Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης στον Yδατόπυργο

Επόμενος στόχος η αξιοποίησή του

Ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές της μελέτης,  οι εργασίες επισκευής και συντήρησης στο πρώτο υδραγωγείο των Βριλησσίων. Ο Υδατόπυργος, όπως είναι γνωστός, κατασκευάστηκε το 1960, αποτελεί μέρος της ιστορίας της πόλης μας και βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Λαύρας στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γράμμου.
Για την αποκατάσταση και ενίσχυση του εκτελέστηκαν οι παρακάτω εργασίες με την εξής σειρά:
- Αποκατάσταση των αποκαλυφθέντων οξειδωμένων χαλύβδινων οπλισμών με αναστολείς διάβρωσης (καθαιρέσεις σαθρών τμημάτων σκυροδέματος, αμμοβολή, υδροβολή, προστασία των αποκαλυφθέντων οπλισμών).
- Προστασία των μη αποκαλυφθέντων οπλισμών και του σκυροδέματος με εφαρμογή αναστολέα διάβρωσης.
- Αποκατάσταση της γεωμετρίας των δοκών και των πλακών, όπου απαιτείται, με χρήση εκτοξευόμενου σκυροδέματος.
- Ενίσχυση των υποστυλωμάτων του υδατόπυργου με χρήση έγχυτου σκυροδέματος.
- Εκσκαφές θεμελίων και αγκύρωση των νέων οπλισμών των υποστυλωμάτων.
- Δημιουργία φράγματος ενανθράκωσης με χρήση ειδικής βαφής, τύπου CeretecCT-14 και CeretecCT-44, σε όλες τις εξωτερικές επιφάνειές του.
Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών ακολουθεί η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου, όπου στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος φιλικός και ασφαλής για τους επισκέπτες και η αξιοποίησή του ισογείου χώρου του.
Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο  διαφυλάσσουμε τις ρίζες και την ιστορία μας αλλά και εντάσσουμε αυτή στη σύγχρονη ζωή και στην καθημερινότητά μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο