Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Πεντέλης της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Σοφίας Κορωναίου.

Σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 επισκέφτηκε το Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτριο Στεργίου-Καψάλη η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κα Σοφία Κορωναίου όπου συζήτησαν και στη συνέχεια επισκέφτηκαν τα έργα που η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί και είναι σε εξέλιξη στη ζώνη ευθύνης του Δήμου.

Ειδικότερα επισκέφτηκαν:
α) Το χώρο θρυματοποίησης των κλαδιών όπου εργάζεται ο θρυματοποιητής. Την αγορά θρυματοποιητή για το Δήμο Πεντέλης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.
β) Τα τέσσερα (4) γεφυράκια στη Δ.Κ. Πεντέλης που υλοποιείται Έργο Αντιπλημμυρικής Προστασίας στο οποίο έχει αναδειχθεί ο Ανάδοχος και εντός των ημερών εγκαθίσταται. Το έργο έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής με 200.000 ευρώ.
γ)  Το έργο της Γέφυρας του Βαλανάρη  που εξ ολοκλήρου χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής και έχει ολοκληρωθεί.
δ) Τα Γήπεδα Ποδοσφαίρου Μελισσίων και Νέας Πεντέλης των οποίων την επίστρωση με συνθετικούς τάπητες ύψους 580.000 ευρώ έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής.
ε) Έγινε έλεγχος στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του Δήμου Πεντέλης που θα γίνει  έργο των ασφαλτοστρώσεων. Έχει αναδειχθεί ο Ανάδοχος και σύντομα εγκαθίσταται, με συνολική χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής  για το έργο 4. 720.067 ευρώ.
Η Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε με λεπτομέρεια με το Δήμαρχο τα θέματα που αφορούσαν και στην οργάνωση και λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Πεντέλης ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου και του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου  (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Πεντέλης που έχει προγραμματιστεί για σήμερα ώρα 12:00.
Τέλος επεσημάνθη και από τις δύο πλευρές, η άριστη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: