Ανοιχτή σύσκεψη για την συγκρότηση δημοτικής κίνησης.

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, στις 7μμ, στο Πνευματικό Κέντρο, Κισσάβου 11, Βριλήσσια.
Η κρίση του συστήματος έχει γεννήσει μια παράλογη πραγματικότητα όπου τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων αυξάνονται ενώ η ζωές της πλειοψηφίας του κόσμου βρίσκονται στην αβεβαιότητα και την καταστροφή.

Ξεζουμίζουν τον κόσμο για να απολπληρώσουν το χρέος στις τράπεζες ενώ τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα δεν έφεραν καμιά επιστροφή στην κανονικότητα και καμιά  ουσιαστική καλυτέρευση της ζωής του κόσμου που χτυπήθηκε.

Μπορεί ο Τσίπρας τον Ιούλη του 2015 να αντέστρεψε το ηρωϊκό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σε ένα χυδαίο ΝΑΙ υπέρ της συνέχισης των μνημονίων αλλά ο  κόσμος της δουλειάς, η νεολαία, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, η φτωχολογιά όλης της χώρας συνέχισαν να δίνουν μάχες ενάντια στους μεγαλοκαρχαρίες του κεφαλαίου και την ΕΕ της άγριας λιτότητας, του ρατσισμού, του φασισμού και του πολέμου, με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις, χτίζοντας έτσι μια άλλη προοπτική απέναντι σε όσους μας λένε ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική»

Οι περικοπές στη χρηματοδότηση των Δήμων που έφτασαν το 60% ποτέ δεν αντιστράφηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αντίθετα έγιναν θηλιά στο λαιμό των δημοτικών υπηρεσιών, με τις μαζικές απολύσεις συμβασιούχων και την ανακύκλωση τους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.  Μπήκαν στο πάγκο του χασάπη οι δαπάνες για συντήρηση και ανάπτυξη των κοινωνικών υπηρεσιών.
Οι δημοτικές αρχές εναλλάσσονται για δεκαετίες υπηρετώντας συμφέροντα εργολάβων και μεγαλοεπιχειρηματιών, ενώ ταυτόχρονα οι κοινωνικές και προνοιακές παροχές, η παιδεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός απαξιώνονται και ιδιωτικοποιούνται.
Απο τον Καλλικράτη στο Κλεισθένη, η τοπική αυτοδιοίκηση παραμένει κάτω από το ασφυκτικό έλεγχο της κληρονομιάς των μνημονίων, της επιτήρησης και των ελεγχόμενων  προϋπολογισμών των περικοπών. Η απλή αναλογική συνοδεύτηκε με αύξηση των αρμοδιοτήτων του Δημάρχου ώστε να μπορεί να προχωρά, χωρίς αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, σε σύναψη οποιωνδήποτε συμβάσεων με επιχειρηματίες!

Υπάρχει εναλλακτική, στους αγώνες μας!

Προχωράμε μπροστά για τη δικιά μας εναλλακτική διέξοδο από τη κρίση, στηριγμένοι στη δύναμη μας,  για να μπουν οι ανάγκες όλων μας, πάνω απο τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα για την αποπληρωμή του χρέους. Αυτό το σήμα εκπέμπουν οι κοινωνικοί αγώνες αυτή την περίοδο με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις και χρειάζεται να το στηρίξουμε και να το εκφράσουμε.

Η Πρωτοβουλία μας είναι μια νέα συλλογική προσπάθεια για την δημιουργία δημοτικής κίνησης στα Βριλήσσια, με κατεύθυνση αριστερή αντικαπιταλιστική. Ωστόσο δεν απαρτίζεται από ανθρώπους χωρίς ενεργή πολιτική δράση. Είμαστε εργαζόμενοι και εργαζόμενες, άνεργοι και άνεργες, νέοι και νέες, στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων, στα κεντρικά και τοπικά κινήματα.

Αγωνιζόμαστε καθημερινά ενάντια στις περικοπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον Δήμο, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων του Δήμου που κρατάνε όρθιες και δημόσιες τις υπηρεσίες. Ήμασταν εκεί στον μεγάλο συντονισμό φορέων και συλλογικοτήτων ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων ΙΚΑ Παπαδημητρίου και Αμαλία Φλέμιγκ, στον αγώνα για την κατασκευή 3ου Λυκείου, στην υπεράσπιση των πάρκων και πλατειών ως ελεύθερους χώρους για όλους, στην προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του δάσους Θεόκλητος, στις επιτροπές για να φύγουν οι κεραίες από την Πλαταιών, σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας όπως στο βενζινάδικο Shell, στα Jumbo, τον Βασιλόπουλο όταν παλέψαν τις απολύσεις και τον αυταρχισμό.

Αντισταθήκαμε στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας με κινητοποιήσεις. Ξεκινήσαμε μαζικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Παλεύουμε καθημερινά να απομονώσουμε τον ρατσισμό και τους φασίστες στις γειτονιές και τα σχολεία μας.

Διεκδικούμε:

Ανατροπή παλιών και νέων μνημονίων. Διαγραφή του χρέους, κρατικοποίηση των Τραπεζών χωρίς αποζημίωση κάτω απο εργατικό έλεγχο. Ρήξη με την ΕΕ και το ευρώ με διεθνιστική αλληλεγγύη και κοινή δράση των εργαζόμενων.

    • Ενάντια στην συνέχιση των περικοπών, διεκδικούμε να δώσει το κράτος πίσω όσα στέρησε από τους Δήμους, τους πόρους και τις επενδύσεις για υποδομές. Τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις και τις ΣΔΙΤ.
    • Άμεσες μαζικές προσλήψεις για την στελέχωση των υπηρεσιών, της καθαριότητας, του πράσινου, του ΟΚΠΑ και του ΠΑΟΔΗΒ. Οχι εντατικοποίηση που οδηγεί σε εργατικά ατυχήματα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, όχι στην ελαστική εργασία. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους.
    • Δημόσιες και δημοτικές δομές αλληλεγγύης για άστεγους, άπορους, πρόσφυγες, μονογονεϊκές οικογένειες και ανάπτυξη τους χωρίς εκχώρηση και χρηματοδότηση ιδιωτικών εταιριών και ΜΚΟ.
    • Πρόγραμμα οικοδόμησης 3ου Λυκείου. Αύξηση των δαπανών για τις σχολικές επιτροπές για την συντήρηση και αναβάθμιση των σχολείων.
    • Δημιουργία και αναβάθμιση παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων, ούτως ώστε να επαρκούν για όλα τα παιδιά. Κατάργηση των τροφείων. Όχι επιλογή με δήθεν εισοδηματικά, στην πραγματικότητα πελατειακά, κριτήρια, θέση να δικαιούνται όλα τα παιδιά, Ελλήνων και μεταναστών.
    • Ανοιχτή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, διαρκής εργατικός και κοινωνικός έλεγχος, ανοιχτοί, δημόσιοι και ανακλητοί προϋπολογισμοί, ισολογισμοί, απολογισμοί, δομές άμεσης δημοκρατίας, Γενικές Συνελεύσεις Δημοτών, Τοπικές Συνελεύσεις γειτονιών.
    • Παύση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και των εξώσεων. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
    • Πλήρης προσβασιμότητα στη πόλη, στους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τα δημόσια και δημοτικά κτίρια για τους ανάπηρους.
    • Ελεύθεροι χώροι μακριά απο εμπορευματοποίηση και τσιμεντοποίηση.  Η Ναυτική Βάση χώρος πρασίνου με ελεύθερη πρόσβαση και ακύρωση όλων των σχεδίων εκχώρησης σε κερδοσκόπους.
    • Ενίσχυση της Πυρασφάλειας του δάσους Θεόκλητος. Προσλήψεις στην Πολιτική Προστασία. Λεφτά για τα αντιπλημμυρικά έργα.
    • Πλήρης προστασία των αδέσποτων ζώων και ενίσχυση του Δήμου σε φιλοζωικές δομές.
    • Δημιουργία αποκλειστικά Δημοτικού Κινηματογράφου.
    • Ενάντια στη καταπίεση των γυναικών. Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Οχι στις απολύσεις εγκύων. Οχι σεξουαλική παρενόχληση στο δρόμο, στο σπίτι και στη δουλειά. Πρόσβαση των γυναικών σε ξενώνες κακοποίησης χωρίς αποκλεισμούς. Δικαίωμα σε παιδικές κατασκηνώσεις για όλα τα παιδιά. Ανάπτυξη παιδικών σταθμών στους χώρους εργασίας. Υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΚΤΙ. Ισότιμη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς αποκλεισμούς.
    • Οχι στην ΕΕ-φρούριο, να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καλοδεχούμενοι πρόσφυγες-μετανάστες, άσυλο και χαρτιά για όλους. Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά. Ολα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία στην πρωϊνή ζώνη. Διερμηνείς σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και του κράτους. Δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες. Ισα δικαιώματα.
    • Κανένα δημοκρατικό δικαίωμα στους νεοναζί εχθρούς της δημοκρατίας. Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια. Δικαιοσύνη για τα θύματα των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων. Στηρίζουμε τη διεθνή κινητοποίηση κατα του ρατσιμού και του φασισμού στις 16 Μάρτη 2019.
    • Οχι στους πολεμικούς εξοπλισμούς και τον σωβινισμό. Έξω από το ΝΑΤΟ. Οχι στην πατριδοκαπηλία και τον εθνικισμό.

Σας καλούμε όλους-ες να διαμορφώσουμε μαζί μια συλλογικότητα που αγωνίζεται για ένα Δήμο των αναγκών μας πάνω από τα κέρδη

«Πρωτοβουλία για την συγκρότηση δημοτικής κίνησης στα Βριλήσσια»

Επιλογή φωτογραφίας από την εφημερίδα μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο