ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/3/2019.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Αγαπητοί Γονείς,

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 και ώρα 18.30, θα πραγματοποιηθεί η νέα μας συνάντηση στη Σχολή Γονέων (Κισσάβου 11, Βριλήσσια)
Φιλοξενούμενη ομιλήτρια, η διακεκριμένη κα Χάρις Κατάκη, διδάκτωρ Ψυχολογίας, και ιδρύτρια  του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.
Το θέμα μας αυτή τη φορά είναι :
«Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ».

Μία σύντομη περίληψη :

“Σε ένα κόσμο που δεν προσφέρει πια ξεκάθαρες κατευθυντήριες γραμμές, καλούμαστε να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας και τους δικούς μας για να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε ασφαλείς και γόνιμες καταστάσεις.

Μέσα από θεωρητικές θέσεις, τη θεραπευτική εμπειρία, ιστορίες και εικόνες της καθημερινότητας θα ανιχνεύσουμε  τις μεταμορφώσεις, και τις ανατροπές  που τις τελευταίες δεκαετίες σφραγίζουν  τις ενδοοικογενειακές σχέσεις, εστιάζοντας στη σχέση γονιών παιδιών. Οι γονείς που θα παραβρεθούν θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τους δικούς τους προβληματισμούς και να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα.”

Σας περιμένουμε!

Με εκτίμηση

Β.Αρσένη-Λάμπρου
Πρόεδρος Ο.Κ.Π.Α.Δ.Β

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Χάρις Κατάκη, διδάκτωρ Ψυχολογίας, έχει ιδρύσει το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, το οποίο εδώ και τριανταπέντε χρόνια προσφέρει θεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άτομα, οικογένειες και ζευγάρια, εκπαίδευση και εποπτεία σε ευρύ φάσμα επαγγελματιών και οργανισμών, διοργανώνει σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια, ασχολείται με την έρευνα και τις εκδόσεις. Το 2010 εξήγγειλε το Εθελοντικό Πρόγραμμα Κοινωνικών Δράσεων Γέφυρες Παντού του Εργαστηρίου, το οποίο υλοποιείται  σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η θεωρητική και η ερευνητική της εργασία, οδήγησε στη σύλληψη και στην ανάπτυξη του Συνθετικού Μοντέλου Συστημικής Θεραπείας (ΣΥ.ΜΟ.ΣΥ.Θ.), το οποίο έχει παρουσιαστεί σε μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία και αποτελεί το θεωρητικό υπόβαθρο όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Εργαστηρίου.

Η Χάρις Κατάκη έχει διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη και στη διάδοση της Ελληνικής Συστημικής Σκέψης μέσα από το θεωρητικό, ερευνητικό, εκπαιδευτικό και εποπτικό της ρόλο και τη συγγραφική και εκδοτική της δραστηριότητα.

Με την εκπαιδευτική της ιδιότητα έχει εκπαιδεύσει μεγάλο αριθμό συστημικών θεραπευτών, πολλούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας και συναφών ειδικοτήτων (εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών υγείας).

Για δεκαετίες επισκέπτεται ως καλεσμένη ομιλήτρια πολλές πόλεις και περιοχές της χώρας και του εξωτερικού, κέντρα που παρέχουν εκπαίδευση σε επαγγελματίες του χώρου ψυχικής υγείας, πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς.

Έχει ιδρύσει και διευθύνει τη γνωστή δημοφιλή σειρά Ανθρώπινα Συστήματα, στην οποία έχουν ενταχθεί πάνω από 30 βιβλία που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, σε κοινωνικούς επιστήμονες και επαγγελματίες που ασχολούνται με τον άνθρωπο όπως και μια σειρά από παιδικά βιβλία βασισμένα στο συστημικό τρόπο σκέψης.

Στη σειρά Ανθρώπινα Συστήματα ανήκουν και τα οκτώ δικά της βιβλία [(Οι τρεις ταυτότητες της Ελληνικής οικογένειας, Το μωβ υγρό, Το ήμερο φίδι του θεού, Το φυλαχτό, Με γόμα και καθρέφτη, Με χάρτη και πυξίδα, Το ημερολόγιο ενός θεραπευτή, Η Σιωπηρή επανάσταση του σύγχρονου άνδρα (προσωρινός τίτλος. Υπό δημοσίευση)].

Έχει παίξει πρωτεύοντα ρόλο σε πολλές επιστημονικές εταιρείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό:


Πρώτη πρόεδρος και από το 2016 επίτιμη πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ)
Πρώην μέλος του Δ.Σ. του επιμελητηρίου των Εθνικών Εταιρειών  της European Association of Family Therapy (EFTA)
Πρώην μέλος του Δ.Σ. και δυο φορές υποψήφια πρόεδρος  της International Association of Family Therapy (IFTA) και πρόεδρος του διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα το 1996
Μέλος με τιμητική διάκριση της European Association of Psychotherapy (ΕΑΡ)
Approved supervisor at the founders’ level της Αmerican Association of Marriage and Family Therapy (AAMFT)
Επίτιμο μέλος  του TAOS INSTITUTE: An international community of scholars and practitioners.
Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημάτων (ΕΕΣ)
Τέως  Μέλος του ΔΣ της Εθνικής Εταιρείας Ελληνικών Συστημικών Εταιρειών (ΕΘΟΣ)
Τέως μέλος  του Δ.Σ. του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Έχει σχεδιάσει τριετές πρόγραμμα πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, το οποίο υλοποιήθηκε από το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο