Έναρξη Σχολής Γονέων

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Αγαπητοί μας  Γονείς,
Καλή Σχολική Χρονιά
Την Τετάρτη 11/9/2019  ξεκίνησε μία νέα σχολική χρονιά για τα παιδιά μας αλλά και για τους γονείς.
Ευχόμαστε  Καλή Πρόοδο, επιτυχημένη και ήρεμη χρονιά.
Οπλιζόμαστε οι γονείς με υπομονή και κατανόηση όπως πάντα διότι κάθε αρχή σχολικής χρονιάς μετά το χαλαρό πρόγραμμα του καλοκαιριού, είναι δύσκολη ως προς την ένταξη των παιδιών στις καθημερινές υποχρεώσεις τους στο σχολείο και τις εξωσχολικές υποχρεώσεις του χειμώνα. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς καλό θα είναι να θέσετε συγκεκριμένα όρια και να φροντίσετε να τα τηρούν τα παιδιά.
Προτού λοιπόν αρχίσετε να μιλάτε στα παιδιά σας για όλα εκείνα τα σχολικά θέματα, φροντίστε πρώτα να τα πάρετε μια τρυφερή αγκαλιά και να τα προετοιμάσετε  λέγοντας τους πως τα ματάκια τους φέτος ίσως δουν σε μία γωνιά ένα παιδί που ψάχνει λίγη αγάπη και που έχει τον φόβο της κοροϊδίας ριζωμένο στην καρδούλα του.
Φροντίστε να τους εξηγήσετε πώς μοιάζει ο σεβασμός και η αποδοχή.
Αν ο καθένας πράξει αυτό με το δικό του παιδί ίσως σώσετε την ψυχή και την ζωή  ενός παιδιού που ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.

Ξεκινώντας λοιπόν το σχολείο, αρχίζει και η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ  στις 27/9/2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας, με την αξιόλογη και έμπειρη συνεργάτη μας κα ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΠΠΑΤΟΥ  και με  Θέμα: το bullying ή σχολικός εκφοβισμός

Ένα θέμα που απασχολεί όλους τους γονείς,τους εκπαιδευτικούς  αλλά και τα ίδια τα παιδιά μας.
Αφορά σε μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Αποτελεί φαινόμενο που ενισχύεται από τη λάθος αντιμετώπισή του, καθόσον τα περισσότερα περιστατικά αποσιωπούνται, διότι θεωρείται ότι στιγματίζουν τους θύτες, τα θύματα και το κύρος του σχολείου.

Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό έχει πολλές και σοβαρές επιπτώσεις, τόσο στη σωματική και ψυχική υγεία, όσο και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, ενίοτε με επικίνδυνες συνέπειες και τραγικά αποτελέσματα.

Οι πιο συνηθισμένες εκδηλώσεις ενδοσχολικής βίας είναι:

Χειρονομίες, σπρωξιές, ξυλοδαρμοί.
Φραστικές επιθέσεις, βρισιές, απειλές, προσβολές.
Εκβιασμοί, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων.
Κλοπές.
Σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση.
Αποκλεισμός από παρέες, παιχνίδια, δραστηριότητες.

*Θα συζητήσουμε με την γνωστή σε όλους παιδοψυχολόγο και ψυχολόγο κα Καππάτου Αλεξάντρα, η οποία κάθε χρόνο κάνει την έναρξη και την λήξη της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων για (5) συνεχόμενα έτη. Την ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη της και την προτίμηση της αλλά και για την τιμή που μας κάνει.
Η εμπειρία της και η εξειδικευμένη γνώση της είναι πολύτιμα εφόδια για όλους μας.
Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 210-8045564 και 210-6135611

Καλή Σχολική Χρονιά

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
                                                                 
Β.ΑΡΣΕΝΗ-ΛΑΜΠΡΟΥ                                                                    
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής &  
Προαγωγής Υγείας
Πρόεδρος Ο.Κ.Π.Α.Δ.Β

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο