Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΥΣΤΟΧΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.
Ερώτηση Δημότη: "Ένα φαινόμενο που θα έπρεπε να απασχολεί όλη την τοπική αυτοδιοίκηση και όλες τις δημοτικές παρατάξεις καταφέρατε να γίνει θέμα κομματικής και διαδημοτικής αντιπαραθεσης, σας λυπάμαι όλους εσάς που ασχολείστε με τις δημοτικές εκλογές και δεν ασχολείστε με πιο ουσιαστικά πράγματα όπως το θέμα των κλοπών - διαρρήξεων στην πόλη μας ..." Αναρωτιέμαι από όλους τους υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους έχει κάποιος κάτι να προτείνει;
Έχει κάποια πρόταση; κάποια σκέψη; τον απασχολεί;
Έλεος ποια με την καθολική σας ανυπαρξία στο συγκεκριμένο θέμα".
Απάντηση:
Έχετε δίκιο για την καπηλεία που γίνεται στο πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
Πιστεύω πως άθελα σας με αδικείται γιατί εδώ και αρκετά χρόνια έχω τοποθετηθεί αναλυτικά. Πρακτικά μια δημοτική αρχή μπορεί να συνεισφέρει με 2 τρόπους.
(1) με την συνεργασία με το τοπικό τμήμα για την αναγνώριση των χώρων και την τοποθέτηση κάμερας σε κατάλληλα σημεία. Παράλληλα ανάληψη από το δήμο ενός αστυνομικού οχήματος από τα εκατοντάδες εγκαταλειμμένα στην Αμυγδαλέζα με την ευθύνη συντήρησης και παροχής βενζίνης για περιπολίες.
(2)δυναμική διεκδίκηση από την πολιτεία για νέο θεσμικό πλαίσιο ενδυνάμωσης της ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα ένα ανεξάρτητο σώμα φύλαξης υψηλών προσώπων ώστε να μην απασχολείτε η πλειοψηφία του αστυνομικού δυναμικού και στα Βριλήσσια για τη φύλαξη τους .
Παράλληλα σύσταση δημοτικής αστυνομίας ώστε να αναληφθούν όλες οι αρμοδιότητες τάξης από την ΕΛΑΣ. Έτσι θα μπορεί να δράσει πιο αποτελεσματικά και το τοπικό τμήμα .
Κοντά σε όλα αυτά θα πρέπει και η δικαιοσύνη να είναι πιο αυστηρή στην αντιμετώπιση των ληστών ώστε να μην παρουσιάζεται το φαινόμενο η αστυνομία να κυνηγάει τους ίδιους παραβάτες .
Μόνο αυτές τις δυνατότητες μπορεί να έχει ένας δήμος για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, καθώς η αντιμετώπιση της αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου δημόσιας τάξης.