ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή στις 9 Νοεμβρίου 2018 η προγραμματισμένη συνάντηση της Σχολή Γονέων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων.

Καλεσμένη αυτή τη φορά ήταν η κ. Κατερίνα Ντελίκου Ψυχολόγος -Ψυχοθεραπεύτρια Παιδιών και Εφήβων/Συμβουλευτική Γονέων.

Το θέμα αυτής της  συνάντησης ήταν:

"Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής -Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) και πως την ανιχνεύει ο γονέας, τεχνικές αντιμετώπισης και διαχείρισης του στρες"

-Ποια είναι τα βασικά συμπτώματα και ποιες οι κατηγορίες διάγνωσης

-Η σημασία της ικανότητας προσοχής

-Ποιες είναι οι επιτελικές λειτουργίες του εγκεφάλου και πως επηρεάζονται στη ΔΕΠΥ

-Η αποτελεσματικότητα προγραμμάτων εξάσκησης της προσοχής και της συγκέντρωσης.

-Δεξιότητες αυτοδιαχείρισης

-Πώς βελτιώνουμε τις σχολικές δεξιότητες και ποιος ο ρόλος του εκπαιδευτικού

-Βασικά χαρακτηριστικά των προγραμμάτων εκπαίδευσης γονέων

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια της Επιστημονικής Ομάδας της Σχολής Γονέων  που αποτελείται από τις: Μ. Λουλέ - Δ. Κατσαφάνα - Γ. Σορανίδου και της προέδρου του ΟΚΠΑΔΒ  Β. Αρσένη-Λάμπρου. 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

H Ντελίκου Αικατερίνη ολοκλήρωσε τις σπουδές Ψυχολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε τον Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Έλεγχος του στρες και προαγωγή της υγείας». Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών, ειδικεύτηκε στη διαχείριση του στρες σε ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και με Ήπια Γνωστική Έκπτωση στο ΝΙΜΤΣ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού).

Έχει εξειδικευθεί στην ανίχνευση, διάγνωση και αντιμετώπιση νηπίων, παιδιών και εφήβων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)  καθώς και σε θεραπευτικές τεχνικές εποπτικής συμβουλευτικής από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης ΔΕΠΥ.

 Έχει εξειδικευθεί στη διάγνωση και θεραπεία των ψυχοσεξουαλικών διαταραχών από το ΕΠΙΨΥ, την Α' Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών και την ΕΜΣΣ&ΔΣ και κατέχει πιστοποιητικό ειδίκευσης στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα,  έχει παρακολουθήσει τον κύκλο ευαισθητοποίησης στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.

Ιδιωτεύει ως ψυχολόγος στο Επιστημονικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας “MindMe”

Β. Αρσένη-Λάμπρου