Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας

Βριλησσίων για την δοκιμασία του κορωνοϊού

Βριλήσσια 30-3-2020

Ανακοίνωση


Φίλες και φίλοι,


Η παρούσα συγκυρία, λόγω της πανδημίας, μάς βρίσκει όλες και όλους στο σπίτι. Ευχόμαστε να είμαστε υγιείς και δυνατοί να αντιμετωπίσουμε και αυτήν τη δοκιμασία. Πρέπει να έχουμε αισιοδοξία και να προσέχουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας, ώστε την επόμενη μέρα να είμαστε άπαντες παρόντες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης, η οποία άργησε -χαρακτηριστικά- να υιοθετήσει τον δρόμο της κοινής λογικής, «μένουμε σπίτι» για να προστατέψουμε την προσωπική, αλλά και τη δημόσια υγεία. Είναι, όμως, προφανές σήμερα ότι έχουν περιέλθει σε απόλυτη αμφισβήτηση, βασικές σταθερές του νεοφιλελευθερισμού ως συνολικού συστήματος εξουσίας, όπως τις υπηρετούσε και εξακολουθεί η παρούσα κυβέρνηση. Και εμείς είμαστε εδώ για να τις επισημάνουμε, αρνούμενοι, όμως, να μιμηθούμε τον λαϊκισμό με τον οποίο η ίδια λειτούργησε στο παρελθόν.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, «μένουμε σπίτι» δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε άπραγοι και αδρανείς. Ούτε, βέβαια, ότι πρέπει να παραμείνουμε σιωπηλοί και να μη διεκδικήσουμε όσα μας έχουν στερήσει τα μνημόνια και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συντηρητικών κυβερνήσεων. Όπως για παράδειγμα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που τόσο πολέμησε και απαξίωσε ο νεοφιλελευθερισμός, και τώρα αποτελεί για την κυβέρνηση τον μοναδικό πυλώνα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η σημερινή κυβέρνηση αδιαφορεί για τη δημόσια Υγεία και Περίθαλψη, υιοθετώντας μόνο μέτρα απαγόρευσης και ελέγχου πληθυσμού. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να διαμορφώσει συνθήκες ισορροπίας στην οικονομία στο χαμηλότερο επίπεδο, παραβλέποντας τις τεράστιες επιπτώσεις που θα επέλθουν στο βιοτικό επίπεδο με το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων που δεν θα αντέξουν στην κρίση, αλλά και τις κοινωνικές επιπτώσεις στο πολιτισμικό επίπεδο, όπου τα φαινόμενα του κοινωνικού αυτοματισμού θα είναι στην ημερήσια διάταξη.

· «Μένουμε σπίτι», λοιπόν, σημαίνει δυναμώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε καθημερινά με όποιον τρόπο μπορούμε ένα καλύτερο αύριο για όλες και όλους μας. «Μένουμε σπίτι», αλλά απαιτούμε αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και Περίθαλψης, νέα νοσοκομεία και Κ.Υ., δωρεάν εξετάσεις για όλες και όλους, προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

· «Μένουμε σπίτι», αλλά διεκδικούμε προσλήψεις νέων γιατρών, άνοιγμα νέων κλινών Μ.Ε.Θ., επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων και νοσοκομειακών γιατρών και κάλυψη όλου του υγειονομικού προσωπικού με τα απαραίτητα υλικά εναντίον της πανδημίας αυτής, γιατί δεν ξεχνάμε ότι οι σημερινοί ήρωες είναι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που με αυταπάρνηση ρίχνονται σε μια άνιση μάχη για να βοηθήσουν όλους εμάς.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, τηρώντας όλα τα μέτρα και τις οδηγίες, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με το αίσθημα της ευρύτερης κοινωνικής ευθύνης, της αλληλοβοήθειας, της προστασίας των πλέον ευάλωτων, που έχει πάντα πυξίδα του, βρίσκεται ξανά στην πρώτη γραμμή.

Οι πολίτες της πόλης μας, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες - και πέρα από τις συνηθισμένες- δυσκολίες, απέναντι στη μεγάλη αυτή υγειονομική κρίση και τις ανάγκες που δημιουργεί, δεν πρέπει ούτε να μείνουν αλλά ούτε και να νιώθουν μόνοι.

Επομένως, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, ως ΣΥΡΙΖΑ ΟΜ Βριλησσίων δεν μένουμε αδρανείς. Κάναμε πρόσκληση για εθελοντές και εθελόντριες που θα στελεχώσουν δράσεις αλληλεγγύης και εισπράξαμε τη μεγάλη ανταπόκριση πολλών μελών και φίλων.

Σε πρώτη φάση, αυτά τα μέλη και οι φίλοι θα ενισχύσουν την οργανωμένη δομή Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων (ΟΚΠΑ) για την υποστήριξη των ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού της πόλης μας, αλλά και όσων έχουν ανάγκη. Με σύνεση, προφύλαξη και τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες, ο ΟΚΠΑ συντρέχει με πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού όλους όσοι έχουν ανάγκη. Τρανό παράδειγμα η έκτακτη αιμοδοσία που διοργάνωσε και η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, φθάνοντας τον αριθμό των 180 φιαλών αίμα. Κι εμείς, λοιπόν, με τη σειρά μας επιθυμούμε να συνδράμουμε αυτό το έργο και να συμπαρασταθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Γ.Ν. «Ερυθρός Σταυρός», το οποίο μας προμηθεύει υλικό, εθελόντριες και εθελοντές μας κατασκευάζουν μάσκες προφύλαξης για το υγειονομικό προσωπικό, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη.

Επομένως, καλούμε όλες και όλους:

·  Να ενισχύσουν τις οργανωμένες εθελοντικές δράσεις, με ιδέες και με πράξεις, εφόσον μπορούν.

·  Κάνοντας χρήση των τεχνολογιών, να επικοινωνούν με όσους μπορούν, καταδεικνύοντας πως κανείς δεν είναι μόνος του σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας.

·  Να δυναμώσουν τη φωνή μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία δεν είναι εδώ μόνο για να καταγγέλλει την κυβέρνηση, αλλά ότι είναι η μεγάλη προοδευτική παράταξη που αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες για το σύνολο της κοινωνίας.

Σεβόμενοι πάντα τις οδηγίες και τους υγειονομικούς κανόνες πρέπει να αναδείξουμε ως κοινωνία τη μέγιστη αλληλεγγύη και ανθρωπισμό προς τους ευάλωτους συνανθρώπους μας. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο της πανδημίας, αφήνοντας πίσω τα λιγότερα σωματικά και ψυχικά σημάδια.

Ελπίζοντας ότι αυτή η πανδημία θα είναι μια ευκαιρία να επαναξιολογήσουμε τις αξίες, τα πιστεύω και τις προτεραιότητές μας, οφείλουμε να προσφέρουμε όσο μπορούμε και επιτρέπεται στον συνάνθρωπό μας. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να προτάξουμε την αξία των κοινωνικών αγαθών. Πρέπει να αγωνιστούμε, ώστε την επόμενη μέρα τρεις βασικοί πυλώνες της κοινωνίας μας να παραμείνουν αλώβητοι:

·  Η διατήρηση και βελτίωση του συστήματος Δημόσιας Υγείας και Περίθαλψης με κάθε μέσο και κάθε τρόπο.

·  Η διατήρηση της απασχόλησης και της ενεργού ζήτησης της οικονομίας.

·  Η διασφάλιση της επάρκειας αγαθών και υπηρεσιών με ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων σε όλη την επικράτεια.

Με αυτόν τον τρόπο θα κατορθώσουμε να δομήσουμε μια καλύτερη κοινωνία, χωρίς στεγανά, αποκλεισμούς και ρατσιστικά φαινόμενα:

·  Προβάλλοντας την ανθρώπινη αξία, έναντι των αριθμών και των κερδοφοριών.

·  Διανοίγοντας δρόμους πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και σύμπραξης των λαών της Ευρώπης.



Το ΣΟ Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο