Γ. Πισιμίσης: πρόκληση οι δηλώσεις του Δημάρχου

Περί φυσιολογικών επιπέδων εγκληματικότητας στην πόλη μας

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Βριλησσίων κ. Μανιατογιάννη, περί φυσιολογικών επιπέδων εγκληματικότητας στην πόλη μας, συνιστούν πρόκληση και προσβολή στο περί ασφάλειας αίσθημα των συμπολιτών μας, που μέρα με τη μέρα μειώνεται.

Είναι απορίας άξιον πως είναι δυνατόν ο κ. Μανιατογιάννης να βρίσκεται τόσο πολύ εκτός τόπου και χρόνου όταν καθημερινά σημειώνονται στα Βριλήσσια διαρρήξεις σπιτιών, κλοπές αυτοκινήτων, κλοπές μπαταριών αυτοκινήτων και άλλες έκνομες ενέργειες, που έχουν δικαιολογημένα οδηγήσει τους πολίτες των Βριλησσίων μέχρι και στην αυτο- οργάνωση και στην σύγκληση συνελεύσεων για το θέμα.

Ως "Νέα Πνοή" ζητούμε άμεσα την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και για το θέμα της ασφάλειας στην πόλη όπως επίσης ζητούμε την συγκρότηση, επιτέλους, της Επιτροπής Πρόληψης της Παραβατικότητας, μιας επιτροπής θεσμοθετημένης από την νομοθεσία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και της οποίας είχα την τιμή να αποτελέσω Πρόεδρος την διετία 2010 -2012 με πολύ καλά αποτελέσματα.

Το ζήτημα φοβούμαστε ό,τι πέρα από την καθαρά πρακτική του διάσταση έχει και μια βαρύνουσα ιδεολογική χροιά για την Διοίκηση. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν πριν από 5 χρόνια είχαμε ως "Νέα Πνοή" κι εγώ προσωπικά προτείνει την σύναψη σύμβασης του Δήμου με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, η Διοίκηση Μανιατογιάννη την απέρριπτε μετά βδελυγμίας αφού δεν ήθελε, σύμφωνα με τα τότε λεγόμενα τους, τη δημιουργία αστυνομικού κράτους στα Βριλήσσια. Ύστερα από πολλές πιέσεις αναγκάστηκε να υιοθετήσει τελικά την πρόταση αλλά να την λειτουργεί έκτοτε πλημμελώς αφού το μέτρο για να μπορέσει να λειτουργήσει με αποτελεσματική προληπτική ισχύ χρειάζεται τουλάχιστον 5 οχήματα φύλαξης όλο το εικοσιτετράωρο, τουλάχιστον ένα, δηλαδή, για την κάθε μια πολεοδομική ενότητα της πόλης.

Εγκληματικό σφάλμα της Διοίκησης Μανιατογιάννη, βέβαια, και η μη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας όταν της δόθηκε η δυνατότητα από τον νόμο να την επανασυστήσει, κάτι που έγινε για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους.

Τελευταίο, αλλά όχι ήσσονος σημασίας, είναι το θέμα του κακού οδοφωτισμού στην πόλη μας που ενθαρρύνει τις παράνομες και εγκληματικές ενέργειες όπως μπορεί να βεβαιώσει κάθε εγχειρίδιο εισαγωγής στην εγκληματολογία. Εμείς προτείνουμε την άμεση σύνταξη μελέτης μετά από συνολική αυτοψία της Τεχνικής Υπηρεσίας για τις περιοχές με ελλειπή φωτισμό στα Βριλήσσια και την αναβάθμιση του οδοφωτισμού σε αυτές. Απώτερος στόχος πρέπει να είναι η συνολική αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού στην πόλη με λάμπες σύγχρονης τεχνολογίας (LED) και η τηλεδιαχείρισή τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο