Πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Βριλήσσια με θέμα: «Πρόοδος ή Συντήρηση» (βίντεο).

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 11-7-2018
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για την πολιτική εκδήλωση  με θέμα:
«Πρόοδος ή Συντήρηση» 
Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ο.Μ. Βριλησσίων με θέμα "Πρόοδος ή Συντήρηση", με κεντρικούς ομιλητές τους Πάνο Ρήγα, Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλο.
Ο Γραμματέας του κόμματος αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης και σε όσα πέτυχε αυτά τα 3 χρόνια διακυβέρνησης, παρά τις αντιξοότητες και το ασφυκτικό πλαίσιο των μνημονίων. Μειώθηκε η ανεργία, στηρίχτηκαν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες, αντιμετωπίστηκε με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό τρόπο αλλά κυρίως με κοινωνική ευαισθησία το προσφυγικό, δημιουργήθηκε υπεραπόδοση και εξασφαλίστηκε δημοσιονομικός χώρος για επαναφορά της κανονικότητας στη χώρα, που δεινοπάθησε από τις άγριες πολιτικές λιτότητας, ενώ παράλληλα με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης άνοιξε ο δρόμος για την ελάφρυνση του χρέους και αποφεύχθηκε η πιστοληπτική γραμμή στήριξης και τα νέα μέτρα, που διακαώς η αντιπολίτευση - κυρίως η αξιωματική – προωθούσε και υποστήριζε προσπαθώντας να υπονομεύσει το έργο της κυβέρνησης και αδιαφορώντας αν έτσι υπονόμευε την ίδια τη χώρα και τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ο Π. Ρήγας επεσήμανε ότι χρειάζεται ακόμα σκληρή και επίπονη δουλειά για την παραγωγική ανασυγκρότηση, η οποία είναι ευθέως συνδεδεμένη με την κοινωνική ανασυγκρότηση και αναφέρθηκε στα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια, που έγιναν σε όλη της Ελλάδα δημιουργώντας μια παρακαταθήκη για την ανάπτυξη και τον οικονομικό σχεδιασμό με γνώμονα το σε βάθος χρόνου οριστικό τέλος της ατελέσφορης δανειοδότησης της χώρας, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατέφευγαν για να διατηρούν το καθεστώς του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού και των σχέσεων διαπλοκής που εξέθρεψε για τη διαιώνισή του.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπερθεμάτισε για τις άριστες προοπτικές της χώρας μας, ειδικά μετά και την επιτυχημένη συμφωνία που πέτυχε η Ελλάδα με τη γειτονική χώρα. Η προοπτική των συνεργειών και συνεργασιών των χωρών των Βαλκανίων, φέρνουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση στον γεωπολιτικό μας χώρο, γεγονός που θα συνδράμει στο να αναδειχθεί και πάλι η Ελλάδα σε σταυροδρόμι των Βαλκανίων και πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Αναλυτικότερα ανέφερε ότι το δίπολο πρόοδος -  συντήρηση είναι δίπολο άμυνας στον νεοφιλελευθερισμό των προοδευτικών συμμαχιών, που προτάσσουν το κοινωνικό κράτος.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι με τις νέες τεχνολογίες εντατικοποιήθηκε η κινητικότητα των εργασιακών θέσεων και του κεφαλαίου. Η εμφάνιση των επιθετικών αγορών και του χρηματιστηριακού καπιταλισμού, με τη μετάλλαξη των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης σε νεοφιλελεύθερα έφεραν την κρίση σε όλη την Ευρώπη. Γι' αυτό καταρρέουν στην Ευρώπη τα παλιά κόμματα. Οι ανισότητες είναι ορατές πλέον, λόγω των πολιτικά και οικονομικά ισχυρών που συμπιέζουν τη μεσαία τάξη και δημιουργούν πολύ πλούσιους και πολύ φτωχούς.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει το αυτονόητο, ότι «είμαστε η πρώτη γενιά μεταπολιτευτικά, που φοβάται ότι τα παιδιά μας θα έχουν χειρότερη ζωή από τη δική μας. Και ακριβώς επειδή αυτές οι πολιτικές έχουν ονοματεπώνυμο, υπάρχει μια ενστικτώδης απόρριψή τους. Ακριβώς επειδή στις περισσότερες χώρες η απόρριψη αυτή είναι ενστικτώδης δεν εκδηλώνεται πάντα από τα αριστερά, ούτε καν συνήθως. Έχει μεγάλη σημασία ποια πολιτική δύναμη θα δώσει απάντηση. Εμείς ήμασταν τυχεροί ακριβώς, γιατί μπορέσαμε να αποτελέσουμε αυτή την εναλλακτική λύση» τόνισε μιλώντας στην εκδήλωση ο Γιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι «βλέπουμε την άνοδο της ακροδεξιάς, γιατί όταν δεν επισημαίνονται οι πραγματικές αιτίες της κρίσης, αναζητούνται αποδιοπομπαίοι τράγοι».
Αναφορικά με το "Μακεδονικό" τόνισε πως η Αριστερά ήταν πάντοτε πατριωτική. Η συμφωνία που έγινε δεν παραδίδει το "Μακεδονικό" στον επόμενο. Έπρεπε να κλείσει για να μην καταναλώνεται διπλωματικό κεφάλαιο σε μια υπόθεση που θα μπορούσε να είχε λυθεί από τη δεκαετία του 1990. Ούτε πολυπλοκότητα έχει, ούτε είναι καίριο ζήτημα, όσο τα ελληνοτουρκικά. Λύνεται με αμοιβαίους συμβιβασμούς, που δεν ταπεινώνουν τον αντίπαλο, αλλά δημιουργούν την προϋπόθεση για ανάπτυξη και σταθερότητα στα βόρεια σύνορά μας. Εμείς πετύχαμε τα περισσότερα και θα ήταν πολύ χειρότερα, αν δίναμε τροφή σε άλλου είδους εθνικισμούς. Έπρεπε με συμβιβασμό να λυθεί το ονοματολογικό, αλλά πέρα από αυτό η συμφωνία αναγκάζει την άλλη πλευρά να αλλάξει το όνομά της και να απαλείψει κάθε είδους αλυτρωτισμό μέσα από τη συνταγματική αναθεώρηση και μάλιστα χωρίς να γίνει πόλεμος!

Σημειωτέον, τέλος, ότι πολύς κόσμος παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις ομιλίες, ενώ τέθηκαν καίρια ερωτήματα στους ομιλητές, για όλα τα ζητήματα που αναλύθηκαν, αλλά και για προβλήματα της καθημερινότητας, που επιζητούν άμεση λύση.

Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους, όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και μας τίμησαν με την παρουσία τους και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία και με τις κοινωνικές δυνάμεις που αποβλέπουν στο συμφέρον του τόπου μας.


Η ΣΕ της Οργάνωσης μελών  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Βριλησσίων.

Παρακολουθήστε τις ομιλίες αν επιθυμείτε εδώ και εδώ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο