Για την πυροπροστασία του δάσους του Αγίου Θεοκλήτου

Διαθέτουμε ένα απόγευμα από το καλοκαίρι μας
Κάλεσμα της Κίνησης Δημοτών Βριλησσίων «Δράση για μια Άλλη Πόλη» προς όλους τους δημότες
 
Η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη από την Δευτέρα  6 Ιουλίου και κάθε Δευτέρα, για μια ακόμα χρονιά, θα προσφέρει τις δυνάμεις της στην συλλογική προσπάθεια πυρασφάλειας του Δάσους Αγίου Θεοκλήτου. Αυτό το δάσος είναι ο τελευταίος μεγάλος πνεύμονας πράσινου στο προάστιο μας, ένας χώρος αναψυχής με τη δική του ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα. Έχει σχετικά μεγάλες διαστάσεις και πολλά σημεία από όπου μπορεί να παρατηρήσει κάποιος για τυχόν εστίες πυρκαγιάς από την πολύ-πολύ αρχή τους. Εστίες για το ίδιο το δάσος αλλά και για την κοντινή μας Πεντέλη ή την πιο μακρινή μας Πάρνηθα.
 Είναι μικρό αλλά είναι δικό μας και είναι το μόνο που έχουμε. Θα το προστατεύσουμε  και θα το φροντίσουμε σαν να είναι το μοναδικό στον κόσμο!
Η ευθύνη να είναι και το 2020 μια χρονιά χωρίς πυρκαγιές στο δάσος μας δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου ή της Δράσης. Είναι υπόθεση όλων των δημοτών, όλων  όσοι απολαμβάνουμε τα αγαθά του. 
Για αυτό σας καλούμε όλους να ζήσετε μια «Δευτέρα στο Θεόκλητο». Να διαθέσετε ένα απόγευμα από το καλοκαίρι σας για την προστασία του δάσους. Πάρτε τα παιδιά σας μικρά και μεγάλα και ελάτε ένα  βραδάκι, όποια Δευτέρα μπορείτε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.  Δεν  είναι μια διαδικασία  άχαρη και βαρετή. Είναι μια εκδρομή, μια ευκαιρία να βρίσκεσαι στη φύση χωρίς να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις, να θαυμάζεις τη θέα της Αττικής μέχρι τη θάλασσα του Πειραιά, τη δύση του ήλιου πίσω από την Πάρνηθα, να συζητήσεις με αυτούς που ήρθατε μαζί ή να γνωρίσεις άλλους γείτονες που έχετε τις ίδιες ανησυχίες. Έτσι απλά για  να ηρεμήσεις από τις έννοιες της δουλειάς, τη βαβούρα της κίνησης, τις αγωνίες της καθημερινότητας. 
Αν σας αρέσει η πρωτοβουλία μας και θέλετε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς, μπείτε στο site Δράσης για μια Άλλη Πόλη https://www.drasivrilissia.gr/Pyrasfaleia/Pyrasfaleia και δηλώστε  το ενδιαφέρον σας όποιο απόγευμα Δευτέρας μπορείτε από τώρα και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στην σχετική φόρμα που υπάρχει εκεί. 
Με αυτή σας την  δήλωση δεν προκύπτει καμία υποχρέωση και μπορείτε να την ανακαλέσετε όποια στιγμή το επιθυμείτε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο