Άρχισαν τα όργανα. Πυροδοτήθηκε η μακρά προεκλογική περίοδος στα δημοτικά πράγματα.

Αρχίσανε τα όργανα. Η επίσπευση των δημοτικών εκλογών στις 19 Μαίου 2019 (πρώτου γύρου) και στις 26 Μαίου 2019 (δεύτερου γύρου), ανοίγουν τους δημοτικούς "ασκούς του Αιόλου". "Χαμός στο ίσιωμα" κυριολεκτικά έχει να γίνει. Διότι όσο κι αν στους δημότες η τοπική αυτοδιοίκηση έχει τις πραγματικές της διαστάσεις, σε πολλούς τοπικούς κύκλους έχει χαρακτηριστικά προσωπικής πολιτικής, "επαγγελματικής" και κομματικής επιβίωσης. Πολλοί "παίζουν τα ρέστα τους" στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Κι ενώ όλοι περίμεναν την διεξαγωγή τους στις 13 Οκτωβρίου 2019 ήρθε αιφνιδιαστικά η επίσπευσή τους για τον επόμενο Μάιο. Αυτό όπως είναι απολύτως εύλογο επαναπροσδιορίζει και επισπεύδει την τοπική πολιτική αντιπαράθεση. Την κάνει "καυτή" από τώρα μέχρι και την δεύτερη εκλογική Κυριακή. Για όλους τους υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συνδυασμούς ανεξαιρέτως.
Έτσι λοιπόν ήδη έχουμε και λέμε. Μπαίνει και πάλι γερά στην δημοτική κονίστρα ο Αργύρης Ντινόπουλος. Με σχεδιασμό την αποδόμηση του Κώστα Ιωαννίδη, την προσέλκυση της δημοτικής και στελεχιακής του ομάδας, επίσης και παλαιότερων δημοτικών συμβούλων από όλους τους χώρους και τέλος την ανάδειξη της υποψηφιότητας του Α. Ντινόπουλου σε αντισυριζαίκη, νεοδημοκρατική και τοπική λύση. Ο σχεδιασμός αυτός υλοποιείται ήδη με την δημόσια παρουσία του Α. Ντινόπουλου, την μηνιαία τοπική εφημερίδα που εκδίδει, το καθημερινό τοπικό του σάιτ και κυρίως τον τρόπο που χρησιμοποιεί. Συγκεκριμένα στο δεύτερο φύλλο της εφημερίδας του και στο σάιτ του, αφού συνεχίζει την αποδόμηση του αναποτελεσματικού Κ. Ιωαννίδη που ο σημερινός δήμαρχος τον νικά με τεράστια δημοσκοπική διαφορά, δημοσιεύει φωτογραφίες και θετικά σχόλια για τοπικά στελέχη (Παπασπηλίου, Χρηστάκη,, Τσούτσια κλπ) για τους κολακέψει και να δώσει μια εικόνα ευρύτερης συσπείρωσης ή ενδεχομένως για να υποδαυλίσει μία προσέγγιση μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα μόνο εντυπώσεις και εικόνα δημιουργούνται αφού τίποτα απολύτως δεν κινείται μεταξύ τους. Περαιτέρω, ο Α. Ντινόπουλος προσπαθεί πολύ έξυπνα να στοχοποιήσει τον σημερινό δήμαρχο και την δημοτική του αρχή ως ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ από τους οποίους πρέπει να απαλλαγούμε για να αξιοποιήσει φουλ το όποιο αντικυβερνητικό κλίμα και να πολώσει την δημοτική αναμέτρηση του Μαίου 2019. 
Βλέποντας τώρα ο Κώστας Ιωαννίδης την εφόρμηση Ντινόπουλου, αφού έκανε μια δήλωση του τύπου "εμείς είμαστε εδώ χρόνια και παλεύουμε με αξιοπρέπεια" στη συνέχεια άσκησε και μία σφοδρή κριτική κατά του δημάρχου για την - ορθότατη - στήριξη της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εκ των υστέρων βέβαια και αφού ο Ντινόπουλος είχε ξεσαλώσει κατά του Μανιατογιάνη για το ίδιο θέμα. Στο σημείο αυτό θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο κ. Ιωαννίδης ακόμα δεν έχει αντιληφθεί στοιχειώδεις δημοκρατικούς περί τύπου κανόνες αφού δεν στέλνει τις ανακοινώσεις του στα Βριλησσιώτικα Νέα ανεξάρτητα από το ότι δεν του αρέσουν. Όπως είναι γνωστό τις ανακοινώσεις όλοι τις στέλνουν σε όλα τα τοπικά μέσα.
Ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης αντιπαρατίθεται ήδη ανοιχτά με τον Κώστα Ιωαννίδη αποκαλύπτοντας τον ουσιαστικό λόγο της κριτικής που του ασκεί δηλαδή για να ξεφύγει από το στρίμωγμα του Ντινόπουλου και την δύσκολη θέση που έχει περιέλθει καθώς υπονοεί ότι χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του.
Όλα δείχνουν ότι έχει ήδη πυροδοτηθεί η μακρά και δύσκολη προεκλογική περίοδος. Το πράγμα έχει τεράστιο ενδιαφέρον, το παρακολουθούμε και θα αποκαλύπτουμε όλο το παρασκήνιο.  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο