Περί προνομιακής μεταχείρισης Βουλευτή

Που κατοικεί στα Βριλήσσια - Δήλωση του Γιάννη Πισιμίση

Μετά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί προνομιακής μεταχείρισης Βουλευτή που κατοικεί στα Βριλήσσια, από την Διοίκηση Μανιατογιάννη, το όλο ζήτημα λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και προδίδει το ήθος της εξουσίας της Δημοτικής Αρχής Βριλησσίων.
Σύμφωνα με τα ίδια τα λεγόμενα του αρμόδιου Αντιδημάρχου, η αίτηση της συζύγου του Βουλευτή για αποξήλωση των πλακών του πεζοδρομίου της έγινε στις 6/7/2020 και το αρμόδιο συνεργείο του Δήμου βρέθηκε εκεί δύο μέρες μετά (σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα της Διοίκησης Μανιατογιάννη) στις 8/7/2020 για να εκτελέσει τις εργασίες. Πάντως, σε αντίστοιχη περίπτωση δημότη που κατοικεί ακριβώς δίπλα από τον Βουλευτή, η αντιμετώπιση του Δήμου ήταν τελείως διαφορετική. Η αίτησή του είναι από 17/7/2019 για να λάβει την απάντηση ένα μήνα μετά από τον κ. Μανιατογιάννη ότι το όλο θέμα αποκατάστασης του πεζοδρομίου του είναι δικό του θέμα! Ούτε βέβαια του αφήνει κανένα περιθώριο ότι τις εργασίες μπορεί να πραγματοποιήσει ο Δήμος Βριλησσίων και να τον επιβαρύνει μετά οικονομικά. Όσο για την οικονομική επιβάρυνση του Βουλευτή δημιουργούνται πολλά και εύλογα ερωτήματα. Η απάντηση του ίδιου του Αντιδημάρχου τοποθετεί την επιβάρυνση σε μελλοντικό χρόνο ενώ είναι εντελώς αβέβαιο αν η επιβάρυνση αυτή θα προέκυπτε ποτέ αν δεν υπήρχε η αντίστοιχη ανάδειξη του θέματος.
Δυστυχώς, την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας ζητούν την ικανοποίηση δικαιολογημένων αιτημάτων τους από τον Δήμο Βριλησσίων και η Διοίκηση Μανιατογιάννη κωφεύει, αυτήν την ίδια ώρα η ίδια Διοίκηση σπεύδει να εξυπηρετήσει αίτημα Βουλευτή υπό αδιευκρίνιστες μάλιστα συνθήκες.
Η συμπεριφορά αυτή συνιστά ευθεία πρόκληση έναντι των δημοτών και του νόμου. Μια νοοτροπία που την έχουμε δει να εκδηλώνεται από την Διοίκηση Μανιατογιάννη σε όλο της το "μεγαλείο" και άλλες φορές στο παρελθόν. Μια νοοτροπία και μια πρακτική που πληγώνει την τοπική μας κοινωνία, το δημόσιο αίσθημα ισότητας και ισοπολιτείας και η οποία δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση ανεκτή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο