Ο Βριλησσός στο Δάσος Σκιρίτιδας - Μονοπάτι Βλαχοκερασιάς την Κυριακή 16/12/2018.

Πολύ όμορφη κυκλική διαδρομή στην Βλαχοκερασιά Αρκαδίας μέσα στο δάσος Σκιρίτιδας. Το τοπίο είναι μαγευτικό σε όλη τη διάρκεια, καθώς η πεζοπορία γίνεται μέσα σε πυκνό δάσος, στην αρχή κυρίως από πεύκα και καστανιές.

Στη συνέχεια το τοπίο αλλάζει,τα πυκνά πλατάνια που σκεπάζουν το φως του ήλιου,τα πεσμένα φύλλα  οι ιτιές,οι βελανιδιές,τα καλάμια δίνουν μια αίσθηση χειμωνιάτικη.

Το ενδιαφέρον σε αρκετά σημεία είναι μεγάλο.Εκτός από την πυκνή βλάστηση υπάρχει η  συνεχή παρουσία του νερού,με ρυάκια,βάθρες και μικρά καταρακτάκια δημιουργώντας όμορφες εικόνες.

Σε κάποια σημεία θα χρειαστεί να τραβερσάρουμε με ή χωρίς την χρήση σταθερών σκοινιών( σε 3-4 περιπτώσεις)

Θα περάσουμε από εγκαταλειμμένες καλλιέργειες, λιβάδια, ερειπωμένους μύλους και νεροτριβείο.

Η εξόρμηση είναι κατάλληλη και για αρχάριους με την ανάλογη και απαραίτητη ΟΜΩΣ  φυσική κατάσταση και εμπειρία, καθώς ορισμένα περάσματα είναι απαιτητικά.

Τι θα χρειαστούμε: ΜΠΟΤΑΚΙ υποχρεωτικό, ΟΧΙ  trekking διότι υπάρχουν αρκετά σημεία που είναι κατηφορικά και γλιστερά, τα  μπατόν είναι απαραίτητα , γκέτες, γάντια , σκούφο,φλις,αδιάβροχο,σνακ για την διαδρομή και ευελπιστούμε να γευματίσουμε στην ταβέρνα του χωριού. Νερό θα γεμίσουμε σε πηγή στην αφετηρία της διαδρομής.   

Ωρες Πορείας. 6 -7   .

Κόστος 18€ για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη  και  20€ για τα μη ταμειακώς ενήμερα μέλη

Δήλωση συμμετοχής με εξώφληση του ποσού στα Γραφεία του Συλλόγου την Τετάρτη

12/12/2018 από 8.30 μμ – 9.30 μμ

Αρχηγοί :Τάσος Στεργίου 6972596013 – Νίκος Κοντογιάννης 6932177548

Οι δραστηριότητες στη φύση ενέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να γνωρίζουν τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα, καθώς και να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, εμπειρία, εξοπλισμό και ικανότητες που απαιτούνται για τη δραστηριότητα στην οποία επιλέγουν να συμμετάσχουν.
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι οι μετέχοντες να είναι ενήλικες και υγιείς. Ανήλικα άτομα γίνονται δεκτά μόνο με συνοδεία και ευθύνη του κηδεμόνα τους και μετά από σύμφωνη γνώμη του επικεφαλής της ομάδος που συμμετέχουν.  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο