Κάτοικοι διαμαρτύρονται για το «Vrilissia Tennis Academy»

Ζητούν παρέμβαση του Δήμου ώστε να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος διενέξεων

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Μετά τα προβλήματα που είχαμε ζήσει στο παρελθόν μεταξύ Δήμου και περιοίκων της οδού Μητροπούλου εξαιτίας της λειτουργίας του «Family Sports Club», τώρα οι κάτοικοι επανέρχονται και ζητούν (δικαίως στα περισσότερα κατά τη γνώμη μας), τον «άμεσο καθαρισμό και την απολύμανση της πισίνας και του γύρω χώρου, την περίφραξη του χώρου με ηχομονωτικά πετάσματα, την επιδιόρθωση των προστατευτικών διχτυών και τέλος το άνοιγμα της πόρτας από την οδό Μητροπούλου για αθλητές και γονείς».

Αλλά αυτή τη φορά έχει προκύψει και ένα νέο, πιο «εκρηκτικό» ζήτημα: Πρόκειται για την όχληση που -πάντα κατά τους περίοικους- προκαλείται από τη λειτουργία του νεοσύστατου συλλόγου Vrilissia Tennis Academy, ο οποίος επίσης λειτουργεί επί της οδού Μητροπούλου και -σύμφωνα με τους πρώτους- προκαλεί θόρυβο -ακόμη και σε ώρες κοινής ησυχίας- και φωτορύπανση λόγω έντονου φωτισμού.

Έτσι, από την αρχή της χρονιάς ξεκίνησε νέα ανταλλαγή επιστολών μεταξύ Δήμου και κατοίκων. Ο Δήμαρχος, τον Μάρτιο απάντησε (3210/06-03-2020 έγγραφο) ότι προέβη σε έγγραφες συστάσεις προς το σωματείο, ώστε αυτό «α) να μη λειτουργεί κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, β) να υπάρχει μέριμνα ώστε ο τυχόν προκαλούμενος θόρυβος να μην υπερβαίνει τα όρια που θέτει η κείμενη νομοθεσία, γ) να λάβει μέτρα κατά της όχλησης που προκαλείται από τη λειτουργία των φωτιστικών σωμάτων (περιορισμός έντασης, μείωση διασποράς φωτός κλπ) και δ) να τηρεί απαρέγκλιτα τους όρους της χορηγηθείσας προσωρινής άδειας λειτουργίας».

Παρά ταύτα και εκ του αποτελέσματος οι περίοικοι δεν ικανοποιήθηκαν και τώρα επανέρχονται με νέα επιστολή, η οποία μας κοινοποιήθηκε αφού, κατά δήλωσή τους, ο δήμαρχος αναβάλει και αποφεύγει συνάντηση που του ζητήθηκε.

Η επιστολή των κατοίκων της Μητροπούλου (τα ονόματα στη διάθεση της ιστοσελίδας μας) έχει ως εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Θα Θέλαμε να σας ενημερώσουμε και γραπτά σαν συνέχεια της συνάντησης μας για την κατάσταση που επικρατεί πέριξ των οικιών μας με τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις. Σεβόμενοι του δικαιώματος του καθενός σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 5 παρ.1 του Συντάγματος παραμένοντας όμως στην αναφορά ότι δεν προσβάλλονται τα δικαιώματα των άλλων. Στην περίπτωση του Vrilissia Tennis Academy προσβάλλει την αξίωση μας να ζούμε και να κινούμεθα σε καθαρό και υγιές περιβάλλον. Σας παραθέτουμε τις παραβάσεις αυτές με τις όποιες διαταράσσεται η ωφέλεια από την απόλαυση του φυσικού περιβάλλοντος με ταυτόχρονη φωτορυπανση και ηχορύπανση.

1. Προβολείς ισχυρότατοι φωτίζουν κατευθείαν το εσωτερικό των οικιών μας αναγκάζοντας μας να έχουμε κλειστά συνεχώς τα εξωτερικά παντζούρια.
2. Το περιμετρικό συρματόπλεγμα έχει καλυφτεί σωστά μονό από την μια πλευρά και σε αυτήν όχι σε όλο το μήκος με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχή έντονο ήχο από την πρόσκρουση της μπάλας στα ακάλυπτα μέρη.
3. Η ενοικίαση των γηπέδων σε άτομα που θέλουν να παίξουν δεν είναι νόμιμη. Στην κατηγορία Α1 επιτρέπεται μόνο προπόνηση χωρίς θεατές, επομένως σε κάθε περίπτωση η παρουσία προπονητή θα πρέπει σε κάθε αγώνα να θεωρείται απαραίτητη. Όσον αφορά το θέμα των αγώνων τα οριζόμενα στην. παρ 3 του άρθρου 1 αφορά την αδειοδότηση της συνάντησης, το μέγεθος των γηπέδων κ.λπ. και όχι την τέλεση.
4. Η παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας είναι καθημερινή. Ούτε μια ημέρα από την έναρξη λειτουργίας δεν έχουν ξεκινήσει μετά τις 17¨30 όπως προβλέπεται. Το δε μεσημβρινό και βραδινό ωράριο παραβιάζεται διαρκής κατά τουλάχιστον 15 λλεπτα, με αποτέλεσμα ο χώρος να κλείνει μισή ώρα αργότερα. Οι παραβιάσεις αυτές βεβαιώνονται ενυπόγραφα από όλους εμάς καθώς επίσης θα σας δείξουμε και βίντεο με τις παραβάσεις των ΩΚΗ θεωρώντας ότι η καταγραφή αυτή δεν είναι παράνομη διότι τίθενται λόγοι δημοσίου συμφέροντος που αφορούν την προστασία εννόμου συμφέροντος το οποίο είναι υπέρτερο της προστασίας της ελεύθερης επικοινωνίας και της ιδιωτικής ζωής. Συγκεκριμένα αναφέρουμε τις κάτωθι ημερομηνίες και παραβάσεις τις οποίες και προσυπογράφουμε: 19/06 23:06, 19/06 16:48, 18/6 23:13, 12/06 16:57, 9/6 17:03, 7/6 17:00, 4/6 17:01, 3/6 17:00, 30/5 15:04, 21/5 17:08, 21/5 16:59, 19/5 23:04, 15/5 17:07

Ζητούμε τη βοήθεια σας ώστε να επιλυθούν τα ανωτέρω προβλήματα το ταχύτερο δυνατόν και προτείνουμε τα κάτωθι.
1. Περιμετρική κάλυψη όπως το κομμάτι που εφάπτεται του σπιτιού μόνο όμως στο κάτω μέρος.
2. Μετατροπή φωτισμού ώστε να μην ενοχλεί με κρεμαστό.
3. Οι εγκαταστάσεις ανοίγουν και κλείνουν με την έναρξη των ΩΚΗ.
4. Αποτελεσματικά μέτρα ηχοπροστασίας των οικιών όπου χρειάζεται.
5. Προπονήσεις με παρουσία προπονητή και μόνο ανά γήπεδο και όχι αγώνες τουρνουά κλπ.

Από την πλευρά μας, θεωρούμε προφανές ότι η λειτουργία τέτοιων χώρων δίπλα σε κατοικίες εγκυμονεί προβλήματα και διενέξεις. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό ο Δήμος, (ο οποίος είναι αρμόδιος για την χορήγηση άδειας λειτουργίας), να προβαίνει εξαρχής σε ενδελεχή έλεγχο και σαφείς συνεννοείσεις, ώστε αφενός να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις και να μην διαταράσσεται (υπερβολικά) η καθημερινότητα των κατοίκων, αφετέρου οι εκμισθωτές να γνωρίζουν αναλυτικά τις υποχρεώσεις τους και τις δαπάνες που αυτές συνεπάγονται. Σε κάθε περίπτωση ζητείται κοινή λογική και η παρουσία του Δήμου πριν τα προβλήματα καταστούν δύσκολα διαχειρίσιμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο