Οι «μάγισσες του Σάλεμ» του Άρθουρ Μίλερ

Από το Α΄ Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Δήμου Βριλησσίων

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Δήμου Βριλησσίων συνεχίζει και φέτος την πολύχρονη πορεία του, κάτω από τις οδηγίες της σκηνοθέτιδος Τώνιας Σταυροπούλου, με ένα ακόμα κλασικό έργο του διεθνούς ρεπερτορίου. Τις «Μάγισσες του Σάλεμ» του Άρθουρ Μίλερ.
Η υπόθεση του έργου βασίζεται στη δίκη των μαγισσών του Σάλεμ, ένα πραγματικό περιστατικό της αποικιακής ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο οδήγησε στην καταδίκη και εκτέλεση πολλών κατοίκων της πουριτανικής κοινωνίας του χωριού Σάλεμ στη Μασαχουσέτη το 1692 με την κατηγορία της μαγείας.
Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά από τον Άρθουρ Μίλερ το 1953 στο Μπρόντγουεϊ με τίτλο The Crucible, «Η δοκιμασία», αποσπώντας το Βραβείο Τόνι, ενώ μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο με τον Υβ Μοντάν και τη Σιμόν Σινιορέ.
Σήμερα εξακολουθεί να παίζεται με επιτυχία επισημαίνοντας τους κινδύνους που κρύβει ο θρησκευτικός και ο πολιτικός φανατισμός και η εκμετάλλευση των δεισιδαιμονιών  για τις προσωπικές ελευθερίες του ατόμου σε κάθε εποχή.
Η επιλογή του έργου εξυπηρετεί τις ανάγκες της πολυπρόσωπης θεατρικής ομάδας, αλλά και το σταθερό της στόχο να παρουσιάζει κάθε χρόνο τα καλύτερα έργα από την παγκόσμια θεατρική σκηνή.
Το έργο θα παρουσιαστεί στο « Θέατρο Νταμάρι -  Αλίκη Βουγιουκλάκη» Μεταμόρφωση Σωτήρος και Υψηλάντου, Άνω Βριλήσσια στις 12 και 13  Ιουλίου 2019 και ώρα 21:15 με είσοδο ελεύθερη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διασκευή-σκηνοθεσία: Τώνια  Σταυροπούλου,
Σκηνικά: Βίκυ Μπακάλου
Κοστούμια: Δήμητρα Χίου
Μουσική: Νίκος  Βασιάδης
Στίχοι τραγουδιών: Αντώνης  Παπαϊωάννου
Χορογραφίες:  Μαργαρίτα Πέτροβα
Εκτέλεση σκηνικών: Αχιλλέας  Ζερβός


Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαργαρίτα  Ανδριανού, Θοδωρής  Σκληρός, Παρασκευή Συρσελούδη, Κατερίνα Χαραυγή, Νίκος Σιδεράκης, Άννα  Αλεξανδράκη, Κατερίνα Σταθάτου, Κώστας Τσιαπαρίκος, Έφη Καλαμπόκα, Γιάννης Κανιάρης, Δόξα  Γκλαβά, Τζένη Στολιδάκη, Γιάννης Αλευρόπουλος, Αλέξανδρος  Γεωργίου, Ντίνα Κυριακού, Κική Καραγιάννη,  Πηνελόπη Πουλή, Αλέκος Θεοδόσης, Αντιγόνη Διαμαντή,  Μαρκέλλα Διγενή, Νικολέττα  Μακρυγιάννη , Δήμητρα Χίου, Λουκία Λυπημένου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο