Ιστορικό Λεύκωμα Βριλησσίων

Του Γιώργου Παναγόπουλου
Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε περί την έκδοση του ιστορικού λευκώματος, ήταν χρήσιμο να περιμένουμε να διατυπωθούν πλήρως όλες οι απόψεις, για να μπορέσουμε σφαιρικότερα να καταγράψουμε και την δική μας.
Ας ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα: 
1. Εννοείται ότι η κ. Βούλα Αρσένη εντελώς άδικα στοχοποιήθηκε και κατηγορήθηκε από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου για την προεδρία της στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο. Αφού δεν ήταν δυνατή η παρουσία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου (προερχόμενου από την παράταξη του κ. Ντινόπουλου) ήταν υποχρεωμένη λόγω σειράς εκλογής να προεδρεύσει. Επίσης, από κανένα στοιχείο δεν προέκυψαν οι αποδοθέντες χαρακτηρισμοί για τον τρόπο που λειτούργησε.
2. Εννοείται ότι δεν ήταν πολιτικά ορθή η δημοσίευση στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Βριλησσίων του δελτίου τύπου του κ. Δημάρχου με το οποίο κατηγορεί τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πολιτικό του αντίπαλο. Αξίωμα: ποτέ δεν πρέπει να δημοσιεύουμε στην επίσημη σελίδα του Δήμου πολιτικές αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις. Υπάρχουν σελίδες συνδυασμών, f/b, τοπικών ομάδων κλπ.
3. Εννοείται ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα νομιμότητας που να αγγίζει τον κ. Δήμαρχο και την δημοτική αρχή. Η διοίκηση προέβη σε συνοπτικό διαγωνισμό από τον οποίο προέκυψε ο συγκεκριμένος εκδότης. 
4. Εννοείται ότι δεν υπήρξε μία αντιπαράθεση της διοίκησης με έναν μόνο συνδυασμό αλλά με ολόκληρη την αντιπολίτευση μείζονα και ελάσσονα. Και στο σύνολό της η αντιπολίτευση ζήτησε να μην προχωρήσει η σύμβαση. 
5. Εννοείται ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο.  Όπως επίσης εννοείται πως ο,τιδήποτε είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Αφού ολόκληρη η αντιπολίτευση ζητά την απόσυρση της σύμβασης ας το τολμήσει ο κ. Δήμαρχος, καθώς θα ήταν χρησιμότερη η έκδοση ενός ακόμα ιστορικού λευκώματος με ομοφωνία και ομόνοια.
6. Εννοείται ότι επί Σ. Λώλα δεν δαπανήθηκε ούτε ένα ευρώ για το εκπληκτικό ιστορικό λεύκωμα του 2000. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και τώρα. Αλλά δεν έγινε.
7. Εννοείται τέλος ότι ο Δήμος Βριλησσίων υποχρεούται να μην "χρηματοδοτεί" καθ' οιονδήποτε τρόπο έντυπα ή ιστοσελίδες που προβάλλουν τον κ. Δήμαρχο. Έτσι μόνο θα διασφαλίσει η διοίκηση ότι "δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο