«Έχεις την ιδέα; Εμείς την κάνουμε πράξη!»

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξενοφώντας Μανιατογιάννης μιλάει στο in.gr

Ο Ξενοφώντας Μανιατογιάννης διοικεί τον δήμο Βριλησσίων έξι χρόνια. Επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση του κορονοϊού με προληπτική μελέτη και άμεση εφαρμογή της σε όλες τις δομές και υπηρεσίες του δήμου σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε επιχειρήσαμε να μάθουμε συνολικά τα σχέδια του για τα Βριλήσσια και διαπιστώσαμε ότι έχει αφουγγραστεί πλήρως την αγωνία των άνεργων δημοτών αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και ο ίδιος και καταλαβαίνει πόσο σημαντική είναι η απασχόληση για όλους.

Δείτε επίσης: Κόμπι Μπράιαντ : Το πρώτο post στο Instagram μετά τον θάνατό του
“Στον Δήμο μας τίθεται σε ετήσια βάση, με χορηγό το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο «Επιτυχαντής Δεξιοτήτων Mellon», μια ξεχωριστή κοινωνική πρωτοβουλία, η οποία προσφέρει δωρεάν επιμόρφωση σε άνεργους και τους βοηθά να πετύχουν τα επαγγελματικά τους σχέδια.

Επίσης στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, μέσω του γραφείου Job Center, με εξαιρετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Υλοποιούμε από το 2018 το Πρόγραμμα Υποστήριξης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας «Έχεις την ιδέα; Εμείς την κάνουμε πράξη!» με στόχο τη διάδοση του «επιχειρείν” δηλώνει μεταξύ άλλων.

Ποια μέτρα λάβατε λόγω της πανδημίας του κορονοϊου για την προστασία των δημοτών, τους εργαζομένους στο δήμο σας και τις επιχειρήσεις με έδρα στα Βριλήσσια κ. Μανιατογιάννη;
Αντιμέτωποι με την πρωτοφανή και πολυεπίπεδη κρίση, που έχει επέλθει με την πανδημία του κορονοϊού, η χώρα μας προσπαθεί να θωρακιστεί και να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Σε πλήρη εναρμόνιση με τις οδηγίες της Κεντρικής Διοίκησης και του ΕΟΔΥ, στον Δήμο μας επιδείξαμε αυξημένα αντανακλαστικά με προληπτική μελέτη την οποία εφαρμόσαμε άμεσα σε όλες τις Δομές και τις Υπηρεσίες.

Κοντά στον δημότη από την πρώτη στιγμή της απειλής, δράσαμε με ενημερωτικές ημερίδες, απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων και σε όλους τους δημοτικούς χώρους,   προμήθεια όλων των απαραίτητων (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά), αναπροσδιορίσαμε τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και εφαρμόσαμε πρώτοι, ως Δήμος, την εξυπηρέτηση δημοτών κατ΄ οίκον, ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις, παρέχοντάς τους φάρμακα, προμήθεια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Αναδιοργανώσαμε τις Υπηρεσίες του Δήμου και τα καθήκοντα των εργαζομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις περί ειδικής άδειας και τις διατάξεις για εξ αποστάσεως εργασία, και εξασφαλίσαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για όσους έχουν παραμείνει στην εργασία τους και ταυτόχρονα πραγματοποιούμε τακτικά επαναληπτική απολύμανση στους χώρους όπου βρίσκονται σε λειτουργία.

Προγραμματίζουμε και εφαρμόζουμε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, με απαλλαγή τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, ενιαίου ανταποδοτικού καθαριότητας και φωτισμού και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για το διαστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

Σε κάθε πόλη ζητούμενο, κ. Μανιατογιάννη, είναι και η ισότιμη πρόσβαση ευάλωτων και μειονεκτούντων ομάδων πληθυσμού τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στην κοινωνία της πληροφορίας. Συμμερίζεστε αυτή την άποψη και ποιες είναι οι δικές σας ενέργειες;
Αδιαμφισβήτητα ο χάρτης εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αλλάξει ριζικά. Το νέο χαρακτηριστικό στην αγορά εργασίας είναι πως απαιτείται συνεχής εκπαίδευση και πληροφόρηση, για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στους αλματώδεις ρυθμούς της σύγχρονης εποχής. Προσπαθούμε, ως Δημοτική Αρχή, να ακολουθούμε τις εξελίξεις και να αναπροσαρμόζουμε συνεχώς τις παροχές προς τις ευάλωτες – και όχι μόνο – ομάδες της κοινωνίας. Μέσα από προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης Δια Βίου Μάθησης, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, μέσα από μια σειρά Βιωματικών Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και ημερίδων ενισχύουμε τη συμμετοχή και το δικαίωμα στη διεκδίκηση και έχουμε επιτύχει ισότιμη πρόσβαση, χωρίς διακρίσεις, στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία της πληροφορίας.

Τάση της εποχής είναι η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, η ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας, η μείωση των εκπομπών αερίου. Ποιες οι δικές σας δράσεις τόσο κατά την προηγούμενη θητεία σας όσο και αυτές που προγραμματίζετε για αυτή την τετραετία;
Για τον Δήμο Βριλησσίων η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος δεν είναι τάση της εποχής, αποτελεί στην πράξη τρόπο ζωής. Φτάνοντας στο σήμερα, μετά απο 6 χρόνια στη διοίκηση του Δήμου, μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για την πολιτική που εφαρμόζουμε για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Δήμος και Δημότες ακολουθούμε πιστά την εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, με δημόσια διαχείριση και με Διαλογή στην Πηγή. Πόσο μάλλον τώρα που αποτελεί κοινή κεντρική γραμμή από Ευρώπη και Κεντρική Διοίκηση η ενίσχυση της Πράσινης Ανάπτυξης και της Κυκλικής Οικονομίας, για βιωσιμότητα του πλανήτη και βελτίωση της ζωής των πολιτών. Καταφέραμε μαζί με τους δημότες να σηκώσουμε ψηλά τον Δήμο και ο επόμενος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε άνα δήμο zero waste και να παράγουμε ενέργεια από τα απορρίμματα.

Βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο, όπου τα Βριλήσσια θα αποκτήσουν εξ ολοκλήρου οδοφωτισμό με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας led μέχρι τον Μάιο. Με συντονισμένες ενέργειες, σε συνεργασία με την εταιρεία φυσικού αερίου, τα Βριλήσσια μέσα στο 2020 θα εξυπηρετούνται από το πολύτιμο αυτό αγαθό και στόχος είναι να επεκταθεί και σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης. Έχουμε θέσει σε βιώσιμη τροχιά την κινητικότητά μας μέσω του ΣΒΑΚ, ένα ιδιαίτερα θετικό εγχείρημα με ποδηλατοδρόμους για τις μετακινήσεις εντός αστικού ιστού, μειώνοντας κατά πολύ την εκπομπή ρύπων. Επίσης έχουν ήδη δημοπρατηθεί οι μελέτες για τους πρώτους υπογειοποιημένους κάδους απορριμμάτων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν αρχικά στα εμπορικά σημεία της πόλης. Εντός του έτους θα αρχίσει σταδιακά και η αντικατάσταση των υδρομετρητών με ψηφιακή λειτουργία μέτρησης, ώστε να συμβάλλουμε δραστικά στην εξάλειψη των αφανών διαρροών.

Έχουμε την πολιτική βούληση, υλοποιούμε και θα συνεχίσουμε να εφορμόζουμε ακόμη περισσότερα βιώσιμα μοντέλα στον Δήμο Βριλησσίων.

Οι Δομές υγείας του δήμου σας καλύπτουν τις ανάγκες; Ρωτάμε διότι οι αυξημένοι δείκτες γήρανσης του πληθυσμού αλλά και οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης διαμόρφωσαν νέα δεδομένα.
Η κοινωνία έχει απαιτήσεις και δεν θα σταματήσει ποτέ να «γεννά» ανάγκες. Η Δημοτική Αρχή αποτελεί το πρώτο αποκούμπι για τον καθε πολίτη που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και ο Δήμαρχος καλείται να δώσει λύση. Δεν δημιουργήσαμε δομές λόγω τις οικονομικής κρίσης, αναγκαστήκαμε όμως λόγω αυτής να εστιάσουμε στοχευμένα στο πρόβλημα με περισσότερη ευαισθησία και διακριτικότητα.

Οργανώσαμε ένα δίκτυο Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής Υγείας από το μηδέν. Δουλέψαμε και χτίσαμε, με βάση τις ανάγκες των συμπολιτών μας και όχι μόνο για τις ευπαθείς ομάδες αλλά για όλους τους δημότες.

Οι παροχές, φαρμακοϊατρικές και συμβουλευτικές ψυχικής υγείας, καλύπτουν κατά το μέγιστο τις ανάγκες της κοινωνίας. Διατηρούμε Δημοτικά Ιατρεία με 17 ειδικότητες γιατρών εθελοντών και άλλα τόσα συμβουλευτικά προγράμματα τα οποία υποστηρίζονται εξ ολοκλήρου από εθελοντές κάθε ειδικότητας. Είναι πολύ συγκινητική η ανταπόκριση όλων αυτών των ανθρωπων που υποστηρίζουν και προσφέρουν στον συνάνθρωπο αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες και τους ευχαριστούμε θερμά.

Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης η ανεργία χτύπησε κόκκινο. Υπάρχουν τρόποι η Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των ανθρώπων να βρούν εργασία ανάλογη των προσόντων τους;
Η ανεργία είναι μια δεινή κατάσταση που μπορεί να περιέλθει ο άνθρωπος, με αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τον ίδιο και την οικογένειά του όσο και για το σύνολο της κοινωνίας, όπου ζει.

Τα περιθώρια είναι στενά για προσλήψεις λόγω της απίστευτης γραφειοκρατίας και της μειωμένης δυνατότητας ανάλογων αρμοδιοτήτων στους δήμους, παρόλο που η υποστελέχωση σε νευραλγικές υπηρεσίες του δήμου είναι τεράστια. Παρόλα αυτά προσπαθούμε να συμβάλλουμε στη μείωση της ανεργίας με συνεργασίες και πρωτοβουλίες, συνολικά.

Στον Δήμο μας τίθεται σε ετήσια βάση, με χορηγό το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο «Επιτυχαντής Δεξιοτήτων Mellon», μια ξεχωριστή κοινωνική πρωτοβουλία, η οποία  προσφέρει δωρεάν επιμόρφωση σε άνεργους και τους βοηθά να πετύχουν τα επαγγελματικά τους σχέδια.

Επίσης στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, μέσω του γραφείου Job Center, με εξαιρετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Υλοποιούμε από το 2018 το Πρόγραμμα Υποστήριξης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας «Έχεις την ιδέα; Εμείς την κάνουμε πράξη!» με στόχο τη διάδοση του «επιχειρείν», συμμετέχουμε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα μακροχρόνιας συνεργασίας EUROPE GOES LOCAL μαζί με άλλους 120 ευρωπαϊκούς δήμους και οργανώνουμε δράσεις για τη στήριξη των νέων.

Αξιοποιούμε προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους (8μηνα), δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ και διεκδικούμε μαζί με τους συμβασιούχους του Δήμου το δικαίωμα για σταθερή εργασία.

Κάνουμε το καλύτερο δυνατό μέσα στα ασφυκτικά περιθώρια που μας επιτρέπονται.

Οι δημότες σας τι να αναμένουν για την επόμενη τετραετία σε έργα υποδομής και υπηρεσίες και τι θα ξεχωρίζατε ως ορόσημα της προηγούμενης θητείας σας;
Η Θωράκιση της πόλης και τα γερά θεμέλια ήταν και θα είναι για εμάς το ορόσημο της προηγούμενης και της τρέχουσας περιόδου, σε συνδυασμό πάντα με τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Ολοκληρώνουμε τα αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων και στα Άνω Βριλήσσια. Συνεχίζουμε με  αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων σε Ναυτική Βάση και ακολουθούν η πλατεία Αναλήψεως, η πλατεία Ελευθερίας και τα γήπεδα της οδού Ολύμπου. Μετά τις παρεμβάσεις στις οδούς Δαναών και Λυκαβηττού ακολουθεί η οδός Σπάρτης.

Η αποκατάσταση της βατότητας των πεζοδρομίων βρίσκεται σε εξέλιξη και δημιουργούνται  νέες ράμπες ΑμεΑ εξασφαλίζοντας προσβασιμότητα σε όλους τους πολίτες.

Η κατασκευή της πεζογέφυρας στην οδό Αναπαύσεως θα είναι ένα έργο που θα σηματοδοτήσει, μεταξύ των υπολοίπων, αυτή την 4ετία.

Επιδιώκουμε τον εκσυχρονισμό στις υπηρεσίες του Δήμου για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών και εντάσσουμε τον Δήμο μας στην ψηφιακή εποχή.

Με προγραμματισμό και συνέπεια υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και βάζουμε νέους στόχους.

Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων μπορεί να σημάνει πραγματική ανάπτυξη; Η οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ μπορεί να συντελεστεί;
Είναι δεδομένο ότι όσο πιο αυξημένος είναι ο δείκτης αυτονομίας των ΟΤΑ τόσο καλύτερη δυνατότητα οικονομικής στήριξης των υποχρεώσεών τους παρατηρείται μέσω των τακτικών τους εσόδων. Οι αποτρεπτικοί παράγοντες για οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ είναι πολλοί και συνήθως σημειώνεται μεταφορά αρμοδιοτήτων, χωρίς να συνοδεύονται από τους ανάλογους οικονομικούς πόρους ή, κι αν αυτό συμβαίνει, γίνεται με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, γεγονός το οποίο σε καθιστα έκθετο στην κοινωνία.

Η οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ είναι το ζητούμενο, αρκεί η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων να είναι ταυτόχρονη και ταυτόσημη. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ πρώιμο ακόμη για να γίνει πραγματικότητα. Πραγματική ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει με τη φορολογική αποκέντρωση των Δήμων από το Κέντρικό Κράτος και με την ισχυροποίηση του ρόλου της Τ.Α. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Τ.Α. είναι κρίσιμος συντελεστής και μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ευημερία της χώρας και στη βιωσιμότητα της Ευρώπης.

Είστε ευχαριστημένος με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν, για να καλύψουν τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης;
Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία εξασφάλισης πόρων και έχουμε καταφέρει να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων είτε μέσω της περιφέρειας και του Υπουργείου Εσωτερικών είτε μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, προς όφελος της πόλης και των Δημοτών της. Οποιαδήποτε πηγή χρηματοδότησης μπορεί να ενισχύσει τα οικονομικά της Τ.Α. είναι απαραίτητη. Οι Δήμοι βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και είναι δύσκολο από μόνοι τους να σηκώσουν το μεγάλο βάρος των απαιτήσεων της κοινωνίας.

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι την προηγούμενη θητεία διεκδικήσαμε και λάβαμε ένα σύνολο χρηματοδοτήσεων ύψους 10.598.000 ευρώ.

Η απαγόρευση καπνίσματος σε ποιο ποσοστό έχει εφαρμοστεί στον Δήμο σας;
Η απαγόρευση του καπνίσματος στον Δήμο Βριλησσίων έχει εφαρμοσθεί κάθετα με πλήρη συμμόρφωση σε όλους τους δημοτικούς, δημόσιους χώρους και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πιστεύω ότι ο αντικαπνιστικός νόμος έχει γίνει πια συνείδηση στους πολίτες και αυτό το κάνει πιο εύκολο, παρά τις αρχικές αντιδράσεις που υπήρξαν.

Τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα. Πώς θα τονώσετε την τοπική αγορά, δήμαρχε;
Σε μια περίοδο οικονομικής και θεσμικής κρίσης  ο  ρόλος της Δημοτικής Αρχής στην τοπική ανάπτυξη και ιδιαίτερα στην τοπική επιχειρηματικότητα θα πρέπει να είναι άμεσος και ουσιαστικός. Η επαφή μας με τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της πόλης είναι καθημερινή και αυτό συμβάλλει στο να γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα, τις ανάγκες, αλλά και την προοπτική της τοπικής μας επιχειρηματικότητας.

Συμβάλλουμε στη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη και οικονομία μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών με βασικούς άξονες την καινοτομία, την κατάρτιση και τη βελτίωση των υποδομών. Στον Δήμο μας, μεταξύ άλλων, έχουμε εφαρμόσει ένα μοντέλο ανάπτυξης μέσω της ηλετρονικής πλατφόρμας “follow green.gr/vrilissia”, όπου υπάρχει διασύνδεση των επιχειρήσεων της τοπικής αγοράς με τους δημότες – και με βάση την ανακύκλωση – γίνεται πίστωση πόντων και εξαργύρωση μέσω κουπόνιων στα τοπικά καταστήματα των Βριλησσίων.

Συμφωνείτε με την άποψη πως το Δημόσιο μπορεί να αλλάξει εφόσον καταμεριστούν δίκαια και ουσιαστικά οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες; Αυτό βέβαια προϋποθέτει ειλικρινή διάλογο μεταξύ όλων των φορέων.
Βασική προϋπόθεση για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στην οργάνωση και λειτουργία του δημοσίου είναι η ακολουθία αυτών με τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου. Είναι επιτακτική ανάγκη και πάγιο αίτημα η διασφάλιση των υπηρεσιών και η λειτουργική επάρκεια της διοίκησης απέναντι στον πολίτη. Το δημόσιο εξακολουθεί να μην αποδίδει με αποτελεσματικότητα και η συμβολή του στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι υποτονική. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά πιστεύω ότι με τον διάλογο και τις σωστές μεθοδεύσεις θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο Δήμαρχος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται τετ α τετ με τον ψηφοφόρο του ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να αποθεωθεί μπορεί και να λοιδωρηθεί. Βρίσκεται όμως ανάμεσα στον κόσμο. Σας επηρεάζει εσάς η κριτική που αυτοπροσώπως δέχεστε; Επίσης, οι δημότες σας έχουν εικόνα των δυσκολίων μιας δημοτικής διακυβέρνησης;
Ως Δήμαρχος δεν είμαι ένας ξένος, είμαι ένας πολίτης της ίδιας πόλης. Κινούμαι και αντιμετωπίζω τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες προκλήσεις με τους δημότες μου. Έχω τις ίδιες ανησυχίες και αφουγκράζομαι τον παλμό της πόλης μέσω εκείνων. Δέχομαι την κριτική τους και δεν εφησυχάζω. Παραμένω απερίσπαστος στις Αρχές της Διακυβέρνησής μας και επιδιώκω τη συνεργασία και με την αντίθετη άποψη. Επιδιώκω την επαφή με τους δημότες και τη συμμετοχή τους στη διαβούλευση, πριν από τη λήψη των αποφάσεων, στη διαφανή άσκηση της εξουσίας, ώστε  κάθε φορά να επιτυγχάνουμε το καλύτερο δυνατό για την πόλη. Οι δημότες γνωρίζουν και συμβάλλουν στη διαμόρφωση των εξελίξεων, με τις όποιες δυσκολίες. Δήμαρχος και Δημότες υποστηρίζουμε στην πράξη το προεκλογικό μας σλόγκαν «Μαζί ζούμε – Μαζί δημιουργούμε».

Αν και δεν είναι αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής η ασφάλεια του Δήμου, ο δικός σας δήμος αντιμετωπίζει θέματα παραβατικότητας και βίαιων συμπεριφορών;
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα στον Δήμο είχαν σημειωθεί κρούσματα παραβατικότητας με συνέπεια να επικρατεί ανησυχία και ανασφάλεια στους δημότες. Μπορεί η ασφάλεια του Δήμου να μην είναι δική μας αρμοδιότητα, έχοντας όμως ως βασική αρχή ότι δεν θα δεχτούμε κανένας πολίτης να νιώθει ανασφάλεια και φόβο, προχωρήσαμε στις απαιτούμενες ενέργειες εκ μέρους μας. Με την άμεση συμβολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κατόπιν εντολής του Υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ήδη αυξημένες δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ επιχειρούν εξορμήσεις για πρόληψη και καταστολή τυχόν έκνομων ενεργειών σε μόνιμη και καθημερινή βάση στα Βριλήσσια.

Επίσης, η αύξηση των περιπολιών της αστυνομίας με μικτή σύνθεση (Αστυνομία και Ασφάλεια) καθώς και η πύκνωση των περιπολιών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συμβάλλουν στο να αποκατασταθεί το αίσθημα κοινωνικής ασφάλειας.

Να προσθέσω εδώ ότι αναπροσαρμόστηκε και η λειτουργία της υπηρεσίας Security του Δήμου, υπό την καθοδήγηση και στενή συνεργασία του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφάλειας των Βριλησσίων.

Σύντομα θα προχωρήσουμε σε αντικατάσταση του οδοφωτισμού σε όλο το μήκος της πόλης, γεγονός που θα αποθαρρύνει τα εγκληματικά στοιχεία και θα συμβάλει στο έργο της αστυνόμευσης για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Είστε ιδιαίτερα δραστήριος, προέρχεστε από τον ιδιωτικό τομέα έχοντας εργαστεί πολλά χρόνια ως μηχανικός. Πρόσφατα εκλεγήκατε και μέλος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα πόσο μπορεί να καλύψει τις ανησυχίες ενός ανθρώπου με το προφίλ σας;
Θεμελιακό μου αξίωμα είναι ότι η πόλη ανήκει σε όλους τους δημότες κι όλοι οι δημότες ειναι ισότιμοι απέναντι στον Δήμο.

Ένας Δήμαρχος πρέπει να έχει πλήρη αντίληψη των πραγματικών καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες και οι πολίτες αυτών.

Είναι σημαντικό να έχεις εργασιακή εμπειρία και να είσαι εργατικός. Ακόμη όμως πιο σημαντικό είναι να μην έχεις πάψει να είσαι κοντά στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Η Τ.Α. χρειάζεται ανθρώπους να την υπηρετούν. Η εκλογή μου στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί για εμένα επιπλέον δέσμευση, ώστε να προσφέρω το καλύτερ ο δυνατό αποτέλεσμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο