Έναρξη Εργαστηρίων Συνοικιακής Κομποστοποίησης.

Ο Δήμος Βριλησσίων έχει εδραιώσει ως προτεραιότητα της διαχείρισης απορριμμάτων τη Διαλογή στην Πηγή, με επίκεντρο το διαχωρισμό των οργανικών υπολειμμάτων των νοικοκυριών και την κατάλληλη φυσική επεξεργασία τους για μετατροπή τους σε κόμποστ (fisikolipasma.gr). Πλέον προχωράμε ένα βήμα πιο μπροστά εμπλέκοντας την κάθε γειτονιά σε αυτή την καθοριστική επιλογή της τοπικής μας κοινωνίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ιδρύουμε Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης των ίδιων των δημοτών των Βριλησσίων για να παράγεται άριστης ποιότητας κόμποστ (λίπασμα) για τα πάρκα κάθε συνοικίας των Βριλησσίων.
Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα και τα γενικότερα οφέλη τόσο από τη μείωση παραγωγής απορριμμάτων όσο και από την ανάπτυξη κουλτούρας περιβαλλοντικής προστασίας και κοινωνικής συνευθύνης στην πόλη μας αναμένονται εξαιρετικά σημαντικά, αρκεί να συμμετέχουμε όλοι ενεργά στην τοπική διαχείριση των απορριμμάτων της γειτονιάς μας. Όσες περισσότερες οικογένειες και όσοι περισσότεροι δημότες πλαισιώσουμε το νέο δημοτικό Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης τόσο μεγαλύτερο το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα του για τον τόπο μας.
Προγραμματισμένες συναντήσεις για την παρουσίαση του ξύλινου συνοικιακού κομποστοποιητή της γειτονιάς σας:
Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 16:45 στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου  
Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα  11:30 στο Πάρκο της Παραρεματίου      
To Σάββατο  8 Δεκεμβρίου και ώρα  13:15 στο Πάρκο ‘Μ. Θεοδωράκης’ (πρώην ΤΥΠΕΤ)

Στόχος των εργαστηρίων ενημέρωσης είναι να σχηματιστεί ο αρχικός πυρήνας γειτόνων για τη λειτουργία του δημοτικού Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης των αναφερόμενων γειτονιών.
Να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ με συνεργατική διάθεση και ένα πλατύ χαμόγελο αισιοδοξίας.                                                                

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο