"Οι γυρολόγοι"

Το βιβλίο του Κώστα Παπασπήλιου από τις εκδόσεις "24 γράμματα"

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία η δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση

Για πολλούς αιώνες οι γραφικοί γυρολόγοι, έμποροι, τεχνίτες και διασκεδαστές κάλυπταν τις ανάγκες του λαού μας. Διατρέχοντας όλη την επικράτεια, έπαιζαν καθοριστικό ρόλο στην κοινωνική ζωή των απλών ανθρώπων.

Στο παρόν πόνημα ζωντανεύουν 35 από αυτούς τους γυρολόγους, μέσα από τις ευτράπελες καταστάσεις και τις σπαρταριστές ατάκες τους.

Είναι η πρώτη φορά που ένα βιβλίο πραγματεύεται εμπεριστατωμένα τους έμπορους, τους τεχνίτες και τους διασκεδαστές, που κάλυπταν για πολλούς αιώνες τις ανάγκες της ελληνικής επικράτειας.

Με ευτράπελα γεγονότα και σπαρταριστούς διαλόγους αναβιώνουν οι παλιές πιο ανθρώπινες εποχές.

Περιέχονται 35 καταπληκτικά σκίτσα του Βασίλη Βασιλτζίκη που αποτυπώνουν την ατμόσφαιρα της εποχής. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Κώστας Παπασπήλιος γεννήθηκε στην Αθήνα. Από το 1982 για 37 συνεχή χρόνια υπηρέτησε ως αιρετός την Τοπική αυτοδιοίκηση. Από το 1993 για οκτώ χρόνια παρουσίασε στην ιδιωτική τηλεόραση πάνω από 300 εκπομπές με έμφαση στο φυσικό και αστικό περιβάλλον.

Από το 2000 για οκτώ χρόνια ως μουσικός παραγωγός, επιμελήθηκε αξιόλογα έργα ελλήνων συνθετών με σημαντικούς ερμηνευτές. Τα τελευταία 10 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει σε θέατρα και δημοτικά πολιτιστικά κέντρα, αφιερώματα από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής.

Έχει εκδώσει 15 βιβλία, με καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία: Πινακοθήκη γέλιου, Πανόραμα ελληνικής μουσικής, Αρχαίων ήχων άρμοσις, Οι ωραίοι των Αθηνών, Γυρολόγοι (πρώτη έκδοση), Συνθέτες της ψυχής μας, Μάστορες του στίχου. Επίσης και βιογραφίες, όπως: Ο τροβαδούρος Τώνης Μαρούδας, Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα, Πόλυ Πάνου η αρχόντισσα, Το αηδόνι της Θράκης, Οι μπουάτ της Πλάκας κ.α.

Οι γυρολόγοι, Κώστας Παπασπήλιος, εκδ. 24γραμματα

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

και ON LINE https://24grammata.com/product/0012121/

καθώς και τηλεφωνικά στο 210 612 70 74 / αντικαταβολή

ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής σε όλη την επικράτεια (ανεξάρτητα από το ποσό παραγγελίας)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο