Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.


Την πενταετία που πέρασε, η «Λαϊκή Συσπείρωση» τήρησε την υπόσχεση της και πάλεψε μαζί με το λαό της περιοχής μας για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του.
Αποκαλύψαμε και σταθήκαμε απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα, και στις αντιλαϊκές επιλογές της Δημοτικής Αρχής αλλά και της αντιπολίτευσης που συμφωνεί στην ουσία της ασκούμενης πολιτικής.
Είμαστε η μόνη λαϊκή αντιπολίτευση στο δήμο, την περιφέρεια και την κυβέρνηση.

Κλεισθένης: μία αναγκαία στρατηγική για το κεφάλαιο ενάντια στο λαό.
Η νέα μεταρρύθμιση του Κλεισθένη, που είναι συνέχεια του Καλλικράτη, είναι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις σε επίπεδο δήμων και περιφερειών για την όλο και μεγαλύτερη προσαρμογή στις επιλογές των επιχειρηματικών ομίλων και όχι του λαού. Είναι επιλογές της κεντρικής εξουσίας που βρίσκουν πιστούς «υπηρέτες» σε δήμους και περιφέρειες για την ακόμα μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, την λειτουργία τομέων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπου ο δημότης πληρώνει για τα πάντα, ενώ οι παροχές συνεχώς μειώνονται.
Οι όλο και μικρότεροι προϋπολογισμοί του κεντρικού κράτους προς τους ΟΤΑ αναδεικνύουν     ότι πλέον οι δήμοι θα λειτουργούν με λιγότερους πόρους από την κυβέρνηση ενώ καλούνται οι δημότες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Όλοι όσοι εμφανίζονται να διαφωνούν με τον Κλεισθένη δεν λένε κουβέντα για την ουσία της μεταρρύθμισης. Ότι φορτώνει τα βάρη στους δημότες, ότι κάνει τους Δήμους ¨επιχειρήσεις¨, ότι ακόμα και οι δημοτικοί προϋπολογισμοί περνάνε από ¨κόσκινο¨ για το αν είναι ¨βιώσιμοι¨ και στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας.
Ο λαός έχει πείρα από τις προηγούμενες αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις, και πρέπει να βγάλει συμπεράσματα για τη στάση της κάθε παράταξης μπροστά στις ερχόμενες τοπικές και περιφερειακές εκλογές.
Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των λαϊκών αναγκών για τα παιδιά στα σχολεία και παιδικούς σταθμούς.
Το αίσχος με τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, όπου οι γονείς καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη, πρέπει να σταματήσει. Η δημοτική αρχή που διατήρησε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, το δικαιολογεί με τη δημιουργία βρεφονηπιακών τμημάτων στους παιδικούς σταθμούς. Το δικαίωμα του κάθε γονιού να έχει που να αφήσει το παιδί του για να εργαστεί, έπρεπε να είναι αυτονόητο. Η δημοτική αρχή έχει ευθύνη που οι γονείς αγωνιούν μέχρι την τελευταία στιγμή αν θα βρουν θέση για το παιδί τους, ενώ στα βρεφονηπιακά τμήματα πολλά βρέφη έμειναν τελικά χωρίς θέση.
Από την άλλη είναι γνωστή η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, με ελλείψεις σε αίθουσες, με κοντέινερ στα προαύλια, ενώ δεν υπάρχει χρηματοδότηση ακόμα και για βασικά αναλώσιμα    τα οποία ακόμα μια φορά καλούνται να πληρώνουν οι γονείς.
Το σχέδιο για 3ο Γενικό Λύκειο Βριλησσίων, ακόμα καρκινοβατεί με τεράστια ευθύνη των προηγούμενων διοικήσεων. Τα παιδιά ακόμα στοιβάζονται στα άλλα δύο Λύκεια σε αίθουσες που έχουν φτιαχτεί στους διαδρόμους. Με αγώνες των γονιών, μαθητών, καθηγητών και συλλόγων είχαμε επιβάλει και καταφέρει την ανέγερση του 3ου ΓΕΛ, μια πραγματική ανάγκη στη γειτονιά μας. Σε αυτή τη κατεύθυνση συνεχίζουμε να παλεύουμε, αφού ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί.
Διεκδικούμε έργα που δίνουν ανάσα στο λαό και όχι έργα για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων.
Οι αναξιοποίητοι χώροι της γειτονιάς μας, όπως η Ναυτική Βάση, το οικοδομικό τετράγωνο 65, το οικοδομικό τετράγωνο 61, σε κάθε εκλογές «εγκαινιάζονται» και «σχεδιάζονται». Παρ’ όλα αυτά μισθώνονται για ιδιωτική εκμετάλλευση στερώντας από τους δημότες και τη νεολαία έναν επαρκή χώρο για κοινωφελείς και αθλητικές δραστηριότητες δωρεάν. Η δημοτική αρχή διαφημίζει παντού την αγορά του οικοδομικού τετράγωνου 61 έναντι 4.500.000€, άλλα δε μας λέει ότι για άλλη μια φορά θα τα πληρώσει ο κάθε δημότης από τη φορολογία που έχει επιβάλει.
Διεκδικούμε έργα για τους δημότες με ελεύθερη την πρόσβαση στον αθλητισμό και την αναψυχή για όλους μακριά από την ανταποδοτική λειτουργία και τα επιχειρηματικά συμφέροντα και παράλληλα να παλεύουμε για ουσιαστικά μέτρα και έργα, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης.
Είναι άμεση ανάγκη να ολοκληρωθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Βριλησσίων με την ένταξη της τελευταίας περιοχής εκτός σχεδίου, της περιοχής «Κρασσά» λύνοντας έτσι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα των δημοτών της περιοχής.

Πλάι στη φοροληστεία του κράτους, έχουμε τη μεγάλη φορολογία του Δήμου

Ο Δήμος μας έχει τα πρωτεία στα δημοτικά τέλη, που αφορούν και την παραπάνω περιοχή (εκτός σχεδίου).  Η υποχρέωση του Δήμου να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, δεν συμβαδίζει με τόσο μεγάλα δημοτικά τέλη και φόρους. Η πλειοψηφία των Δήμων δε διεκδικούν τη χρηματοδότηση που τους αναλογεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Διεκδικούμε υποδομές πυροπροστασίας και μέτρα δασοπυρόσβεσης για την περιοχή μας
Τα τελευταία δύο καλοκαίρια γίναμε μάρτυρες της τεράστιας καταστροφής που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην περιοχή μας, με δεκάδες κατοικίες κατεστραμμένες και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένου δάσους και αγροτικής γης. Δεν γίνονται έργα πρόληψης γιατί για τις δημοτικές αρχές δεν είναι επιλέξιμα έργα τα μέτρα προστασίας της ζωής του λαού και του περιβάλλοντος αφού δεν αποφέρουν κέρδος, και δεν εντάσσονται στην ανταποδοτικότητα.
Είναι απαραίτητο ένας δήμος με αρκετά δάση και ελεύθερους χώρους όπως ο δικός μας, να βάλει στο επίκεντρο την προστασία τους, απέναντι σε όσους τα επιβουλεύονται, να προστατέψουν το πράσινο και την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό με μέτρα πυροπροστασίας, και ενίσχυση του πράσινου.
Είμαστε στο πλάι των εργαζομένων του δήμου και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις
Ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών σημαίνει απολύσεις και υπέρογκα δημοτικά τέλη για τους δημότες. εφαρμόζοντας την πολιτική των μνημονίων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και των προηγούμενων, ήταν αυτή που ιδιωτικοποίησε τομείς του Δήμου όπως η φύλαξη, η καθαριότητα εσωτερικών χώρων και ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει και τον ηλεκτροφωτισμό. Αντίστοιχη πολιτική ακολουθείται στον τομέα της καθαριότητας όπου πολλοί συμβασιούχοι βρέθηκαν στο δρόμο μετά από χρόνια δουλειάς.
Ήμασταν στο πλάι των συμβασιούχων-παρατασιούχων που μέχρι και σήμερα διεκδικούν το δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, βρεθήκαμε στα αμαξοστάσια την περίοδο των  μεγάλων κινητοποιήσεων.
Η εντατικοποίηση της δουλειάς και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, είναι που οδηγούν σε εργατικά ατυχήματα, που έχουν συμβεί και στο Δήμο μας, αλλά και συνεχώς πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους δημότες.
Ξέφτισε η «προβιά» των «ανεξάρτητων»
Όλοι οι υποψήφιοι, όλες οι παρατάξεις που τώρα εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι», «ακομμάτιστοι», «πολυκομματικοί», και ικανοί διαχειριστές του Δήμου, είναι «εξαρτημένοι» από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των χαρατσιών, των ιδιωτικοποιήσεων, των εργολάβων, των απολύσεων με την οποία συμφωνούν.
Είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν όλα αυτά που προβλέπει ο Καλλικράτης - Κλεισθένης υπό την σκέπη οποιασδήποτε κυβέρνησης, σε αγαστή συνεργασία με την ΚΕΔΕ. Άλλωστε υπήρξαν όλοι τους στελέχη των κομμάτων που κυβέρνησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, εκεί εκκολάφτηκαν πολιτικά.
Είτε «νέοι» και «άφθαρτοι» είτε «δοκιμασμένοι» και «ικανοί», όλοι λογοδοτούν στην ασκούμενη πολιτική με την οποία συμφωνούν στην ουσία της. Γι’ αυτό υπερπροβάλουν την καλύτερη διαχείριση, το «φιλικό προς τον πολίτη» δήμο, τις «έξυπνες» υπηρεσίες, μακριά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια. Δεν βγάζουν κουβέντα, για τα δημοτικά τέλη, τα δυσβάσταχτα τροφεία των παιδικών σταθμών, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, την ιδιωτικοποίηση, την ανταποδοτικότητα.
Ο νέος εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, η νεολαία, που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας, έχουν πείρα από την εφαρμοζόμενη πολιτική, και με αυτό το κριτήριο ψήφου να επιλέξουν μπροστά στις τοπικές εκλογές .
Στο δημοτικό συμβούλιο υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του λαού της περιοχής
Τα πέντε χρόνια που πέρασαν, μεταξύ άλλων δώσαμε μάχες στο δημοτικό συμβούλιο.
Για να μην μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς καθώς και την μείωση των τροφείων.
Για την μείωση των δημοτικών τελών και φόρων, την απαλλαγή των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των ανέργων.
Για τη συμμετοχή στον αθλητισμό και τον πολιτισμό χωρίς αντίτιμο.
Για να φύγουν οι εργολάβοι και οι ΜΚΟ και να σταματήσει η συρρίκνωση κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσίων.
Για τους εργαζόμενους του Δήμου.

Δημοτική αρχή στήριγμα στο λαό της περιοχής την επόμενη ημέρα

Ο λαός της περιοχής μας μπορεί να κάνει την διαφορά στις επικείμενες εκλογές για την τοπική διοίκηση και να απεγκλωβιστεί από όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν πιστούς «υπηρέτες» της πολιτικής της κυβέρνησης, που όπως και οι προηγούμενες  μεταφέρουν τα βάρη στους εργαζόμενους και στους μικροεπαγγελματίες, για να αφήσουν στο απυρόβλητο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η περιφέρεια Αττικής πρωταγωνιστεί στη χρηματοδότηση έργων για τις ανάγκες του κεφαλαίου, την ίδια ώρα που μαζί με τους δημάρχους δεν έχουν σε καμιά προτεραιότητα έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας. Οι Δήμαρχοι στήριξαν όλες τις επιλογές της κυβέρνησης, ψήφισαν το Ρυθμιστικό σχέδιο στην Αττική που αφορά επενδύσεις από επιχειρηματικούς ομίλους, την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών παροχών και αποδέχτηκαν τους πλειστηριασμούς για «οφειλές» 500 ευρώ στους Δήμους.

Μπορεί να κάνει την διαφορά με την Λαϊκή Συσπείρωση, γιατί η δημοτική αρχή που θέλουμε θα είναι ο οργανωτής των αγώνων των δημοτών με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες κόντρα σε οποιαδήποτε κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, ανεξάρτητα αν θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ και των δορυφόρων τους.

Για να υπάρξει ανακούφιση από την αντιλαϊκή λαίλαπα που βιώνουμε, από τα δημοτικά τέλη και τις κατασχέσεις.
Για να είναι ελεύθερη η πρόσβαση του λαού και της νεολαίας της περιοχής στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Για να αξιοποιηθεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας προς όφελος του.
Για να φύγουν οι εργολάβοι από τις δημοτικές υπηρεσίες, να δυναμώσει ο αγώνας για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων του δήμου.
Για να μπει φρένο στα μεγάλα συμφέροντα που εποφθαλμιούν την περιοχή μας.
Για να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής μας.
Για να εμποδίζουμε καλύτερα και πιο αποφασιστικά τα αντιλαϊκά μέτρα.

Γιατί και εκεί που οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενοι έχουν την ευθύνη της διοίκησης όλα τα παραπάνω πήραν σάρκα και οστά. Αλλά και εκεί που είναι μειοψηφία, στηρίζουν-συμβάλλουν-οργανώνουν τη λαϊκή διεκδίκηση και κινητοποίηση, βάζουν εμπόδια σε αντιλαϊκές επιλογές και μεθοδεύσεις. Δήμαρχος και περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα είναι μεγάλο στήριγμα για το λαό της περιοχής μας και για τους αγώνες που έχουμε μπροστά.

Ψηφίζουμε:
Γιάννη Πρωτούλη για την περιφέρεια Αττικής
και Βασίλη Βήττο για το Δήμο Βριλησσίων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο