Μουσείο Μαθητικής Ζωής Βριλησσίων

Η "Νέα Πνοή" κατηγορεί την δημοτική αρχή για αδιαφορία

Το Μουσείο Μαθητικής Ζωής Βριλησσίων είναι ένα από τα ελάχιστα μουσεία αυτού του είδους στην Ελλάδα. Η έκθεσή του περιλαμβάνει σπάνιο υλικό από την σχολική ιστορία της Ελλάδας με συλλογή αναγνωστικών και σχολικών βιβλίων δημοτικού και γυμνασίου, παιδικά βιβλία, σχολικό υλικό (τετράδια, κασετίνες, γραφική ύλη, αρχεία, εποπτικό υλικό κλπ), παλιά παιχνίδια, ενώ διαθέτει και ολόκληρη σχολική αίθουσα που αναπαριστά με ακρίβεια την εκπαιδευτική ζωή κατά τα περασμένα χρόνια (παλαιά θρανία, έδρα ,μαυροπίνακα κ.α.)

Όταν το μακρινό, πλέον, 2013 ο τότε Δήμαρχος Κώστας Ιωαννίδης μου είχε αναθέσει την ευθύνη των θεμάτων Παιδείας στην πόλη μας, αμέσως αποφασίσαμε να δώσουμε στο Μουσείο την πνοή που χρειαζόταν. Μπορέσαμε μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αναδείξουμε το Μουσείο σε ένα ζωντανό και ελκυστικό χώρο εγκαθιστώντας το σε μια κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων. Εκεί η Διεύθυνση του Σχολείου, ο κύριος Δημήτρης Δημητρίου και η κυρία Αικατερίνη Βουτσαδάκη αμέσως αγκάλιασαν την προσπάθεια αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο και πολύ κόπο προκειμένου το Μουσείο Μαθητικής Ζωής να αποτελέσει ένα πραγματικό στολίδι για τον τόπο μας.

Δυστυχώς η νέα Δημοτική Αρχή Βριλησσίων που προέκυψε μετά τις δημοτικές εκλογές του 2014 δεν είδε με την ίδια θέρμη την υπόθεση του Μουσείου με αποτέλεσμα αυτό να έχει περάσει μέχρι σήμερα από σαράντα κύματα με κίνδυνο ακόμη και την απομάκρυνση του Μουσείου από τα Βριλήσσια.

Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν τότε στην Διεύθυνση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, ο Δημήτρης Δημητρίου και η Κατερίνα Βουτσαδάκη συνεχίζουν τον αγώνα τους για την, σε πρώτη φάση, διάσωση (ναι σ' αυτο το σημείο φτάσαμε) και έπειτα την ανάδειξη του Μουσείου Μαθητικής Ζωής ως ενός κύτταρου πολιτισμού και Παιδείας στην πόλη μας.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι στην προσπάθειά τους αυτή θα είμαστε πάντα δίπλα τους σε ότι χρειαστεί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο