Μια διαφορετική αποφοίτηση και μια απόφαση!

Ολοκληρώθηκαν με γιορτή τα σεμινάρια του Cine - Δράση - Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

Για έναν ολόκληρο χρόνο. Από τις αρχές Οκτωβρίου 2019 έως και τις 27 Ιουλίου του 2020.
24 άτομα σε εβδομαδιαία βάση. Ο μικρότερος κάτω από τριάντα, ο μεγαλύτερος πάνω από ογδόντα... Και κάποιοι ακόμα, όχι λίγοι περιστασιακά -όταν το θέμα τους κέντριζε το ενδιαφέρον- συμμετείχαμε στο σεμινάριο με γενικό τίτλο «Βλέπουμε, Συζητάμε, Μαθαίνουμε από και για τον Κινηματογράφο» που διοργάνωσε για τρίτη χρονιά η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine-Δράση.

Τις 2 πρώτες χρονιές περιηγηθήκαμε στον Ελληνικό και τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο. Φέτος ασχοληθήκαμε με την Κινηματογραφική Γεωγραφία. Ξεκινήσαμε με την ιστορία και τις κινηματογραφίες των χωρών της Ασίας και ολοκληρώσαμε με το σινεμά της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

22 δίωρες συναντήσεις, κάθε Δευτέρα με ένα μακρύ διάλειμμα στην εποχή της καραντίνας. Το χειμώνα εντός του στεκιού μας. Το καλοκαίρι στην αυλή μας, με όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Και αφού ολοκληρώσαμε την ύλη, έχοντας ασχοληθεί με περισσότερους από 100 σκηνοθέτες και παρακολουθήσει αποσπάσματα από διακόσιες και πλέον ταινίες, στην 23η συνάντηση μας, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, κάναμε τη δική μας γιορτή αποφοίτησης.

Δεν είχαμε τηβέννους, δεν πετάξαμε καπέλα στον αέρα, δεν βγάλαμε λόγους ευχαριστήριους σε γονείς και δασκάλους. ‘Ήταν η δική μας, ξεχωριστή γιορτή και ο καθένας είχε τη δική του συμβολή. Ο Γιάννης επιμελήθηκε το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, η Νάσια το μιλφέιγ της, η Νατάσσα τις πίτσες της, η Αρετή τα τυράκια της, ο Παναγιώτης, ο δάσκαλος την τυρόπιτα του τεμπέλη (της τεμπέλας είναι συνήθως), η Μαρία τα χειροποίητα τυροπιτάκια της, η Αγγελική και η άλλη Νατάσσα τις μπόμπες, η άλλη Αγγελική τις μπύρες, η Κατερίνα τις σέλφι της και πάει λέγοντας. Μια συγκινητική γιορτή που κανείς δεν ήθελε να τελειώσει, παρά το γεγονός ότι είχαμε αποφασίσει ότι από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε τον 4ο κύκλο με θέμα «Το Σινεμά της Λατινικής Αμερικής».

Δεν χρειάζονται πολλά για να μπορούμε να περνάμε όμορφα και δημιουργικά ακόμα και στις εποχές του κορωναϊού. Χρειάζεται ένας πολύ καλός δάσκαλος που να αγαπάει και να κατέχει το θέμα του και βέβαια, το σπουδαιότερο, να μπορεί να μεταδίδει τις γνώσεις του. Εμείς τον βρήκαμε στο πρόσωπο του Παναγιώτη Δενδραμή. Και μια ομάδα μαθητών που την ενδιαφέρει αυτό που κάνει και βλέπει τις συναντήσεις σαν ευκαιρία για να μάθει και να συνευρεθεί με γείτονες και φίλους. Δεν είμαστε νεαροί στην ηλικία, δεν είμαστε μαθητές, ή φοιτητές. Είναι σίγουρο όμως ότι οι δεσμοί που δημιουργήσαμε μεταξύ μας είναι εξίσου δυνατοί και στέρεοι με αυτούς που συνήθως διαμορφώνουμε στα πολύ νεανικά μας χρόνια.


Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

(Μέχρι τότε, συναντιόμαστε κάθε Πέμπτη, στο καλοκαιρινό Cine - Δράση, στο Β' Γυμνάσιο Βριλησσίων!)

Για την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine – Δράση
Μαρίνα Παπαχριστοδούλου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο