Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΟΚ. Αυτοκίνητο έπεσε στην αυλή σπιτιού που έπαιζαν παιδιά.

ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ. 
Σε τρεις διαδοχικές μέρες έγιναν τρία ατυχήματα στο σταυροδρόμι Ταϋγέτου-Αργυροκάστρου. Ειδικά την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου ένα αυτοκίνητο μετά τη σύγκρουση έπεσε ανεξέλεγκτο στην αυλή παρακείμενου σπιτιού, όπου έπαιζαν τα παιδάκια του ιδιοκτήτη.
 
 
Από το 2010, που ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίδης αντιδρόμησε με εικονική μελέτη την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, χιλιάδες αυτοκίνητα κάνουν κύκλο μέσω της οδού Αργυροκάστρου και έχουν συμβεί 70 ατυχήματα στο σταυροδρόμι με την Ταϋγέτου.
Τότε ο Ιωαννίδης δημιούργησε πίσω από το JUMBO έναν ιδιωτικό δρόμο μηδενικής κυκλοφορίας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην οδό Ταϋγέτου, η οποία περνάει μπροστά από τέσσερα σχολεία και επιπλέον δεν έχει πεζοδρόμια.
Γι' αυτόν και άλλους λόγους ο Ιωαννίδης τιμωρήθηκε στις δημοτικές εκλογές και τον διαδέχτηκε ο Μανιατογιάννης, ο οποίος είχε προεκλογικά δώσει ρητά τον λόγο του ότι θα φτιάξει πεζοδρόμια στην Ταϋγέτου για τους μαθητές και θα καταργήσει το σκάνδαλο της Εθνικής Αντιστάσεως.
Στις παραμονές των εκλογών πήγαινε έξω από τα σπίτια των κατοίκων για να υφαρπάξει την ψήφο τους και υποσχόταν ότι θα λύσει το πρόβλημα, αλλά όταν πήρε την καρέκλα αθέτησε τον λόγο του.
Πώς κατάντησε ο Μανιατογιάννης μέσα στα λίγα χρόνια που είναι δήμαρχος; Γιατί δεν σέβεται την αγωνία των κατοίκων που κινδυνεύουν; Γιατί δεν λέει ούτε μισή αλήθεια; Γιατί δεν αναλογίζεται πόσο σκληρά θα το πληρώσει αν χτυπηθεί κάτοικος και ιδιαίτερα παιδί από αυτοκίνητο;
Υποτίθεται ότι ο Μανιατογιάννης εκτέλεσε κυκλοφορικά μελέτη για να λύσει τα προβλήματα των Βριλησσίων. Γιατί δεν την εφαρμόζει; Την παρουσίασε επίσημα στους δημότες πριν ένα σχεδόν χρόνο και υποσχέθηκε ρητά ότι τον Μάρτιο του 2018 θα έχουν τοποθετηθεί οι νέες πινακίδες που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία. Βρισκόμαστε στον Σεπτέμβριο και ακόμα τίποτα. Κι άλλο ψέμα;
Μήπως εκτέλεσε την κυκλοφοριακή μελέτη όχι για να την εφαρμόσει, αλλά για να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να ρίξει στάχτη στα μάτια των δημοτών; Υπάρχει κάποιος επιτέλους στον Δήμο με συνειδησιακή επάρκεια να μας πει τι ακριβώς συμβαίνει;
Πάντως, αν δεν εφαρμόσει άμεσα τη μελέτη θα του υποβάλουμε μήνυση για να την πληρώσει από την τσέπη του. Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το δημόσιο χρήμα για μικροπολιτικούς λόγους.
Θα υποχρεωθεί να πληρώσει όχι μόνο την αμοιβή της εταιρείας που ανέλαβε τη μελέτη, αλλά και το κόστος της πολύμηνης εμπλοκής όλων των δημοτικών υπηρεσιών στην εκπόνησή της.
Οι κυκλοφοριακές μελέτες πρέπει να εφαρμόζονται αμέσως γιατί οι καθυστερήσεις τις καθιστούν ανεπίκαιρες. Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος που ολοκληρώθηκε η μελέτη, ποιος αποκλείει την κατάθεση προσφυγών εναντίον της, λόγω αλλαγής των κυκλοφοριακών συνθηκών;

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΤΑΥΓΕΤΟΥ
Καραμπάτος Σωτήρης
Μπουρλή Βασιλική
Σπηλιόπουλος Παναγιώτης
Καμπούρη Μαρία
Σπηλιόπουλος Μιλτιάδης
Σπηλιοπούλου Αφέδρα-Αναστασία
Καμπούρη Αναστασία
Γιαπαλάκης Γιάννης
Ασήμου Σοφία
Μιχάλιος Ορέστης
Κωτσάκη Αντωνία
Ήρα Χουσιάδα
Γιώργος Τσολάκης
Καραλής Θάνος
Λαλοπούλου Ειρήνη Ζωή
Κώστας Ποταμίτης
Αγγελική Ποταμίτη
Ζέρης Χρήστος
Ζέρης Θάνος
Ιάκωβος Πετίνης
Μαρία Νοητάκη
Εύη Λύρα
Στέφανος Λύρας
Ελευθερία Λύρα
Αριστόβουλος Λύρας
Βασιλική Νικηφορίδου
Φωτάκης Γιώργος
Ανδραβιδιώτη Νίκη
Μαυρουδής Γιώργος
Μαυρουδή Γιόλα
Ζαφειρόπουλος Γιώργος
Ζαφειροπούλου Σούλα
Ζαφειρόπουλος Βασίλης
Ζαφειρόπουλος Σταμάτης
Ζαφειρόπουλος Στέφανος
Καραφωτιά Μαρία
Καραφωτιά Εφθαλία
Καμάρας Σταύρος
Δελλαπόρτα Βαρβάρα
Δρακονταειδής-Δελλαπόρτας Γεράσιμος
Καμάρας Γιάννης
Καμάρα Κλεονίκη
Παπαδοπούλου Παρασκευή
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος
Παπαδοπούλου Ξανθούλα
Ζαρκωτός Γιάννης
Μαντζαβίνου Λίτσα
Ζαρκωτός Βασίλης
Ζαρκωτού Έφη
Ιορδάνου Αντώνης
Κουτσοθοδώρου Παναγιώτα
Κουτσοθόδωρου Ευαγγελία
Παναγόπουλος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: