"Το νησί του Καλαμποκιού"

Πέμπτη 20/8/2020 στις 21.00 μ.μ. στο Β΄ Γυμνάσιο Bριλησσίων από το Cine Δράση

"Το νησί του Καλαμποκιού"/Simindis kundzuli/Corn Island

Λόγω του Δεκαπενταύγουστου την Πέμπτη 13 Αυγούστου δεν θα γίνει προβολή από το Cine Δράση. Οι προβολές θα συνεχιστούν την Πέμπτη 20/8 με την ταινία "Το νησί του Καλαμποκιού"

"Το νησί του Καλαμποκιού"/Simindis kundzuli/(Corn Island

Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Καζακστάν, Ουγγαρία, Τσεχία, 2014. Διάρκεια: 100΄. Σκηνοθεσία: George Ovashvili. Σενάριο: Roelof Jan Minneboo, George Ovashvili. Πρωταγωνιστούν: Ilyas Salman, Mariam Buturishvili, Tamer Levent, Irakli Samushia.

Ο ποταμός δημιουργεί και καταστρέφει σε μια ατέρμονη προσπάθεια από την οποία ούτε ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει. Διαδραματιζόμενη στο ποταμό Enguri -το φυσικό σύνορο ανάμεσα σε Γεωργία και Αμπχαζία- η ταινία είναι κάτι παραπάνω από ένα δράμα που εστιάζει στον πόλεμο και τις επιπτώσεις του. Στον ποταμό Enguri, λίγο πριν το καλοκαίρι, καθώς πέφτει η στάθμη του νερού, σχηματίζονται μικρές εύφορες νησίδες που οι ντόπιοι τις καλλιεργούν. Ένας ηλικιωμένος καταφθάνει σε μια απ’ αυτές, χτίζει μια μικρή καλύβα, μεταφέρει την 16χρονη ορφανή από γονείς εγγονή του, σπέρνει καλαμπόκι και το φροντίζει μέχρι το θερισμό του. Μοναδική απειλή για την καλλιέργεια του είναι οι περιπολίες των Αμπχάζιων και των Γεωργιανών ενόπλων αφού το νησί βρίσκεται στο μέσο μιας εμπόλεμης ζώνης.

Β΄ Γυμνάσιο Bριλησσίων (Ταϋγέτου και Ξάνθης).


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο