Ο Κώστας Παπασπηλίου θέτει σοβαρά ζητήματα της πόλης.

Η Λεωφόρος Πεντέλης ασφυκτιά. Παγίδες στην Ναυτική βάση. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΓΚΑΡΑΖ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ.
Η Λεωφόρος Πεντέλης ασφυκτιά.

Αν και επανειλημμένα ο συνδυασμός μας ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να επιληφθούμε μέτρων για την Λεωφόρο Πεντέλης αντιμετωπίστηκε με αδιαφορία .
Η σημερινή κατάσταση πέρα που ταλαιπωρεί τους οδηγούς ,δημιουργεί προβλήματα και στην πόλη μας , με αυξημένο καυσαέριο λόγο των εγκλωβισμένων αυτοκινήτων και την μεταφορά της κίνησης στον οικιστικό ιστό .
Επιμένουμε στην ουσιαστική παρέμβαση του Δήμου στοχεύοντας :
1. Στην αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης ,αξιοποιώντας τις πρασιές των καταστημάτων και θέτοντας πλαστικά κολονάκια κοντά στα πεζοδρόμια .
2. Στην διόρθωση του φαναριού της οδού Ομήρου που εγκλωβίζει την ροή των αυτοκινήτων .
3. Να επανατοποθετηθούν τα κολονάκια για την ασφάλεια των πεζών , καθώς αφαιρέθηκαν παράνομα με την συναίνεση του Δήμου τα τελευταία 8 οχτώ χρόνια .

Παγίδες στην Ναυτική βάση.

Όσοι αγωνιστήκαμε για την απόκτηση του χώρου της Ναυτικής βάσης , ονειρευόμασταν ένα ασφαλή υπερτοπικό πάρκο πρασίνου και αναψυχής . Δυστυχώς πέρα από κάποια κουρέματα στο γρασίδι , ο χώρος είναι αφημένος στο έλεος του θεού . Σαν αποτέλεσμα , διάφοροι προβληματικοί τύποι δημιουργούν φθορές στα όργανα και τις κατασκευές και ρυπαίνουν την λίμνη βασανίζοντας τα έμβια όντα της . Κοντά σε όλα αυτά έχουμε και το φαινόμενο ενός επικίνδυνα φθαρμένου ξύλινου διαδρόμου που συνδέει την οδό Καλλιανίου με την Αναπαύσεως . Δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες που στραβοπάτησαν στο κατεστραμμένο σανίδωμα με επίπτωση στην σωματική τους ακεραιότητα . Επιπρόσθετα λόγο της εγκατάλειψης του χώρου κατά τις νυχτερινές ώρες παρουσιάζονται ύποπτες διακινήσεις . Τρία ολόκληρα χρόνια αυτές οι παγίδες παραμένουν δημόσιο κίνδυνο . Έχουμε επανειλημμένα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προτείνοντας :
1. Αντικατάσταση των σπασμένων σανίδων με πεπατημένο χώμα ή οποία άλλη ενδεδειγμένη επιλογή.
2. Δημοπράτηση αναψυκτηρίου για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών .
3. Εποπτεία του χώρου από την Δημοτική Αρχή .

Το φαινόμενο των κλοπών και ληστειών έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και στα Βριλήσσια. Το αυτοκίνητο των security που περιοδεύει στην πόλη μας για αποτροπή των παρανόμων,δυστυχώς είναι για εντυπώσεις. Μόνο η ελληνική αστυνομία μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Γιαυτό επιβάλλεται ο δήμος να πάρει πρωτοβουλίες ενισχυτικές προς το τοπικό τμήμα. Παράλληλα να επανιδρύσει την δημοτική αστυνομία που έχει περίπου 30 αρμοδιότητες τάξης .Έτσι και η αστυνομία θα επικεντρωθεί στο αντικείμενο της ασφάλειας αλλά και ο δήμος θα προστατεύσει πιο αποτελεσματικά το αστικό του περιβάλλον

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ

Όταν πριν από 18 χρονιά μετά από συναλλαγή με την ολυμπιακή επιτροπή μεθοδεύτηκε η δημιουργία τεράστιου κολυμβητηρίου και σταθμού απορριμματοφόρων, εναντιώθηκα μαζί με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Σαν αποτέλεσμα σήμερα απολαμβάνουμε ένα πνεύμονα πρασίνου που καθημερινά ελκύει εκατοντάδες επισκέπτες .Τον τελευταίο καιρό ακούγονται διάφορες προεκλογικές φανφάρες για δημιουργία κολυμβητηρίων και άλλων μεγαλόπνοων παρεμβάσεων .Και όλα αυτά όταν ο χώρος της ναυτικής βάσης είναι χαρακτηρισμένος ως πνεύμονας πρασίνου με δυνατότητα μόνο ελαφριών αθλητικών παρεμβάσεων. Ο χώρος όχι μόνο δεν πρέπει να χάσει τον πράσινο χαρακτήρα του αλλά απεναντίας πρέπει να εμπλουτιστεί με βλάστηση. Η μόνη παρέμβαση που ενδεικνύεται είναι η κατασκευή ενός όμορφου θερινού σινεμά. Όσο για το κολυμβητήριο πρέπει να γίνει σε θεσμοθετημένο χώρο εντός του αστικού ιστού .Σε παλαιότερη επικοινωνία μου με την κολυμβητική ομοσπονδία,μου είχαν ζητήσει μόνο ένα στρέμμα για να υλοποιηθεί η δική τους προτεινόμενη κατασκευή.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΓΚΑΡΑΖ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ

Μετά το 1990,με την αύξηση του στόλου αυτοκινήτων του δήμου,άρχισε να γίνεται και πιο επιτακτική η ανάγκη για ένα πιο σωστό γκαράζ απορριμματοφόρων. Μέχρι σήμερα όλες οι διοικήσεις φάνηκαν άτολμες στην αντιμετώπιση αυτής της ανάγκης .Σύμφωνα με το γενικό πολεοδομικό του δήμου ο μόνος ενδεδειγμένος χώρος βρίσκεται στην συμβολή της οδού αναπαύσεως με την λεωφόρο Πεντέλης .Μια παλιά προμελέτη από το γραφείο του κυρίου Παντού,εκτιμά πως η σύσταση του εδάφους ευνοεί την εξόρυξη χωμάτων χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία .Συνεπώς μια κατασκευή με είσοδο από την αναπαύσεως ή από την λεωφόρο Πεντέλης,θα μπορούσε να λύσει οριστικά το πρόβλημα. Επιπρόσθετα η κατασκευή από πάνω ενός όμορφου πάρκου θα καταστούσε το χώρο από μπαζότοπο σε καλαίσθητη εστία αναψυχής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο