιμς, αδελφός του Μότορσαϊκλ Μπόι, πρώην αρχηγού μιας συμμορίας μοτοσικλετιστών και ινδάλματος των νέων της γειτονιάς τους, εξιδανικεύει τον αδελφό του και έχει μόνη φιλοδοξία μια μέρα να του μοιάσει χωρίς να συνειδητοποιεί ότι ζει με ψεύτικα είδωλα, κάνοντας κακό στον εαυτό του, αλλά και στους γύρω του. Όταν όμως εκείνος επιστρέφει απογοητευμένος μετά από πολύχρονη απουσία, τον παροτρύνει να μην ακολουθήσει τα βήματά του.
Σχόλιο: Η ταινία αναφέρεται στο τέλος των μύθων που στήριξαν την αντίδραση της νεολαίας του ’60 κατά του συστήματος και το αναπότρεπτο του χρόνου που περνά και δεν αφήνει κανένα περιθώριο επιλογής στη νέα γενιά. Εκπληκτικές ερμηνείες, σκηνοθεσία και σενάριο, βασισμένο στην ομότιτλη νουβέλα της Σούζαν Ελοίζ Χίντον.

Κυριακή 22 Ιουλίου
Τίτλος Ταινίας: Επαναστάτες Χωρίς Αύριο/THE OUTSIDERS ΗΠΑ, 1983. Διάρκεια: 91'.
Σκηνοθεσία: Φράνσις Φορντ Κόπολα. Σενάριο: Κάθλιν Ρόουελ- Σούζαν Ελοίζ Χίντον (μυθιστόρημα). Πρωταγωνιστούν: Τόμας Χάουελ, Ρομπ Λόου, Ματ Ντίλον, Πάτρικ Γουέιν, Ραλφ Μάτσιο, Νταϊάν Λέιν, Νίκολας Κέιτζ, Τομ Κρουζ, Εμίλιο Έστεβεζ, Πάτρικ Σουέιζι.
Υπόθεση: Μια δραματική απόδοση της ιστορίας δύο ομάδων νεαρών που κάνουν τη δική τους επανάσταση στην Οκλαχόμα. Η πόλη έχει χωριστεί ανάμεσα στους Socials, την συμμορία των πλούσιων, και τους Greasers, την αντίστοιχη των φτωχών, ανταγωνίζονται η μία την άλλη, μπλέκουν σε παράνομες υποθέσεις, αναμετριούνται με το θάνατο και βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο της αστυνομίας. Ένας από τους Greasers, ο Τζόνι, μαχαιρώνει σε άμυνα έναν της αντίπαλης συμμορίας και γίνεται θανάσιμος στόχος. Η πόλη, πλέον, βρίσκεται σε πόλεμο.
Σχόλιο: Καθώς ο χρόνος περνά και το ανελέητο κυνηγητό δεν τελειώνει, τα αγόρια συνειδητοποιούν ότι ξαφνικά μεγάλωσαν πολύ γρήγορα, ότι χάνουν τη ζωή μέσα από τα χέρια τους και ότι τόσα χρόνια η επανάστασή τους ήταν... χωρίς αιτία!

Δευτέρα 23 Ιουλίου
Τίτλος Ταινίας: Η Συνομιλία/The Conversation ΗΠΑ, 1974. Διάρκεια: 113'.
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Φράνσις Φορντ Κόπολα. Πρωταγωνιστούν: Τζιν Χάκμαν, Τζον Καζάλε, Άλεν Γκάρφιλντ.
Υπόθεση: Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ειδικός στις υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, παρακολουθεί ένα παράνομο ζευγάρι και βρίσκεται μπλεγμένος σε μια σκοτεινή υπόθεση δολοφονίας.
Σχόλιο: Απαισιόδοξο θρίλερ που γυρίστηκε μετά το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ και δείχνει την αδυναμία του μοναχικού ατόμου να αντισταθεί στις σκοτεινές δυνάμεις που το ξεπερνούν. Ο Τζιν Χάκμαν μοιάζει με έναν μαθητευόμενο μάγο που καταστρέφεται από τις δυνάμεις που άφησε να του ξεφύγουν, μόνο που η νέα σκοτεινή δύναμη είναι η τεχνολογία. Η σκηνοθεσία του Κόπολα, υπόδειγμα επισήμανσης μικρολεπτομερειών με σημασία, και η εξαιρετική ερμηνεία του Τζιν Χάκμαν είναι παράγοντες που επηρέασαν τη βράβευση της ταινίας με Χρυσό Φοίνικα – ήταν επίσης υποψήφια για τρία Όσκαρ και τέσσερις Χρυσές Σφαίρες.

Με τους Τζόελ και Ίθαν Κοέν στο Πάρκο Ρεματιάς Βριλησσίων
Παρασκευή 27 Ιουλίου
Τίτλος Ταινίας: Φάργκο/Fargo ΗΠΑ, 1996. Διάρκεια: 98'.
Σενάριο Τζόελ και Ήθαν Κοέν. Σκηνοθεσία: Τζόελ Κοέν Πρωταγωνιστούν: Στιβ Μπουσεμί, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Γουίλιαμ Μέισι, Πέτερ Στορμάρε.
Υπόθεση: Στην κωμόπολη Φάργκο της Μινεσότα, ένας διευθυντής πωλήσεων στην εταιρία αυτοκινήτων του πεθερού του προσλαμβάνει δύο κακοποιούς ώστε να απαγάγουν τη γυναίκα του. Ως αντάλλαγμα θα τους δώσει μέρος από τα λίτρα που θα εισπράξει από τον πλούσιο πατέρα της. Κατά την εκτέλεση του σχεδίου θα καταλήξουν όλα σε φιάσκο και θα σκοτωθούν τρεις άσχετοι με την υπόθεση άνθρωποι. Μια επαρχιακή αστυνομικός, θα αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης.
Σχόλιο: Μια απλή τυπική αστυνομική ιστορία γίνεται η αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μικρό αριστούργημα – σχόλιο κατά του εύκολου και παράνομου πλουτισμού. Τιμήθηκε με δύο Όσκαρ.

Σάββατο 28 Ιουλίου
Τίτλος Ταινίας: Ω αδελφέ, που είσαι/ Oh brother, where art thou
ΗΠΑ, 2000. Διάρκεια: 106'.
Σενάριο: Τζόελ και Ίθαν Κοέν Σκηνοθεσία Τζόελ Κοέν με τους: Τζορτζ Κλούνι, Τζον Τορτούρο, Τιμ Μπλέικ Νέλσον, Τζον Γκούντμαν, Τσαρλς Ντέρνινγκ.
Υπόθεση: Στη δεκαετία του '30, ο Έβερετ Οδυσσέας αποδρά με δύο συγκρατούμενούς του από φυλακή του Μισισιπή. Κυνηγημένοι από τις αρχές, συναντούν σύγχρονες Σειρήνες, Κύκλωπες, Μνηστήρες και Πηνελόπες, Λωτοφάγους, ενώ ένα παράδοξο της τύχης τους καθιστά θρυλικούς σταρ ενός συγκροτήματος κάντρι μουσικής.
Σχόλιο: Οι αδερφοί Κοέν γράφουν ένα πανέξυπνο σενάριο, γεμάτο απολαυστικούς διάλογους, το οποίο ακολουθεί μεν όλα τα ομηρικά στερεότυπα σε καθαρά συμβολικό επίπεδο καθώς η δράση εκτυλίσσεται στην Αμερικανική επαρχία την δεκαετία του 30.

Κυριακή 29 Ιουλίου
Τίτλος Ταινίας: Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι/The Big Lebowski
ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, 1998. Διάρκεια: 117'.
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Τζόελ και Ίθαν Κοέν. Πρωταγωνιστούν: Τζεφ Μπρίτζες, Τζον Γκούντμαν, Τζούλιαν Μουρ, Στιβ Μπουσεμί, Τζον Τορτούρο, Μπεν Γκαζάρα, Σαμ Έλιοτ
Υπόθεση: Ο Τζεφ Λεμπόφσκι που θέλει να είναι γνωστός μόνο σαν Dude, δέχεται την επίσκεψη δυο μπράβων. Αφού τον δείρουν και λερώσουν μέχρι και το χαλί του, διαπιστώνουν ότι έδερναν λάθος Λεμπόφσκι και αποχωρούν. Ο Dude, τύπος αραχτός από άποψη και ο φίλος του Ουόλτερ, βετεράνος του Βιετνάμ και... εβραίος επίσης από άποψη, αποφασίζουν να μη το αφήσουν να περάσει έτσι, πολύ περισσότερο που το χαλί ταίριαζε πολύ στο δωμάτιο.
Σχόλιο: Ο κεντρικός χαρακτήρας του φιλμ, ο αντιήρωας Λεμπόφσκι (εξαιρετικός στο ρόλο ο Τζεφ Μπρίτζες) αυτοσχεδιάζει αντιμετωπίζοντας τις καταστάσεις όπως έρχονται, με χιούμορ, κάνοντας επιλογές με βάση αρχές και όχι συμφέροντα.

Δευτέρα 30 Ιουλίου
Τίτλος Ταινίας: Ο Άνθρωπος Που Δεν Ήταν Εκεί/The Man Who Wasn’t There ΗΠΑ, 2001. Διάρκεια: 116'.
Σενάριο: Τζόελ και Ίθαν Κοέν. Σκηνοθεσία Τζόελ Κοέν. Πρωταγωνιστούν: Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Τόνι Σαλούμπ, Τζον Πολίτο, Σκάρλετ Γιόχανσον
Υπόθεση: Ο Εντ Κρέιν, μπαρμπέρης στην Καλιφόρνια του 1949, αποπειράται να εκβιάσει τον εραστή της γυναίκας του, τον οποίο και δολοφονεί ύστερα από μια διένεξη. Η αστυνομία, όμως, συλλαμβάνει ως ύποπτη για το φόνο τη γυναίκα του Κρέιν, ο οποίος βλέπει σύντομα τη ζωή του να τυλίγεται μέσα σ' ένα φαύλο κύκλο.
Σχόλιο: Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί» είναι μια ταινία που ισορροπεί ανάμεσα στην δύναμη της εξωτερικής δράσης από την μια, και την ένταση μιας αόρατης κίνησης εσωτερικών γεγονότων και συγκινήσεων από την άλλη. Είναι μια πραγματικότητα που ο καθένας κρύβει μέσα του και κουβαλά μαζί του χωρίς πάντοτε να βρίσκει τον τρόπο να την εκφράσει.

Με τον Γούντι Άλεν στο 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων
Σάββατο 25 Αυγούστου
Τίτλος Ταινίας: Ματς Πόιντ/ Match Point ΗΠΑ, 2005. Διάρκεια: 124'.
Σενάριο: Γούντι Άλεν, βασισμένο στο μυθιστόρημα «Αμερικανική Τραγωδία» του Θίοντορ Ντράιζερ. Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν. Πρωταγωνιστούν: Τζοναθαν Ρις Μάγιερς, Σκάρλετ Γιόχανσον, Έμιλι Μόρτιμερ, Μπράιαν Κοξ.
Υπόθεση: Ο Κρις Γουίλτον, ένας φτωχής καταγωγής Ιρλανδός, πρώην πρωταθλητής του τένις, αναζητά την τύχη του στο Λονδίνο. Εκεί θα γνωρίσει την πλούσια οικογένεια των Χιούετ εργάζεται στην επιχείρησή τους και παντρεύεται την κόρη τους. Παράλληλα, αρχίζει ερωτική σχέση με μια ελκυστική, φιλόδοξη Αμερικανίδα, τη Νόλα Ράις, πρώην φιλενάδα του κουνιάδου του, που θέλει να γίνει ηθοποιός και την οποία ο Κρις αφήνει έγκυο. Όταν εκείνη προσπαθεί να τον πείσει να εγκαταλείψει τη γυναίκα του, αυτός ψάχνει να βρει τρόπο να την ξεφορτωθεί.
Σχόλιο: Η ταινία ξεκινά με μια μπάλα που παγώνει, μετέωρη, πάνω από τα δίχτυα του τένις, χωρίς να ξέρουμε προς ποια πλευρά θα πέσει -μεταφορά για την τύχη που κυβερνά τη ζωή μας- και τελειώνει με μια άλλη μετέωρη μπάλα που θα δώσει τη λύση στο φινάλε.

Κυριακή 26 Αυγούστου
Τίτλος Ταινίας: Μανχάταν/Manhattan ΗΠΑ, 1979. Διάρκεια: 96’.
Σενάριο: Γούντι Άλεν-Μάρσαλ Μπρίκμαν. Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν. Πρωταγωνιστούν: Γούντι Άλεν, Μέριλ Στριπ, Νταϊάν Κίτον, Μίκαελ Μέρφι, Μάριελ Χεμινγουέι, Κάρεν Άλεν.
Υπόθεση: Ένας κοινός άνθρωπος, ένας μέσος Νεοϋορκέζος, ερωτευμένος με την πόλη του και την τέχνη, με ελεγχόμενες νευρώσεις, μετά από δύο διαζύγια αναζητεί τη νέα του σύντροφο. Οι υποψήφιες είναι δύο. Η μία, νεαρή μαθήτρια που ο ήρωας θεωρεί ανώριμη λόγω ηλικίας και η δεύτερη, μια διανοούμενη ενήλικη που αφού την πάρει στα σοβαρά θα προδοθεί από την αληθινή ανωριμότητα, που τελικά δεν εξαρτάται και τόσο από την ηλικία.
Σχόλιο: Το Μανχάταν είναι μια απλή ρομαντική ιστορία, ίσως η πιο απλοποιημένη ταινία που έκανε ποτέ ο Γούντι Άλεν, την οποία όμως όλοι οι κριτικοί θεωρούν ως την καλύτερή του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο