Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/2/2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.30

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί Γονείς,

Όλα αυτά τα 4 χρόνια προσπαθούμε μέσα από την Σχολή Γονέων να υποστηρίξουμε γονείς και παιδιά αλλά και εκπαιδευτικούς με εξειδικευμένη υπεύθυνη γνώση και συζήτηση ώστε να μπορέσουμε όλοι να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως γονείς πρωτίστως, στην δύσκολη καθημερινότητα μας.

Αυτή την  Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18.30 θα κάνουμε ένα βήμα μεγαλύτερο μέσω της Παιδαγωγικής Εγκεφάλου, γνωρίζοντας τους τρόπους μέσα από νέες τεχνολογίες για τη λειτουργία της ανάπτυξης του εγκεφάλου,  που βοηθούν γονείς και παιδιά .

Σε αυτή μας την συνάντηση  της Σχολής Γονέων σας περιμένουμε να μοιραστούμε   πολύ ενδιαφέρουσες γνώσεις  που θα μας καθοδηγήσουν στο τρόπο  που μπορούν να βοηθήσουν πρακτικά, γονείς και  παιδιά να αυξήσουν τις αντοχές και την ευφυΐα τους ..


Φιλοξενούμενη μας αυτή τη φορά η Δρ. Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά Δρ. Μηχανικός Περιβάλλοντος (EΜΠ,PurdueUniv.USA, Παν. Αιγαίου) και Νηπιαγωγός (ΕΚΠΑ), Επισκέπτρια Καθηγήτρια με εντολή διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα των νευροεπιστημών του 21ου αιώνα (δηλαδή των τελευταίων 2 δεκαετιών), για το πώς δομείται και λειτουργεί ο εγκέφαλος είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά, χάρις στο γεγονός ότι υπάρχουν πλέον πολλές νέες τεχνολογίες που χωρίς επέμβαση, αλλά με εξωτερικούς αισθητήρες, ανιχνεύουν το εσωτερικό του εγκεφάλου.

Αυτά τα δεδομένα βελτιώνουν ήδη πολλές επιστήμες, μεταξύ των οποίων την Παιδαγωγική, η οποία μέχρι σήμερα βασίζονταν κυρίως στην Ψυχολογία, καθώς και την ίδια την Ψυχολογία και την Ιατρική.

Για τον τρόπο που οι γνώσεις αυτές μπορούν να βοηθήσουν πρακτικά γονείς και παιδιά να αυξήσουν τις αντοχές και την ευφυΐα τους, θα μιλήσει σε μια σειρά δύο διαλέξεων η Δρ.Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιάμε τα εξής συγκεκριμένα θέματα:

«Νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου και αντοχή των γονέων»

«Πως η Αριστοτελική Λογική και η Φύση κάνουν τα παιδιά εξυπνότερα;»


Θα ακολουθήσει άλλη μία ομιλία της -συζήτηση για την ολοκλήρωση του κύκλου Παιδαγωγικής Εγκεφάλου.


Σύντομο βιογραφικό

Δρ. Ευσταθία Οδυσσέως Βαλιάντζα-Αφτιά

H Δρ Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά, είναι Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (1972) και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (Μ.Sc.) στην Αμερική (PurdueUniversity1974), στον τομέα της Μηχανικής του Περιβάλλοντος (Εnvironmental engineering). Είναι αριστούχος Διδάκτωρ Επιστημών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τον Φεβρουάριο του 2009, και έχει διδάξει επί διετία, ως Επισκέπτρια Καθηγήτρια με εντολή διδασκαλίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μεγάλο μέρος της διδακτορικής διατριβής της, αφορά τους μηχανισμούς δομής και λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου.To2008 απέκτησε και το πτυχίο της νηπιαγωγού, από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Νηπιακή Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ενώ κατά το χρονικό διάστημα 2009-2012 πραγματοποίησε, με την εποπτεία του καθηγητού της Παιδαγωγικής του ΤΕΑΠΗ κ. Κ. Χρυσαφίδη, μεταδιδακτορική έρευνα για την επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών ερεθισμάτων εν γένει σε νήπια 3-5 ετών, με ενδιαφέροντα θετικά αποτελέσματα. Τα συμπεράσματα της έρευνας βασίστηκαν σε ειδικές μετρήσεις, καθώς και σε πορίσματα των νευροεπιστημών του 21ουαιώνα για τον εγκέφαλο.

Η Δρ. Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά έχει διαρκή επαγγελματική δράση στην προστασία του περιβάλλοντος πάνω από 4 δεκαετίες, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Τα τελευταία 10 χρόνια, ασχολείται συστηματικά με την περιβαλλοντική αγωγή παιδιών και γονέων. Έχει διδάξει με καινοτόμα προγράμματα επίδειξης περιβαλλοντικής αγωγής στην Φύση και στην τάξη, σε προσχολικά παιδιά του Προσχολικού Κέντρου του Ταμείου των Υπαλλήλων της Τραπέζης Ελλάδος (Χαλάνδρι), της Σχολής Χίλλ, του παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου «Λιλιπούπολη» Πετρουπόλεως Αττικής, καθώς και σε εφήβους του Κολλεγίου Αθηνών. Το πρόγραμμα «Αριστοτελικά παιχνίδια Λόγου και Λογικής στην Φύση» που πραγματοποίησε με τα προσχολικά παιδιά της «Λιλιπούπολης» σε 9 δάση και άλση της Αττικής (2016-2017), βραβεύτηκε ως καινοτομία περιβαλλοντικής εκπαιδεύσεως από τον θεσμό: Education Business Αwards 2017.

Η Δρ. Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά είναι συγγραφεύς των βιβλίων:

·         «Η ενέργεια του εγκεφάλου» Αθήνα-Εκδόσεις Καλέντη (2012)

·         «Τhe enterprise and the environment» Έκδοση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994)

·         «Για την Φύση και τους Έλληνες με Οδηγό τον Όμηρο»-Εκδόσεις Γεωργιάδη (2004)

Το προσωπικό της ενδιαφέρον είναι να βοηθήσει εκπαιδευτικούς και γονείς, ώστε να αυξήσουν τις αντοχές και την ψυχραιμία τους και να μπορέσουν να αντέξουν το βάρος των αλλαγών και βελτιώσεων που απαιτεί η παιδεία των νηπίων και νέων σήμερα.Σας περιμένουμε.....                                                             Mε εκτίμηση

                                                 Για την ομάδα Σχολής Γονέων

                                                           Β.ΑΡΣΕΝΗ-ΛΑΜΠΡΟΥ

                                                           ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΚΠΑΔΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια: