Έχει την «ατυχία» να μην είναι τόσο «υπάκουη»

Απέναντι στη Διοίκηση - Καταγγελία της Δ.Α.Σ.
 
Συνάδελφοι, πρόσφατα με απόφαση της Διοίκησης του Δήμου, η Κοινωνική του Υπηρεσία μεταφέρθηκε στο πατάρι του ΤΥΠΕΤ.
Μετά από συνάντηση που είχε το σωματείο με το Δήμαρχο, η δικαιολογία αυτής της μετακίνησης ήταν η έλλειψη χώρου στο κτήριο του Δημαρχείου.
Προς ενημέρωση των συναδέλφων έχουμε να πούμε τα εξής :
1. Στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ανήκουν το Βοήθεια στο Σπίτι, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Ιατρείο, το Κέντρο Κοινότητας καθώς και όλες οι υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους δημότες μας.
2. Όλες οι μορφές κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχονται είτε από τις υπηρεσίες του Δήμου, είτε από τον ΟΚΠΑ βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» της αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών.
3. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε 3 Κοινωνικούς Λειτουργούς όπου η μια συνάδελφος οργανικά ανήκει στον ΟΚΠΑ παρέχει υπηρεσίες στον «Κρίκο» και οι άλλοι δυο οργανικά ανήκουν στο  Δήμο.                Λογικά λοιπόν η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου θα έπρεπε να ήταν σε χώρο όπου θα μπορούσε να υποστηρίξει ολοκληρωμένα και ενιαία το σύνολο των πιο πάνω κοινωνικών υπηρεσιών και όχι μετακινώντας τους δυο μόνιμους Κοινωνικούς Λειτουργούς στο ΤΥΠΕΤ.
4. Η  μια εκ των 3 κοινωνικών λειτουργών, η κ. Κουρτέλη Χρυσάνθη, όπου ανήκει οργανικά στο Δήμο,  είναι μια κατά γενική ομολογία αξιόλογη συνάδελφος που παρέχει τις υπηρεσίες της με συνέπεια και επαγγελματισμό.    
                                                                                                                                                  
Έχει όμως την  «ατυχία» να μην είναι τόσο «υπάκουη»  απέναντι στη Διοίκηση με αποτέλεσμα              
α) να αξιολογείται κάτω από τη βάση
β) να περιθωριοποιείται αποκομμένη πλέον από τις υπόλοιπες κοινωνικές υπηρεσίες
γ) να διαδίδονται ψευδή στοιχεία σχετικά με την ποιότητα και ποσότητα των υπηρεσιών της  το ωράριό της κλπ                                                                                          
δ) να την αγνοούν για αιτήματα που έχει καταθέσει με προκλητικό σχεδόν τρόπο, υποχρεώνοντάς την να τα υποβάλλει επανειλημμένα                                                              
ε) να την μετακινούν στο πατάρι του ΤΥΠΕΤ, ώστε να εξασφαλίσουν ακόμα και τη φυσική της απουσία από το κτήριο που βρίσκεται σήμερα και που εδώ και ένα χρόνο, παρ’ όλα τα εμπόδια, κατάφερε να ξαναστήσει τη δουλειά της.
Έχει όμως την «τύχη» να είναι αποδεκτή από όλους εκείνους που τη γνωρίζουν με αποτέλεσμα να πετύχει 
α) Τη διόρθωση της αξιολόγησης από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο με πολύ καλή βαθμολογία
β) Τη συμπαράσταση των συναδέλφων, αλλά και των δημοτών.
Θεωρούμε λοιπόν  ότι αυτή η μετακίνηση έχει στόχο τη συνάδελφο και την αξιοπρεπή της στάση τόσα χρόνια στην υπηρεσία της και όχι την καλυτέρευση της κοινωνικής υπηρεσίας, αφού αυτή ακριβώς η υπηρεσία περιθωριοποιείται ακόμα περισσότερο με τη μεταφορά της σ’ ένα χώρο-πατάρι χωρίς τα μέσα για τη σωστή λειτουργία της.
Καλούμε, λοιπόν, τη Διοίκηση να μην προχωρήσει στην απόφαση αυτή και να αφήσει τους συναδέλφους ανεμπόδιστα να επιτελούν το έργο τους χωρίς παρεμβάσεις.
Υ.Γ.  
Η συνάδελφος από την 1η/6/2020 πηγαίνει στο ΤΥΠΕΤ (μετά από αυστηρή υπόδειξη του Γενικού Γραμματέα, που λίγο πολύ την καλεί σε απολογία γιατί δεν έχει εφαρμόσει την απόφαση), όμως μέχρι σήμερα τη «βγάζει» στο παγκάκι αφού το κτήριο είναι κλειδωμένο….


                                               Η εκπρόσωπος της ΔΑΣ στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων
                                                                             ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο