Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018

"Ο αόρατος επισκέπτης".

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 στις 20.15 μ.μ. στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης από το Cine-Δράση
«Ο αόρατος επισκέπτης» είναι ένα σφιχτοδεμένο ψυχολογικό θρίλερ  τηςισπανικής κινηματογραφικής σχολής,γεμάτο ανομολόγητα κίνητρα, πειστικά ψέματα και επικίνδυνα παιχνίδια εξαπάτησης. Ένα καθηλωτικό φιλμ  πουπροσφέρει στο θεατή δυνατές συγκινήσεις με τομυστήριο, την ιδιαίτερη δράση, τις συνεχείς ανατροπές και αποκαλύψεις,την στυλιζαρισμένη σκηνοθεσία και  τους επιταχυνόμενους ρυθμούς αγωνίας και έντασης που το χαρακτηρίζουν.
Ο  Αντριάν Ντόρια, είναι ένας νεαρός ανερχόμενος, αλαζόνας και επηρμένος  επιχειρηματίας, με σημαντικές διασυνδέσεις σε κάθε βαθμίδα της εξουσίας (δικηγόρους, αστυνομικούς, εισαγγελείς κοκ), που του δίνουν την δυνατότητα  να αλλοιώνει αστυνομικά αρχεία και έρευνες.Όταν με την ερωμένη του Λάουρα ακολουθήσουν τις οδηγίες ενός αγνώστου που απειλεί   να αποκαλύψει την παράνομη σχέση τους, θα βρεθούν στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Εκείο Αντριάν θα δεχτεί αιφνίδια επίθεση. Θα ξυπνήσει τραυματισμένοςδίπλα στο νεκρό σώμα της  Λάουρα,χωρίς να θυμάται τι έχει συμβεί. Θα δηλώσει αθώος για το φόνο, αλλά καθώς το δωμάτιο είναι κλειδωμένο από μέσα,και αδυνατεί να εξηγήσει πως βρέθηκε εκεί ή να βρει άλλοθι,θα συλληφθεί,θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία και θα αποφυλακιστεί με εγγύηση. Ο δικηγόρος του, ένας απατεώνας που πάντα βγάζει λάδι ανθρώπους του είδους του, τα βρίσκει σε αυτή την περίπτωση δύσκολα και του προτείνει μια συνάδελφό του κορυφαία σε παρόμοιες υποθέσεις. Οι δυο τους, δικηγόρος και κατηγορούμενος, διαθέτουν μόνον μία νύχτα, στη διάρκεια της οποίας θα πρέπει ναπραγματοποιήσουν  έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου, ενάντια στο χρόνο και σε κάθε νόμο της λογικής,για να ανακεφαλαιώσουν την ιστορία, να ανακαλύψουν τι πραγματικά συνέβη και να οργανώσουν την  υπεράσπιση του.
 Μέσα από συνεχή flash-back ο Αντριάντης εξομολογείται τα γεγονότα. Ξεκινάει από την αρχή, όταν αυτός και η Λάουρα οδηγώντας στο δάσοςκατά την επιστροφή από μια τελευταία τους ερωτική συνάντηση,  θα τραυματίσουν θανάσιμα  ένα νεαρό παιδί. Η μοιραία και πανούργα Λάουρα τον πείθει να αποκρύψουν το γεγονός και να εξαφανίσουν το πτώμα. Όπως πιστεύουν κανένας δεν τους έχει δει και μπορούν άνετα να συνεχίσουν τις ζωές τους σαν να μην συνέβη  τίποτα. Άλλωστε κανένας τους δεν θέλει να ανταλλάξει τις   ανέσεις και την πολυτέλεια  του με τη ζωή σε  ένα κελί.Μέσα από τις διηγήσεις του Αντριάν και τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γονιών του νεαρού να βρουν το εξαφανισμένο παιδί τους, η έμπειρη δικηγόρος θα τον αναγκάσει  να της αποκαλύψει αλήθειες, που δεν ομολογούσε  και σκοτεινές λεπτομέρειες για την δική του συμμετοχή στο έγκλημα, που,ως εκείνη την στιγμή,επέμενε να αποδίδει στην ερωμένη του.
Ο Ισπανός σκηνοθέτης Oriol Paulo, που στο CineΔράση έχουμε προβάλει την προηγούμενη ταινία του «Το σώμα» (ElCuerpo)στηριγμένος σε έναν άλυτο φαινομενικά γρίφο, στον οποίο προστίθενται διαρκώς νέα στοιχεία, φτιάχνει  ένα φρέσκο αστυνομικό θρίλερ γεμάτο αινίγματα και ύποπτες συναλλαγές. Εξερευνά τα ανθρώπινα ένστικτα, το φόβο, την προδοσία, τις λανθασμένες αποφάσεις και τις συνέπειές τους.Γράφει ο ίδιος το αψεγάδιαστo και  ευφυέστατοσενάριο.  Η  προσεγμένη   δομή,  η  σύνθετη -αρχικά αργή, σταδιακά γρηγορότερη- ροή,ο έξυπνος χειρισμός των χαρακτήρων και  η παραπλανητικήσκηνοθεσία  δεν επιτρέπουν να αποκαλυφθεί, μέχρι την τελευταία στιγμή, καμία λεπτομέρεια που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόωρη αποκάλυψη της αλήθειας.  Οι ερμηνείες από τους καταξιωμένους  Jose Coronado, Ana Wagener και τον νεαρότερο Mario Casas στο ρόλο το Αντριάν, είναι εξαιρετικά ρεαλιστικές. Η φωτογραφία σαγηνεύει, η μουσική επένδυση υπογραμμίζει τις σκηνές έντασης,εκπλήσσει  με τον αγχωτικό της ρυθμό και παραπέμπει σε κλασσικές αστυνομικές ταινίες.
Ο αόρατος επισκέπτης/ Contratiempo/The invisible Guest
Ισπανία 2016. Διάρκεια: 106'. Σενάριο- Σκηνοθεσία: OriolPaulo. Πρωταγωνιστούν:  Mario Casas, Ana Wagener, José Coronado, Bárbara Lennie, Francescα Orella, Paco Tous, David Selvas, Iñigo Gastesi, San Yélamos, Manel Dueso.
 Εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=zMMCg9SAVTY το trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια: