"Στην πεπατημένη της διασπάθισης δημοσίου χρήματος"

"Η Δημοτική Αρχή" επισημαίνει η Δράση

Δαπάνη 42.580€ για την «έκδοση λευκώματος από την απώτατη προϊστορία των Βριλησσίων ... μέχρι τις μέρες μας»!
 
42.580€ σπαταλά η δημοτική αρχή των Βριλησσίων για την προμήθεια «2.000 αντιτύπων λευκώματος της πόλης και του Δήμου, για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν στο πλαίσιο εθνικών και διεθνών ανταλλαγών, τα οποία θα προσφέρονται σε επίσημους, φορείς και προσκεκλημένους του Δήμου, καθώς επίσης και σε κάθε άλλη περίπτωση διακεκριμένων καλεσμένων - επισκεπτών, συνοδευόμενα από έγχρωμες συρταρωτές προστατευτικές θήκες καθώς και 1.000 ψηφιακών βιντεοδίσκων (DVD) εντός χάρτινης θήκης». (Tι κι αν οι βιντεοδίσκοι έχουν καταργηθεί!).

42.580€ στη σημερινή Ελλάδα, που από οικονομική, κοινωνική, γεωπολιτική και δημοκρατική άποψη βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της από τον εμφύλιο και μετά.

42.580€ στα σημερινά Βριλήσσια, στα οποία, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Βριλησσίων (ΟΚΠΑ), εκατοντάδες οικογένειες συνδημοτών μας, όλο και περισσότερες στη διάρκεια της πανδημίας, δεν έχουν ούτε το βασικό εισόδημα και αναγκάζονται για να επιβιώσουν να εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο, Ιατρείο.

42.580€ με συνοπτικό διαγωνισμό, στον οποίο προσήλθε ένας ενδιαφερόμενος, γνωστός εκδότης, ευεργετημένος από την «λίστα Πέτσα», στα έντυπα του οποίου λέγεται ότι φιλοξενούνται συνεντεύξεις και αγιογραφίες του δημάρχου.

Την ίδια ώρα, στο τιμόνι του Δήμου Βριλησσίων βρίσκεται από το 2015 μια διοίκηση «προοδευτική», που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον προοδευτικό πόλο του συστημικού δικομματισμού, τα πλοκάμια του οποίου απλώνονται παντού, και στην αυτοδιοίκηση.

Αλλά όσο περνάει ο καιρός και στην κυβέρνηση βρίσκεται η Ν.Δ., τόσο φαίνεται ότι τα όρια μεταξύ κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς είναι δυσδιάκριτα για τους διοικούντες. Σ' αυτό το σκηνικό οι διαχωριστικές μεταξύ των πόλων είναι θαμπές και οι γέφυρες χτίζονται εύκολα. Εδώ βρισκόμαστε. Να τα ‘χουμε καλά με όλους, η θεωρία των «πολυσυλλεκτικών» χώρων καλά κρατεί. Αφού σε τελευταία ανάλυση, η εξουσία μετράει.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, οι πρακτικές της δημοτικής αρχής απομακρύνονται από την εικόνα που η ίδια καλλιεργεί. Το «concept» παίρνει καθεστωτικά χαρακτηριστικά. Αυταρχισμός, αποφυγή δημοκρατικών πρακτικών, δυσανεξία στην κριτική, αδιαφάνεια και κυρίως, προτεραιότητα στην εικόνα, σ’ ένα επικοινωνιακό μηχανισμό που αναλαμβάνει να καλύπτει τη δομική αδυναμία των διοικούντων να παραγάγουν πολιτική και έργο.

Δεν φθάνουν λοιπόν, οι σύμβουλοι, οι συνεργάτες, (από κάθε πολιτικό χώρο), οι γνωριμίες, οι συγγενείς, οι καλοθελητές, οι αναμεταδότες, χρειάζονται και σταθερά στηρίγματα, επαγγελματίες που διαθέτουν δίκτυα, μικρά ίσως, αλλά κατ’ εικόνα και ομοίωση με αυτά της κεντρικής σκηνής και σε επικοινωνία μαζί της. Εκδότες βορείων προαστίων που ξέρουν να αναδεικνύουν το έργο των «πελατών» τους και να κατατροπώνουν τους αντιπάλους τους.

Έτσι διεξάγεται η πολιτική. Κορυφή του παγόβουνου οι προκηρύξεις διαγωνισμών, οι απευθείας αναθέσεις για υπηρεσίες όπως η ανύπαρκτη «γραμμή δημότη»*, (από το 2017), και τώρα το «ιστορικό λεύκωμα», που ανατέθηκε με συνοπτικό διαγωνισμό.

42.580€, νόμιμα και τακτοποιημένα, για όσους δεν εξοργίζονται από την σπατάλη, την πολιτική αφασία και τις προσωπικές πολιτικές. Για όσους δεν θέτουν ως κριτήριο το δημοκρατικό ήθος.

Φτιάχνουν μηχανισμούς, λιβανιστήρια για την εικόνα τους. Με επιτροπές, ινστιτούτα, συνέδρια, βραβεύσεις, φωτογραφίες με περιφερειάρχες, υπουργούς, πυροσβέστες, φιλόζωους, αθλητές, οτιδήποτε. Και με διαγγέλματα προς τον λαό, για τις πανελλήνιες, μέχρι την Αγιά Σοφιά, με κάθε αφορμή.

Οι παρατάξεις εξουσίας αυτά θέλουν. Σε αυτά επενδύουν. Γι’ αυτό ερίζουν ασταμάτητα. Για την επικράτηση. Όχι για το διαφορετικό αποτέλεσμα.

Να τη χαίρεστε την κεντροαριστερά σας!



Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη



*Αναθέτουμε την εκτέλεση της παροχής υπηρεσίας «Διαχείριση εισερχομένων κλήσεων-γραμμή δημότη» (CPV:64214200-1), ως αυτή περιγράφεται στην προσφορά του καθώς και στην 105/2019 της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, έναντι ποσού 15.999,84€ πλέον Φ.Π.Α. 24% ύψους 3.840,00€, ήτοι σύνολο 19.839,84€.

Φωτογραφία: Βριλησσιώτικα Νέα, Φωτογραφίες από τα Βριλήσσια του 1942 και του 1960.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο