Η πολιτική ανθρωπογεωγραφία της τοπικής δημοτικής δεξιάς.

Ο τέως Δήμαρχος Κώστας Ιωαννίδης επιθυμεί διακαώς να είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος μετά από οκτώ χρόνια δημαρχιακής θητείας και άλλα τόσα ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και εν τέλει μετά από είκοσι χρόνια συνολικά παρουσία στην τοπική πολιτική κονίστρα.
Στην προσπάθειά του αυτή έχει μεν την συνδρομή από ορισμένους συνεργάτες του όπως ο Τάσος Δημητρίου και ο Κώστας Κάππας όχι όμως τη στήριξη των κορυφαίων όπως η Κατερίνα Χρυσοπούλου και ο Γιάννης Πισιμίσης. Η δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ που δημοσίευσε η εφημερίδα Βριλήσσια Πρες τον εμφανίζει να χάνει με 15 μονάδες διαφορά από τον σημερινό δήμαρχο Ξένο Μανιατογιάννη και να μην έχει καμιά προοπτική στην επερχόμενη αναμέτρηση. Ο πρώην Δήμαρχος έχει υποστεί επώδυνη ήττα στην τελευταία εκλογή και τούτο σε συνδυασμό με την εικοσαετή παρουσία του στα δημοτικά οδηγεί πολλά στελέχη της τοπικής Ν.Δ. να λένε πως "ό,τι είχε να δώσει, το έδωσε" και ότι το καλύτερο γι' αυτόν θα ήταν να ανοίξει "τόπο στους νέους", καθώς τα Βριλήσσια "δεν είναι τσιφλίκι κανενός". Τέλος, καταλογίζουν στον τ. Δήμαρχο ότι δεν ασκεί σοβαρή και αποτελεσματική αντιπολιτευτική δραστηριότητα και πως δεν διατηρεί καλή επικοινωνιακή πολιτική, με αποτέλεσμα να "καταρρέει" σύμφωνα με την παραπάνω δημοσκόπηση απέναντι στον αντίπαλό του Ξένο Μανιατογιάννη.
Η Κατερίνα Χρυσοπούλου κορυφαίο στέλεχος και δημοτική σύμβουλος της τοπικής συντηρητικής παράταξης και με σημαντική θέση στο τμήμα γυναικών της κεντρικής ΝΔ, διατηρεί πάντοτε ανοιχτή την υποψηφιότητά της για το δημαρχιακό αξίωμα. Έχει μεγάλη δημοτική εμπειρία καθώς θήτευσε για πολλά χρόνια ως αντιδήμαρχος διοίκησης και οικονομικών. Γνωρίζει πολύ καλά τις υπηρεσίες του Δήμου. Είναι επικοινωνιακή και φέρνει "άρωμα γυναίκας" καθώς αν εκλεγεί θα είναι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της πόλης μας. Έχει δημοκρατική ανοχή, ευγένεια, χαμηλούς τόνους και ευαισθησίες. Οι πληροφορίες μας λένε ότι είναι πιο κοντά από οποιονδήποτε άλλον στην ηγεσία της Ν.Δ. και ότι αν υπάρχει κάποιος που να διαθέτει την κομματική στήριξη αυτή θα είναι η Κ. Χρυσοπουλου. Ωστόσο, η ίδια αρνείται να μπει σε οποιαδήποτε άκαιρη συζήτηση, είναι θεσμική και ευγενικά διατηρεί τις δέουσες αποστάσεις. Το θέμα για την υποψηφιότητά της θα είναι να γίνει έγκαιρα ώστε ο κόσμος να έχει τον χρόνο "να την μάθει" και να την στηρίξει. Οι ενδοδημοτικοί της αντίπαλοι την κατηγορούν με τη φράση "τόσα χρόνια δημοτική σύμβουλος καμία ηγετική κίνηση".  
Περαιτέρω, ένας ακόμα νέος άνθρωπος αλλά με σημαντική παρουσία στα κοινά ο Γιάννης Πισιμίσης δημοτικός σύμβουλος για αρκετά χρόνια της Νέας Πνοής, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα ήθελε - αν τα πράγματα του πάνε καλά - να θέσει υποψηφιότητα ως επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού για το αξίωμα του δημάρχου. Έχει προσόντα, ιδέες, αξίες, εμπειρία, ικανότητες, γνώσεις και ως "νέο αίμα" θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πολύ ουσιαστικά και σημαντικά. Ορισμένοι του αποδίδουν και ηγετική στόφα, κάποιοι άλλοι όμως του καταλογίζουν υπερβολική προσωπική φιλοδοξία.
Τελειώνουμε την ανάλυσή μας με την υποψηφιότητα του Αργύρη Ντινόπουλου. Μας έρχεται ξανά αλλά "από τα παλιά". Με τις ίδιες αντιλήψεις, μέσα και μεθόδους. "Σαν να μην άλλαξε μια μέρα". Αλλά και με την ίδια αξιοπρόσεκτη δύναμή του ως "χείμαρρος" κυριολεκτικά. Με εξαιρετικές επικοινωνιακές δυνατότητες. Με "μια αγκαλιά ανοιχτή" για όλους. Με ένα καλό λόγο για τον καθένα. Ο Αργύρης Ντινόπουλος ήταν και είναι ο μόνος που βάραγε τα κουδούνια και κατέβαζε τους δημότες στις πυλωτές για να τους μιλήσει. Αλλά είναι και ο μόνος που κατηγορείται ότι είναι ασύμμετρος ανορθόδοξος, προσβλητικός και λαικιστής. Επίσης μαθαίνουμε ότι αν προσπαθήσει "να κάνει τα παλιά του" θα γίνει λασπομαχία καθώς "έχουν ράμματα για την γούνα του". Όχι μόνο οι αντίπαλοί του αλλά και οι άσπονδοι φίλοι του. Η δική μας γνώμη είναι ότι πρόκειται για μία πολύ δυνατή υποψηφιότητα ακόμα κι αν δεν πάρει καμία στήριξη από την Ν.Δ..  
Για τους δύο παραπάνω υποψήφιους με τους οποίους δεν διατηρούσαμε ούτε διατηρούμε ούτε καν προσωπική επαφή ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΣΙΜΙΣΗ εμείς θέλουμε να πούμε προς όλες τις κατευθύνσεις μια φράση την ίδια που λέγαμε στηρίζοντας τον ΞΕΝΟ ΜΑΝΙΑΤΟΓΙΑΝΝΗ: "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΝΕΟ ΑΙΜΑ, ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο