Σύψας: Αν χρειαστεί να κλείσει η χώρα, θα το κάνουμε

Ο συμπολίτης μας καθηγητής λοιμωξιολόγος σήμερα στον ΣΚΑΪ

Πηγή: SKAI/Screen Grab/YouTube/CNN GREECE

Τη διαβεβαίωση ότι, αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα πάρει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, προχωρώντας ακόμη και στο κλείσιμο της χώρας, έκανε σήμερα ο συμπολίτης μας καθηγητής λοιμωξιολογίας, και μέλος της ομάδας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Νίκος Σύψας.

Μιλώντας στον Σκάι, ο καθηγητής είπε: «Όσοι πολίτες μπαίνουν στη χώρα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Η θερμομέτρηση δεν αποδίδει γι’ αυτό δεν σπαταλούμε πόρους για θερμομέτρηση. Και με ήπια συμπτώματα δεν μένω απλώς σπίτι, αλλά υπό την αυστηρή επιτήρηση γιατρού, χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση» διευκρίνισε.

Ο κύριος Σύψας διαβεβαιώσε ότι «το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού μας δεν κινδυνεύει. Προλάβαμε τη διασπορά στους νέους ανθρώπους ευτυχώς», ενώ διευκρίνισε ότι η πόλη Γουχάν απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία έχει ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα. Για το αν θα έχει χρόνια προβλήματα κάποιος που έχει ασθενήσει από κορωνοϊό, σημείωσε ότι «είναι πολύ νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα για πανδημία 3 μηνών, είναι πολύ νωρίς...».

«Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι καπνιστές, γιατί έχουν πιέσει τους πνεύμονες τους και μπορεί να έχουν λίγο περισσότερα προβλήματα».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο