ΓIATI ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΜΑΝΙΑΤΟΓΙΑΝΝΗ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό "Βριλήσσια - Δήμος Δημιουργίας".

Η οικογένειά μου και εγώ κατοικούμε στα Βριλήσσια από το 1985 και έχουμε ζήσει αρκετές Δημοτικές Αρχές μέχρι σήμερα.
Οι λόγοι που αποφάσισα να στηρίξω τον Ξένο Μανιατογιάννη στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου είναι οι ακόλουθοι:
Νοικοκυρεύει τα οικονομικά του Δήμου
Οι προηγούμενες Δημοτικές  Αρχές  χρωστούσαν στην ΕΥΔΑΠ 1.0 εκατομ. Ευρώ και η παρούσα Δημοτική Αρχή τα αποπλήρωσε.
Παρέλαβε δανειακές υποχρεώσεις 5,7 εκατομ. Ευρώ και τα μείωσε σε 4,4 εκατομ. Ευρώ χωρίς να πάρει  ούτε ένα ευρώ δάνειο.
Οι υποχρεώσεις προς τρίτους μειώθηκαν από 1,7 εκατομ. Ευρώ σε 650.000 Ευρώ
Δημιούργησε ταμειακό υπόλοιπο πάνω από 3.0 εκατομ. Ευρώ
Αυτός ο χειρισμός των οικονομικών του Δήμου, μου δημιουργεί ένα αίσθημα εμπιστοσύνης για την επόμενη θητεία του στο Δήμο μας.
Διασφαλίζει κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους για το μέλλον
Ως μελετήτρια του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Βριλησσίων είχα εντοπίσει την μεγάλη έλλειψη του Δήμου σε αθλητικούς χώρους.  Είχαμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση του Ο.Τ.61 (πρώην Tennis Club) πριν από 20 και πλέον χρόνια. Στα χρόνια που μεσολάβησαν ο Δήμος είχε εμπλακεί σε αναποτελεσματικές διαδικασίες. Ο Ξένος Μανιατογιάννης κατάφερε και απέκτησε τα 7 + 1,5 στρέμματα, με χαμηλότερη τιμή κατά 50% από αυτή  που όρισε το δικαστήριο το 2009 και πολύ ευνοϊκές ρυθμίσεις, ενώ ο πωλητής παραιτήθηκε οριστικά από αγωγές κατά του Δήμου ύψους περίπου 4 εκατομ. Ευρώ. Έτσι, η παραρεμάτια γειτονιά και ο Δήμος απέκτησαν το χώρο αυτό, όπου θα κτιστεί πρότυπο Δημοτικό αθλητικό κέντρο.
Ο χώρος του Ο.Τ. 365, Κισσάβου και Μητροπούλου, έκτασης 12 στρεμμάτων, ανήκει στο Δήμο και στους Δημότες του, όντας η Τράπεζα Γης από την ένταξη του Πατήματος στο σχέδιο πόλης. Όμως τα προηγούμενα 12 χρόνια οι δημότες στερήθηκαν το χώρο αυτό, γιατί είχε συναφθεί σύμβαση με ιδιώτη, από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, αντί χαμηλού ενοικίου, για  να κατασκευάσει και εκμεταλλευτεί αθλητικές εγκαταστάσεις επί 12ετία και μετά να τις παραχωρήσει στο Δήμο. Έζησα την προσπάθεια του επιχειρηματία να παρατείνει τη μίσθωση,  ο Ξένος όμως επέλεξε πάλι το σωστό: Δεν παρέτεινε τη σύμβαση, προκειμένου να αποδοθεί ο χώρος εκεί που ανήκει, στους Δημότες του.
Συνεπώς, για τα Ο.Τ. 61 και 365, που προανέφερα, ο Ξένος Μανιατογιάννης κινήθηκε ως καλός Δήμαρχος, εξασφαλίζοντας γη και χρήματα, ώστε στην επόμενη θητεία του να αξιοποιήσει τους χώρους εις όφελος των δημοτών, χωρίς να χρειαστεί να επιβαρύνει το Δήμο με δάνεια, όπως ήταν η πρακτική των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών.
Στην ίδια λογική, της ουσιαστικής αξιοποίησης της Ναυτικής Βάσης, στα πλαίσια των προτεινόμενων στο υπό έγκριση Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο χρήσεων, εις όφελος των δημοτών, αντί των ακριβών και «άχρηστων» έργων που έγιναν από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, θα κινηθεί ο Ξένος Μανιατογιάννης κατά τη δεύτερη θητεία του στο τιμόνι του Δήμου.
Πιστεύει στην  Πράσινη Διαχείριση
Άλλος λόγος που με ώθησε να συμπαραταχθώ με τον Ξένο Μανιατογιάννη είναι το Στρατηγικό Σχέδιο που εφάρμοσε για τη διαχείριση των απορριμμάτων, για το οποίο ο Δήμος Βριλησσίων βραβεύτηκε. Τα αποτελέσματα του Σχεδίου:
    • Μείωση κατά 54% των απορριμμάτων που θάβονται στη χωματερή
    • Αύξηση της ανακύκλωσης από 4% σε 34% και
    • Μείωση των δημοτικών τελών ως επιβράβευση των δημοτών.
Προωθεί συστηματικά Κοινωνικά Προγράμματα
Επίσης εκτίμησα τα Προγράμματα  του Δήμου όπως :
    • για την Υποστήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας και το Πρόγραμμα Mellon, στο οποίο συμμετείχαν πολλοί νέοι Βριλησσιώτες και βρήκαν δουλειά.
    • το Κοινωνικό Φαρμακείο, τους Εθελοντές γιατρούς
    • το Κοινωνικό Παντοπωλείο και πολλά ακόμη
Είμαι πολύ χαρούμενη που αποφάσισα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του Ξένου Μανιατογιάννη στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου και θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για την επιτυχία του Συνδυασμού «ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ Δήμος Δημιουργίας».