Πισωγυρίσματα στον λαϊκισμό και στον πολιτικαντισμό;

Της κ. Σοφίας Ράπτη.
Στα Βριλήσσια ο κατεξοχήν κομματικός Α. Ντινόπουλος δεν σταματά να δηλώνει ότι έχει πάρει το χρίσμα από τη ΝΔ αλλά και να καλεί τους δημότες να τον ψηφίσουν επειδή «θα έρθει ο Μητσοτάκης» και να μην ψηφίσουν τον νυν Δήμαρχο Μανιατογιαννη επειδή είναι «φυλοσιριζαίος» κι ας ξέρει ότι προέρχεται από άλλον χώρο κι ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει αυτόνομος στα Βριλήσσια.
Όταν το θυμάται χαρακτηρίζει τον Δήμαρχο «επαγγελματία της αυτοδιοίκησης» κι ας διανύει αυτός μόλις την πρώτη του θητεία.
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι χαρακτηρισμένοι ως φιλοκυβερνητικοί Δήμαρχοι σε πολλούς Δήμους έχουν έρθει σε πλήρη σύγκρουση με την κυβέρνηση για μια σειρά ζητημάτων όπως για το θέμα των ακινήτων.
Στα Βριλήσσια ο Μανιατογιάννης «μπήκε μπροστά» για το θέμα των ιδιωτικών ακινήτων και κατήγγειλε την κυβερνητική απόφαση κινητοποιώντας πολίτες και φορείς.
Φαίνεται ότι στο μυαλό ορισμένων η Αυτοδιοίκηση παραμένει ένα κομματικό παραμάγαζο, ένα κολέγιο κομματικών στελεχών όπου σημασία έχουν τα κομματικά κουκιά.
Εξακολουθούν ακόμη και σήμερα μετά τη βαθιά κρίση που πέρασε και περνά η χώρα μας σε όλα τα επίπεδα να θεωρούν πως το μόνο τους όπλο για να πείσουν τους πολίτες να ψηφίσουν όχι με αυτοδιοικητικά κριτήρια αλλά με καθαρά κομματικά.
Το ερώτημα είναι αν οι πολίτες πείθονται ότι τα πισωγυρίσματα στον λαϊκισμό και τον πολιτικαντισμό,είναι αυτό που χρειάζονται.(Απόσπασμα της Victory Press Ιανουάριος 2019 )

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο