«CAPITALISM MEANS I can’t BREATH»

Μεγάλη επιτυχία για το μαθητικό Street Event της ΚΝΕ στο Χαλάνδρι - φωτό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27/6 το μαθητικό Street Event της ΚΝΕ στο Χαλάνδρι με σύνθημα «CAPITALISM MEANS I can’t BREATH». 
Δεκάδες μαθητές από τα σχολεία των Βριλησσίων και τις γύρω περιοχές, Χαλανδρίου, Μελισσίων - Πεντέλης, Αγίας Παρασκευής και Χολαργού συμμετείχαν στις δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε συζητήσεις, επίδειξη του αθλήματος της πυγμαχίας από τον Θοδωρή Ριτζάκη (3 φορές πρωταθλητής Ελλάδας) και τους αθλητές του, βίντεο των μαθητών με θέμα «Το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα», συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα και το διαδραστικό παιχνίδι «Αδύναμος Κρίκος».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση που συντόνισαν Κνίτες μαθητές, όπου με τις εμπειρίες από την οργανωμένη τους ζωή ανέδειξαν την ομορφιά της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, όλα αυτά που πρεσβεύει η ΚΝΕ. Η βραδιά έκλεισε με hip-hop live από τους Φρανκ και Pavlov. 
Λίγες μέρες πριν οι μαθητές των σχολείων στα πλαίσια της προβολής και διάδοσης της εκδήλωσης τους, ανέβασαν πανό σε κεντρικό σημείο των Βριλησσίων, όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε πολιτιστική δραστηριότητα. Καταγγέλλουμε το Δήμο Βριλησσίων που προχώρησε στο κατέβασμα του πανό μέσα σε λίγα 24ωρα από την ανάρτηση του και 2 μέρες πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης με στόχο να εμποδίσει να μαθευτεί το πολιτιστικό αυτό γεγονός.
Προφανώς τους ενοχλεί το περιεχόμενο. Θεωρούν εχθρικό ό,τι καλεί την νεολαία και τους μαθητές να ξεσηκωθούν, να δράσουν και να δημιουργήσουν καλλιτεχνικά ενάντια στον ρατσισμό και στο σύστημα που τον γεννά, τον καπιταλισμό. Η μεγάλη συμμετοχή μαθητών και από την περιοχή μας ήταν η καλύτερη απάντηση.
Οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας.

ΚΟΒ Βριλησσίων του ΚΚΕ
ΟΒ Βριλησσίων της ΚΝΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο