Τα νοσοκομεία ΚΑΤ και Αμαλία-Φλέμινγκ

Επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζει να συμβάλει στην ενίσχυση των νοσοκομείων με στόχο την υγειονομική θωράκιση των πολιτών

«Η Περιφέρεια Αττικής, αν και δεν είναι στο πλαίσιο αρμοδιότητάς της, έχει τη βούληση να συμβάλει στην καλύτερη υγειονομική θωράκιση των νοσοκομείων της Αττικής προς όφελος των πολιτών.
Καθημερινά με συγκεκριμένες πράξεις ενισχύουμε με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των νοσοκομείων. Ήδη η  Περιφέρεια Αττικής με 42 εκατομμύρια ευρώ συμμετέχει, όσο ποτέ άλλοτε, στην στρατηγική ενίσχυση, του Εθνικού Συστήματος Υγείας».
Στη σχετική επισήμανση προχώρησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του  στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Αμαλία-Φλέμινγκ με αφορμή την κοπή βασιλόπιτας.  Ο Γ. Πατούλης επισήμανε επίσης την ανάγκη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να ενισχυθεί άμεσα προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών.

Προσυμπτωματικός έλεγχος

Ο Γ. Πατούλης έκανε αναφορά και  στο στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας που είναι η βελτίωση της υγείας όλων των πολιτών και η μείωση των ανισοτήτων.

 «Αυτό το στόχο μπορούμε να τον υλοποιήσουμε με το ολοκληρωμένο σχέδιο που έχουμε εκπονήσει  για την υγειονομική θωράκιση των κατοίκων της Αττικής.  Η Περιφέρεια Αττικής με τη συνεργασία και των δήμων, θα πετύχει ο κάθε πολίτης μέσα από την πρόληψη και  τον προσυμπτωματικό έλεγχο, να έχει την ευκαιρία επιλογής ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Το να προλαβαίνουμε τα προβλήματα υγείας είναι καλύτερο από το θεραπεύειν».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα νοσοκομεία, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μεταξύ άλλων με τον Ιωάννη Αλαμάνο Διευθυντής Β' Μ.Ε.Θ. του ΚΑΤ, το Χρυσόστομο Μαλτέζο, Διευθυντή Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, με τον Νικόλαο Καυκά υπεύθυνο του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου (Μονάδα Επεμβατικής Καρδιολογίας). 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο