Το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου

Εκ νέου Πρόεδρος ο κ. Λύτρας, Αντιπρόεδρος ο κ. Φαράκλας, Γραμματέας ο κ. Αναγνώστου

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 οι δημαιρεσίες του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων για την νέα δημοτική θητεία και το σώμα εξέλεξε το προεδρείο του.

Ο Δήμαρχος κ. Ξενοφών Μανιατογιάννης, εκ μέρους της διοίκησης, πρότεινε τον κ. Απόστολο Λύτρα για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για μία ακόμα θητεία, καθώς όπως είναι γνωστό διετέλεσε στο ίδιο αξίωμα και στην προηγούμενη δημαρχιακή περίοδο 2014 - 2019.

Ο κ. Απόστολος Λύτρας κατά την ψηφοφορία έλαβε 29 ψήφους και πέτυχε έτσι την επανεκλογή του στο ίδιο αξίωμα.

Η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Ντινόπουλος - Βριλήσσια Δυνατά» πρότεινε τον δημοτικό σύμβουλό της κ. Κωνσταντίνο Φαράκλα ως Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Φαράκλας εξελέγη με 30 ψήφους.

Ο συνδυασμός "Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια" με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Πισιμίση πρότεινε για την θέση του γραμματέα του σώματος τον κ. Παναγιώτη Αναγνώστου ο οποίος εκλέχτηκε με 31 ψήφους.

Δύο σχόλια: πρώτον ο Δήμαρχος κ. Μανιατογιάννης συνεχίζει ακολουθώντας πλήρως την "πεπατημένη" καθώς ούτε και για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου - όπως ούτε και για τις θέσεις των Αντιδημάρχων -  προέβη σε ανανέωση με ένα νέο στέλεχος του συνδυασμού του, αν κι έχει αρκετά ικανά να αναλάβουν τέτοιες ευθύνες. Δεύτερον είναι θλιβερό ότι δεν εκπροσωπούνται στο προεδρείο - ούτε καν συμβολικά - και οι συνδυασμοί της Δράσης, της Λαϊκής Συσπείρωσης και της "Προόδου στα Βριλήσσια" έστω και με έναν δημοτικό σύμβουλο. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο